انتخاب سردبیرمهمترین اخبار روز

قصور و سهل انگاری، علت انفجار بندرعباس/ تعداد فوتی ها به 46 نفر رسید

طبق اظهارات سخنگوی آتش نشانی لکه‌گیری و اطمینان از خاموش شدن آتش زمان‌بر است و آخرین آمار فوت شدگان انفجار بندر شهید رجایی ۴۰ نفر اعلام شد.

اولین گزارش رسمی از علت انفجار بندر عباس 

 سید مرتضی محمودی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو هیئت اعزامی رئیس مجلس به بندرعباس  با اشاره به ابعاد حادثه انفجار در بندر شهید رجایی عنوان کرد: تیم اعزامی مجلس به بندرعباس، اهمال و قصور جدی را به عنوان دلیل اصلی انفجار در بندر شهید رجایی تشخیص داده است. نبود ساختار درست و عدم کنترل و نظارت بر کالاهای ورودی و خروجی یکی از دلایل مهم در ایجاد این حادثه بوده است. البته این اهمال و نبود نظارت در بنادر دیگر نیز وجود دارد اما در بندر شهید رجایی به میزان قابل توجهی وجود داشته است.

وی ادامه داد: احتمال تعمد و کارخرابی در این حادثه بسیار کم است. شواهد و تصاویر فیلم‌های مداربسته و گزارش‌هایی که از مصدومان نزدیک به حادثه دریافت شده است نشان می‌دهد بی‌کفایتی و سهل انگاری بسیاری در روند بارگیری و دیگر موضوعات بندر شهید رجایی وجود داشته است. تخلفات در روند حمل بار به بندر شهید رجایی، دروغ اظهاری و اعلام نکردن محتوای واقعی کانتینرها به عینه در این بندر از سوی مسئولین مربوطه وجود داشته است.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس یادآور شد: گزارش تیم اعزامی رئیس مجلس به هرمزگان امروز کامل می‌شود و فردا به آقای قالیباف ارائه خواهد شد. البته اگر زوایای پنهانی این موضوع داشته باشد، مجدد به گزارش اضافه خواهد شد. اینکه این گزارش در صحن مجلس قرائت می‌شود یانه، به عهده رئیس مجلس خواهد بود، اما قطعا قبلا از ارائه در صحن، رییس مجلس درباره ابعاد حادثه بندر شهید رجایی با نمایندگان به تبادل نظر خواهد پرداخت.

عضو هیئت اعزامی رئیس مجلس به بندر شهید رجایی عنوان کرد: دستگاه‌های امنیتی و انتظامی در حال بررسی هستند تا اگر حتی یک درصد احتمال خرابکاری وجود داشته است، مسببین آن دستگیر و به سزای اعمال خود برسند. رهبر انقلاب نیز در پیامی که برای حادثه بندر شهید رجایی صادر کردند به برخورد جدی با مسببین این حادثه اشاره کردند. بنابراین حتی اگر پای دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی نیز وجود داشته باشد، نباید عقب نشینی کنیم و به شدت با مسببین حادثه بندرعباس باید برخورد کنیم. چرا که این حادثه اصلا کوچک نبود و هنوز هم مفقودینی وجود دارند که پیدا نشده‌اند. خسارات مادی این انفجار نیز حائز اهمیت است. درحال پیگیری هستیم تا دستور رئیس جمهور برای جبران خسارات وارد شده جانی و مادی حتما به سرانجام برسد و به رویه اداری تبدیل نشود.

وی با بیان این‌که «بارها در مجلس فریاد زدیم که انتصابات باید بر اساس شایستگی‌ها و عقلانیت باشد» ابراز عقیده کرد: اما متاسفانه این موضوع در برخی انتصابات از سوی وزیر راه و شهرسازی رعایت نشده است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پایان یادآور شد: از مردم می‌خواهیم تا به پمپاژ رسانه‌ای دشمنان توجه نکنند. دستگاه‌ها نیز قصور خود را گردن یکدیگر نیندازند. از مردم می‌خواهیم به گزارش رسانه‌های داخلی و گزارش جامعی که در روزهای آینده منتشر می‌شود، اعتماد کنند.

 

شمار فوتی های انفجار بندر شهید رجایی به ۴۶ نفر رسید

 مهرداد حسن زاده ظهر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به افزایش تعداد فوتی‌های حادثه انفجار بندر شهید رجایی اظهار کرد: شمار فوتی‌های آتش سوزی در بندر شهید رجایی به ۴۶ نفر رسید.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری هرمزگان افزود: هزار و ۷۲ نفر از مصدومان این حادثه نیز پس از دریافت خدمات درمانی مرخص شده‌اند و ۱۳۸ نفر بستری هستند.

 

سخنگوی هلال احمر: تعداد مصدومان حادثه آتش‌سوزی در انفجار بندرعباس به هزار و ۲۰۰ نفر رسید

محمد آشوری یکشنبه شب افزود: بیش‌از یکهزار نفر نیز در این حادثه مجروح شدند که ۱۹۴ نفر تاکنون در بیمارستان‌ها بستری هستند و بقیه پس از درمان، مرخص شده‌اند.تاکنون از تعداد بیش از یکهزار نفر مجروح این حادثه، ۹۵۰ نفر ترخیص، ۱۷۵ نفر بستری و ۹ بیمار برای درمان به بیمارستان‌های خارج از استان هرمزگان اعزام شدند.همچنین ۱۷۰ نفر از مصدومان در بیمارستان‌های استان عمل جراحی شدند و هم اکنون ۳۱ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه (آی سی یو) بستری هستند.مصدومان برای درمان به پنج بیمارستان؛ خاتم الانبیا(ص)، شهید محمدی، خلیج فارس، صاحب الزمان(عج) و بیمارستان سیدالشهدا(ع) ارتش اعزام شدند.
در این حادثه ۷۰ دستگاه آمبولانس برای انتقال مصدومان فعال بود که ۵۰ دستگاه آن از نیروی دریایی سپاه بود.بندر شهید رجایی با حدود ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار مساحت، ظرفیت جابجایی سالانه ۷۰ میلیون تن بار را دارد.این بندر تجاری از ۲۳ اسکله به عمق ۱۵ متر تشکیل شده که تنها یک اسکله به دلیل انفجار دچار خسارت سنگین شده است.انفجار بزرگی که دیروز شنبه، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ در بندر شهید رجایی بندرعباس به وقوع پیوست، تاکنون ۴۰ کشته، ۶ مفقودی و بیش از یکهزار مجروح برجا گذاشته است اما اطلاعات دقیقی درباره علت وقوع حادثه در دست نیست.

ورود هواپیماهای روسی  به بندر عباس جهت اطفای حریق

دو فروند هواپیمای آب پاش و یک فروند هواپیمای فرماندهی بحران روسیه‌ای ساعتی قبل در فرودگاه بندرعباس به زمین نشستند.این هواپیماها قرار است تا در فرآیند اطفای هوایی آتش سوزی در بندر شهید رجایی مشارکت کنند.از ساعتی دیگر عملیات اطفای هوایی آتش سوزی بار دیگر از سر گرفته خواهد شد.شدت آتش سوزی کمتر شده و میزان دودی که به هوا بر می‌خیزد نیز نسبت به ساعات اولیه بسیار کمتر شده است.به نظر می‌رسد امروز آتش نشانان بتوانند آتش را اطفای کامل کرده و سپس بر وسعت لکه گیری بیافزایند که البته کاری زمان بر است.

استاندار هرمزگان اعلام کرد: تاکنون ۴۰ نفر به علت جراحات ناشی از حادثه انفجار جان خود را از دست داده‌اند.

سخنگوی آتش‌نشانی نیز با اعلام مهار آتش‌سوزی گسترده در بندر شهید رجایی، اطمینان داد دودهای موجود نگران‌کننده نیستند. او با اشاره به عملیات پیچیده اطفاء حریق و وجود مواد مختلف قابل اشتعال، تاکید کرد لکه‌گیری زمان‌بر است اما خطر گسترش آتش کاملاً رفع شده است.

در حالی که تصاویر ارسالی از بندر شهید رجایی دودهایی را نشان می‌دهد،سید جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی، اطمینان خاطر داد: این دودها جای نگرانی ندارند.او در تشریح عملیات اطفای حریق گفت: آتش‌سوزی بسیار گسترده بود و ۱۷، ۱۸ ساعت با یک شبه‌بحران و یکی از بزرگترین آتش‌سوزی‌های سال‌های اخیر دست‌وپنجه نرم کردیم. اما با تاکتیک عملیاتی مناسب، به نتایج خوبی رسیدیم و پیشرفت‌ها قابل مشاهده است.

وی با بیان اینکه عملیات انجام شده در این حادثه از سوی نیروهای آتش نشانی یکی از عملیات‌های ترکیبی آتش نشانان بود، ادامه داد: عملیات ترکیبی برای آتش نشانان چالش خود را دارد، مثلاً در جایی که جامدات، مواد شیمیایی، هیدروکربنی، نفتی و اسیدی وجود دارد برای هر کدام باید تاکتیک‌های عملیاتی و ماده اطفایی متفاوتی استفاده کرد. برای مثال یک خودرو باید آب، خودرو دیگر فوم یا کف استفاده کند و سپس عملیات جداسازی انجام شود.سخنگوی سازمان آتش نشانی افزود: روز گذشته با استفاده از خودروهای سنگینی که به آنها «ریچ» می‌گویند و کار آنها جابه‌جایی کانتینر است، کار را پیش بردیم و از ساعت ۶ و ۷ روز قبل که عملیات جداسازی آغاز شد کار ما به سرعت پیش رفت و توانستیم از خطر گسترش جلوگیری کنیم.
ملکی با اشاره به اینکه دودهای بلند شده از محل حادثه که همچنان در تصاویر دیده می‌شود به دلیل جنس مواد آتش گرفته است، تصریح کرد: جنس خیلی از این مواد پایه نفتی و هیدروکربنی داشته است؛ یعنی یا پلاستیک است و یا مواد اسفنجی است و پارچه‌هایی است که از الیاف هستند. جایی از این منطقه بود که تا صبح بسیار آتش می‌گرفت و هرچه آنجا را خاموش می‌کردیم مجدداً آتش می‌گرفت. حرارت بالایی داشت و چند صدای انفجار می‌داد. امروز صبح که موفق شدیم آنجا را کاملاً خاموش کنیم متوجه شدیم، کانتینری پر از سیلندر گاز بوده است و دلیل آن انفجارها و شعله‌ها همین بود.
وی با بیان اینکه در این بندر همه نوع موادی نگهداری می‌شده است، خاطر نشان کرد: کانتینری را باز کردیم که ماهی فریزر شده داشت. اینجا بندر است و همه چیز نگهداری می‌شود اما چون خیلی از موادی که اینجا در حال سوختن است، پایه نفتی و هیدروکربنی دارد و یا لوازم خودرویی قالبا پلاستیکی است، دود زیادی ایجاد می‌شود. به طوری که حتی در زمان کندسوزی هم دود غلیظی دارد و تا زمانی که کامل خاموش نشود این دود وجود دارد.سخنگوی سازمان آتش نشانی ادامه داد: دقایق اولیه دود بسیار غلیظ و سیاهی در محیط بود و بوی زننده‌ای داشت. بعد از چند ساعت از غلظت و شدت آن کم شد. بنابراین این دود نگران کننده نیست. چند برابر این کانکس‌های تخریب شده و آتش گرفته را در بخش‌های دیگر نجات دادیم.

اگر آتش نشانان غفلت و کم کاری می‌کردند و دل به دریای آتش نمی‌زدند، با بحران و فاجعه مواجه می‌شدیم و شاید بندر سقوط می‌کرد. اما با رشادت و تاکتیک عملیاتی مناسب این قسمت‌ها را گرفتیم و نگذاشتیم آتش گسترش یابد.ملکی، در پایان سخنان خود با تاکید بر اینکه دودی که در تصاویر از محل حادثه دیده می‌شود اصلاً جای نگرانی ندارد، عنوان کرد: مطمئن هستیم سرایت و گسترش به اطراف وجود ندارد اما لکه گیری آن زمان بر است. ممکن است یک کانتینر را باز کنیم و اکسیژن به آن برسد و گر بگیرد اما آتش نشانان آن خاموش می‌کنند. جای نگرانی اینکه با انبوه آتش مواجه شویم نیست.رئیس گمرک هم عنوان داشت: سیستم گمرک هیچ آسیبی ندیده و از طریق سامانه جامع امور گمرکی در حال رصد است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا