تبدیل ۵ مدرسه دولتی به غیرانتفاغی در منطقه ۳ تهران!
در منطقه ۳ شهر تهران ۱۴ دبیرستان دخترانه دولتی بود که ۴ مدرسه آن به غیرانتفاعی تبدیل شده است! از ۹ مدرسه پسرانه نیز ۲ مدرسه از دولتی به غیرانتفاغی تبدیل شده است که اطلاعی از نحوه واگذاری آنها نداریم.
تغییر کاربری مدارس همواره بهعنوان یکی از نگرانیهای فعالان حوزه آموزش در مواجهه با مدارس دولتی مطرح است، این موضوع همواره این دغدغه را پیش میکشد که با مازاد اعلام شدن برخی مدارس دولتی یا فروش آنها به دلیل موقعیت مناسب تجاری، مدرسه جدیدی ساخته نشود و به تدریج در بازه زمانی چند ساله تعداد مدارس دولتی رو به کاهش سوق یابد.
به تازگی دبیرخانه مقابله با فقر آموزشی اعلام کرده است: «در منطقه ۳ شهر تهران ۱۴ دبیرستان دخترانه دولتی بود که در ۱۰ سال گذشته، ۴ مدرسه آن به غیرانتفاعی تبدیل شده است! از ۹ مدرسه پسرانه نیز ۲ مدرسه از دولتی به غیرانتفاغی تبدیل شده است که اطلاعی از نحوه واگذاری آنها نداریم.»
همچنین علی علیپور یکی از معلمان استان بوشهر نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از تغییر روند فعالیت یکی از مدارس دولتی شهر بوشهر خبر میدهد.
به گفته او «مدرسه فضیلت شهر بوشهر با متراز ۷۳۰۰ متر یکی از مدارس دولتی تخریبی بود که سال ۹۱ در تفاهمنامه با سازمان انرژی اتمی مقرر شد در اختیار نیروگاه اتمی بوشهر قرار گیرد تا در راستای مسئولیت اجتماعی خود، مدرسه هیئت امنایی جدیدی را به جای این مدرسه تخریبی بسازند.
ساخت مدرسه سال ۱۴۰۰ به اتمام میرسد اما اینبار نیروگاه اتمی، تفاهمنامه سال ۹۱ را لغو کرده و خواستار اداره مدرسه به صورت غیردولتی است! به همین دلیل در تفاهم نامهای جدید با مسئولان وقت وزارت آموزش و پرورش متعهد میشوند، سه مدرسه جدید برای آموزش و پرورش بسازند.
به گفته این معلم، هماکنون مدرسه شهدای هستهای به عنوان مجتمع آموزشی در حال فعالیت است و هر سه دوره ابتدایی، متوسطه اول و دوم را تحت پوشش دارد، شهریه این مدرسه برای دوره ابتدایی حدود ۱۴ میلیون و متوسطه دوم ۲۵ میلیون تومان است که این رقم شهریه در شهر بوشهر غیرمتعاف است.
همچنین نیروگاه اتمی هنوز مدرسه دیگری نساخته است و یکی از مدارس داخل نیروگاه اتمی بوشهر را به آموزش و پرورش واگذار و اعلام کردهاند با هزینه ۲۰ میلیارد تومان دو هنرستان خواهند ساخت اما با هزینههای بالای ساخت و ساز بعید است بتوانند با این رقم دو هنرستان بسازند.»
نکته جالب در تفاهمنامه منعقد شده سال ۹۱ این است که نیروگاه اتمی بوشهر بهعنوان خیّر به ساخت دبستان فضیلت ورود میکند و مقرر بود پس از تکمیل ساخت، مدرسه جدید با عنوان شهدای هستهای و به صورت هیئت امنایی فعالیت کند و خیّر در هیئت امنای مدرسه عضویت ثابت و دائم داشته باشد.
اما هماکنون با اتمام کار، مدرسه شهدای هستهای به عنوان مدرسهای غیردولتی در حال فعالیت است!
پاسخگویی نیروگاه اتمی بوشهر در برابر اتفاق رخ داده آن هم در شرایطی که تبدیل این مدرسه به هیئت امنایی با توجه به شهریه دریافتی کمتر میتواند جمعیت بیشتری از دانشآموزان شهر بوشهر را تحت پوشش قرار دهد، حائز اهمیت است.
منبع: تسنیم