آخرین عناوینآرشیوانتخاب سردبیرمهمترین اخبار روزنبض بورس

یش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۷ مهر ۱۴۰۵| کدام نماد‌ها فردا صعودی می‌شوند؟

بازار سهام یک روز سراسر مثبت را پشت سر گذاشت و توانست بازدهی مثبت را در کارنامه خود به ثبت برساند. بازار طی روز آتی چه روندی خواهد داشت؟ حسنا هادی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌و‌گو با نبض بورس به این پرسش پاسخ می‌دهد.

به گزارش اکوبورس  شاخص کل بورس با رشد ۱۸۹ هزار و ۱۲۰ واحدی به تراز ۷ میلیون و ۴۶۳ هزار و ۲۶۴ واحد رسید

شاخص کل هم وزن نیز ۴۴ هزار و ۷۴۶ واحد افزایش یافت و در سطح ۲ میلیون و ۵ هزار و ۸۷۰ واحد قرار گرفت.

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۷ مهر ۱۴۰۵

حسنا هادی، کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار سرمایه هفته جاری را با نوسانات مثبت آغاز کرد؛ اما تفاوت حرکت این هفته با مثبت‌های هفته گذشته، در محل شکل‌گیری تقاضاست. هفته قبل عمده تقاضا در گروه‌هایی مانند صنعت دارو متمرکز بود.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: صنایعی که به دلیل وزن نسبتاً محدودشان نمی‌توانستند تغییر معناداری در شاخص کل ایجاد کنند. حالا موج تقاضا به گروه‌های بزرگ و شاخص‌سازی مانند پتروشیمی، بانکی، فلزی و خودرویی رسیده و همین موضوع قدرت بیشتری به حرکت شاخص داده است.

هادی توضیح داد: یکی از مهم‌ترین محرک‌های این تغییر را باید در بازار ارز جست‌و‌جو کرد. دلار امروز از محدوده ۲۴۲ هزار تومان عبور کرد و در برخی نرخ‌ها تا حوالی ۲۴۵ هزار تومان نیز پیش رفت. رشد دلار، انتظارات تورمی و ارزش جایگزینی شرکت‌ها را افزایش می‌دهد و بازار را به سمت با قیمت‌گذاری اسمی دارایی‌ها سوق می‌دهد.

این کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: این اثر در شرکت‌های صادرات‌محور و کالایی، در صورت تعدیل نرخ تسعیر و نرخ فروش، می‌تواند مستقیماً در درآمد ریالی ظاهر شود؛ هرچند افزایش هزینه مواد اولیه، انرژی، حمل‌ونقل و سرمایه در گردش بخشی از این مزیت را خنثی می‌کند.

وی تأکید کرد: در گروه بانکی، افزایش نرخ ارز می‌تواند انتظارات مربوط به تسعیر دارایی‌های ارزی را تقویت کند؛ اما وضعیت این صنعت همچنان به کیفیت دارایی‌ها، مطالبات از دولت، هزینه تجهیز منابع و نحوه تعیین نرخ تسعیر وابسته است.

هادی اظهار کرد: در گروه خودرو نیز افزایش نرخ ارز بیش از آنکه مستقیماً سودآوری ایجاد کند، انتظارات مربوط به افزایش قیمت محصولات و رشد ارزش جایگزینی دارایی‌ها را فعال می‌کند؛ زیرا هزینه قطعات وارداتی، بدهی و زیان عملیاتی همچنان ریسک‌های مهم این صنعت هستند.

وی افزود: برآیند معاملات امروز و تداوم تقاضا در نماد‌های بزرگ نشان می‌دهد که بازار فردا نیز از شانس بالایی برای شروع مثبت برخوردار است. احتمالاً در دقایق ابتدایی معاملات، همچنان شاهد برتری خریداران و افزایش ارزش صف‌های خرید خواهیم بود و در صورت حفظ تقاضا در نماد‌های شاخص‌سازی، روند مثبت می‌تواند تا پایان هفته نیز ادامه پیدا کند.

هادی در نهایت گفت: بااین‌حال، شاخص کل هنوز نتوانسته سقف پیشین خود را به طور کامل باز پس بگیرد. به همین دلیل، عبور معتبر از این محدوده باید با افزایش ارزش معاملات خرد، ادامه ورود پول حقیقی، حفظ پهنای مثبت بازار و تثبیت تقاضا در صنایع بزرگ همراه باشد.

منبع : نبض بورس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا