آخرین عناوینآرشیومهمترین اخبار روزنبض بورس

بورس قرمزپوش شد/ افت ۳۴ هزار واحدی شاخص کل

در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس با افت ۳۴ هزار و ۲۰۱ واحدی معادل ۰.۶۶ درصد به سطح ۵ میلیون و ۱۲۵ هزار واحد رسید.

معاملات بورس تهران در روز یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ در حالی به پایان رسید که بازار در نیمه نخست دادوستدها شرایط نسبتا متعادلی را تجربه می‌کرد، اما از میانه معاملات ناگهان فشار فروش افزایش یافت و بسیاری از نمادها با افت قیمت مواجه شدند.

شاخص کل بورس در پایان معاملات با افت ۳۴ هزار و ۲۰۱ واحدی معادل ۰.۶۶ درصد به سطح ۵ میلیون و ۱۲۵ هزار واحد رسید. شاخص هم‌وزن نیز با کاهش ۱۰ هزار و ۹۷۲ واحدی معادل ۰.۸۱ درصد در محدوده یک میلیون و ۳۴۲ هزار واحد قرار گرفت که نشان می‌دهد فشار فروش تنها محدود به نمادهای بزرگ بازار نبوده و بخش قابل توجهی از سهام با کاهش قیمت مواجه شده‌اند.

بازار تا یک ساعت ابتدایی نگران کننده نبود

بررسی روند معاملات امروز نشان می‌دهد که تا حدود یک ساعت ابتدایی بازار، وضعیت چندان نگران کننده به نظر نمی‌رسید. عرضه‌ها نسبت به روزهای گذشته افزایش یافته بود اما همچنان تقاضا در بسیاری از نمادها حضور داشت و معاملات در فضایی نسبتا متعادل دنبال می‌شد.

با این حال از میانه بازار شرایط تغییر کرد. فشار فروش به تدریج افزایش یافت و در ادامه بسیاری از نمادها به صف فروش رسیدند. حتی برخی نمادهایی که در ساعات ابتدایی معاملات در صف خرید قرار داشتند و با تقاضای قابل توجهی مواجه بودند، با افزایش عرضه‌ها صف خرید خود را از دست دادند و بخشی از آن‌ها وارد محدوده منفی شدند.

دلیل تشدید عرضه‌ها چه بود؟

به نظر می‌رسد مهم‌ترین عامل تغییر فضای معاملات امروز، اظهارات وزیر اقتصاد درباره احتمال افزایش نرخ سود بانکی بوده است. فعالان بازار سرمایه به خوبی می‌دانند که افزایش نرخ سود بانکی معمولا به نفع بازار سهام نیست و می‌تواند بخشی از نقدینگی را به سمت سپرده‌های بانکی و ابزارهای کم‌ریسک هدایت کند.

همین موضوع موجب شد بخشی از معامله‌گران با احتیاط بیشتری عمل کنند و در ادامه فشار فروش در بازار افزایش یابد. نتیجه این روند آن بود که تعداد نمادهای منفی به ۶۴۲ نماد رسید و تنها ۱۹۵ نماد در محدوده مثبت معاملات خود را به پایان رساندند.

خروج بیش از ۶ هزار میلیارد تومان پول حقیقی از بازار

آمار معاملات نیز از تشدید عرضه‌ها در نیمه دوم بازار حکایت دارد. ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی به بیش از ۵۲ هزار و ۴۶۷ میلیارد تومان رسید که رقم بسیار بالایی محسوب می‌شود، اما در مقابل حدود ۶ هزار و ۳۴۸ میلیارد تومان خروج پول حقیقی از بازار ثبت شد. رکورد تاریخی ارزش معاملات خرد بازار سهام ایران ۵۴ همت بوده که امروز ارزش معاملات به این رکورد نزدیک شد و حالا باید عدد امروز را را دومین عدد بزرگ در تاریخ ارزش معاملات دانست.

قدرت خرید حقیقی‌ها نیز به عدد منفی ۱.۳۵ رسید که نشان می‌دهد فروشندگان در جریان معاملات امروز دست برتر را در اختیار داشته‌اند. همچنین ارزش سفارش‌های فروش در پایان بازار به بیش از ۱۳ هزار و ۳۴۳ میلیارد تومان رسید که فاصله قابل توجهی با ارزش سفارش‌های خرید در محدوده ۴ هزار و ۱۸۸ میلیارد تومان دارد.

از سوی دیگر تعداد صف‌های فروش به ۵۲۳ نماد افزایش یافت، در حالی که تنها ۱۱۸ نماد دارای صف خرید بودند. این آمار به خوبی تغییر فضای بازار در نیمه دوم معاملات را نشان می‌دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا