حاشیه اکران یک فیلم در آمریکا/ ترامپ در لباس سوپرمن
کاخ سفید روز جمعه در حساب کاربری خود در ایکس، تصویری از ترامپ با لباس سوپرمن منتشر کرد ورئیسجمهور آمریکا را به عنوان مظهر امید معرفی کرد و نوشت: «حقیقت. عدالت. راه و روش آمریکایی.»
گاتفلد در برنامه اخیر خود با اشاره به حرفهای گان گفت: او با ژستهای روشنفکرانه و شعارهای بیدارگرایانه، دور خودش دیوار کشیده تا از هرگونه انتقاد در امان بماند. همزمان با حرفهای این مجری، روی تصویر تلویزیون عنوان کنایهآمیز «سوپربیدار» درج شده بود و به مخاطب القا میکرد که فیلم طرفدار مهاجران است.
این ماجرا از انجا آب میخورد که داستان «سوپرمن» درباره مهاجری است که از جایی دیگر آمده است و به همین دلیل جیمزگان در هفته گذشته با موجی از خشم و عصبانیت مواجه شده است. او در این رابطه گفت: این فیلم درباره مهربانی انسانهاست و بدیهی است که احمقهایی پیدا میشوند که مهربان نیستند و آن را توهینآمیز میدانند .
او همچنین در گفتوگویی با تایمز لندن، درباره برخی مضامین این نسخه جدید از داستان معروف «سوپرمن» صحبت کرد و با اشاره به یک دیالوگ سیاسی که در فیلم وجود دارد گفت: این احتمالا عجیبترین چیزی است که در فیلم گنجاندیم. بله، این بحث سیاسی است؛ اما در سطحی دیگر درباره اخلاق است. در میانه بحثهای داغ درباره سیاستهای مهاجرتی دولت ترامپ و اخراجهای دستهجمعی مهاجران این کارگردان تاکید کرد که فیلم او بر پیشزمینه داستانی «سوپرمن» بهعنوان یک پناهجو تکیه دارد؛ موضوعی که در کمیکهای این اثر نیز بهطور مکرر مورد اشاره قرار گرفته است.
گان در ادامه گفت داستان «سوپرمن» همان داستان آمریکاست. مهاجری که از جایی دیگر آمده و کشور را ساخته اما برای من در وهله اول داستانی در اینباره است که مهربانی انسانی یک ارزش است؛ چیزی که ما آن را از دست دادهایم.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ وقتی خبرنگار از او پرسید آیا به تفاوت واکنش مخاطبان در ایالتهای محافظهکار در مقایسه با شهرهای لیبرال فکر کرده یا خیر اذعان کرد که واکنشها متفاوت است اما در نهایت داستان این فیلم درباره اخلاقیات است. با این حال سخنان گان واکنش تند مفسران راستگرا و حامیان ترامپ را در پی داشته است.
آنها که هنوز فیلم را ندیدهاند با تکرار شعار آشنای راستگرایان آمریکا که «اگر به سمت بیدارگری بروی، ورشکست میشوی!» خواستار بایکوت «سوپرمن» شدند و بهشدت از آن انتقاد کردند. این شعار یک ادعای کنایهآمیز است که مفهوم آن این است که وقتی شرکتها، فیلمها یا افراد معروف وارد مسائل اجتماعی یا سیاسی لیبرال مثل عدالت نژادی، برابری جنسیتی، دفاع از مهاجران و… میشوند یعنی نوعی بیداری اجتماعی، نتیجهاش شکست مالی یا از دستدادن مخاطب خواهد بود.
لورا اینگراهام یکی دیگر از مجریان مشهور فاکسنیوز نیز این فیلم را در فهرست آثاری قرار داد که نخواهیم دید. کلی تراویس، مجری رادیویی محافظهکار، با بیان اینکه دیگر «سوپرمن» نمیبیند، گان را به دلیل اظهاراتش پیش از اکران فیلم احمق خواند.البته جیمز گان و عوامل «سوپرمن» این واکنشها را فعلا نادیده گرفتهاند. نیتن فیلیون، بازیگر این اثر، در مراسم فرش قرمز فیلم با لحنی شوخ منتقدان را به آرامش دعوت کرد و گفت: بچهها! این فقط یک فیلم است.
این نخستین باری نیست که ترامپ و کاخ سفید با ورود به عرصه سینما جنجال به پا میکنند. ترامپ در روز جهانی «جنگ ستارگان» با انتشار عکسی از خود با شمشیر معروفِ این فیلم که با هوش مصنوعی ساخته شده است، خود را بهعنوان قهرمان «شورشیان» معرفی کرد؛ پستی که در نهایت بیش از آنکه جلب توجه کند، موجی از تمسخر و انتقاد به همراه داشت. متن همراه این تصویر که توسط حساب کاربری کاخ سفید در پلتفرم ایکس منتشر شده، لیبرالها را امپراتوری شر خواند و مدعی شد که آنها قصد دارند اربابان تاریکی را به کهکشان بازگردانند؛ در حالی که خود با شمشیر دشمنان قسمخورده دموکراسی ظاهر شده بود.
در پست کاخ سفید آمده است: چهارم مه بر همگان مبارک باد! از جمله چپگرایان افراطی دیوانه که تمام تلاششان را میکنند تا اربابان تاریکی، قاتلان، قاچاقچیان مواد مخدر، زندانیان خطرناک و… را دوباره به کهکشان ما برگردانند. شما شورش نیستید شما امپراتوری هستید که اشارهای است به دنیای خیر و شر در جهان جنگ ستارگان.
در این پست که بیشتر شبیه به نطق خشمآلودی عجیبوغریب بود، ترامپ همزمان لیبرالها را متهم کرد که میخواهند نیروهای سیت را به کشور وارد کنند و ادعا کرد که این همان امپراتوری در داستان جنگ ستارگان هستند.