انتخاب سردبیرآخرین عناوین

آمادگی ترامپ برای مذاکره و گفتگو با پزشکیان

پس از دو هفته از بازگشت ترامپ به کاخ سفید، با امضای یادداشت رسمی درباره اعمال فشار بر ایران مدعی آمادگی مذاکره با رئیس جمهور ایران شد.

 گفته می شود که دونالد ترامپ به وزیر خزانه‌داری ایالات متحده دستور داده که «فشار حداکثری اقتصادی» علیه جمهوری اسلامی را ازسر بگیرد. به ادعای ترامپ، ایران به دستیابی به سلاح هسته‌ای بسیار نزدیک است و تهران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد. رئیس جمهور جدید امریکا این را هم عنوان داشت که، «ما حق داریم از فروش نفت ایران به سایر کشور‌ها جلوگیری کنیم.» با اینحال وی تاکید کرد که «امیدواریم مجبور نباشیم از فرمان اجرایی علیه ایران استفاده کنیم و امیدواریم به توافق برسیم.»
ترامپ با ادبیات ضدایرانی خود، تهران را تهدید کرد و گفت که «اگر ایران تلافی کند و بخواهد من را بکشد، آنها را نابود خواهیم کرد. در صورتی که تهران بخواهد اقدامات تلافی‌جویانه‌ای انجام دهد، با واکنش قاطع ما روبرو خواهد شد.» پیشتر رویترز از قول یک مقام آمریکایی خبر داد که ترامپ روز سه‌شنبه یک سند کتبی ریاست‌جمهوری بازگشت “فشار حداکثری” علیه ایران را امضا می‌کند. این مقام افزود: دستور ترامپ درباره ایران وزیر خزانه‌داری آمریکا را موظف می‌کند که “فشار اقتصادی حداکثری” را بر ایران اعمال کند، از جمله تحریم‌ها و سازوکارهای اجرایی علیه کسانی که تحریم‌های موجود را نقض می‌کنند.
 اقدامت موازای
همزمان با امضای یادداشتی رسمی ترامپ علیه ایران، خبرها حکایت از آن دارد که نمایندگی ایالات متحده در سازمان ملل متحد نیز «به منظور تکمیل روند بازگشت فوری تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی» علیه جمهوری اسلامی، با متحدان اصلی آمریکا به همکاری می‌پردازد.
پیشتر هم مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا طی مصاحبه‌ای با شبکه خبری فاکس بودن بدون اشاره مستقیم به عبارت کمپین فشار حداکثری، خبر از احتمال شروع این کارزار (فشار حداکثری) علیه تهران داده بود و هدف از این اقدام ضدایرانی را، توقف فعالیت‌های تهران برای «دستیابی به سلاح هسته‌ای» ذکر کرد.
فشار بر ایران، بازی با کارت عربستان!
پیش از امضای یادداشت رسمی سه شنبه ترامپ و حتی پیش از مراسم تحلیف، تیم انتقالی او (ترامپ) به برخی افراد اطلاع داده بود که رئیس جمهور امریکا قصد دارد به عربستان سعودی برود تا تضمین‌هایی دریافت کند که اگر فشار بر ایران را افزایش دهد، عربستان نفت بیشتری تولید خواهد کرد. به نوشته وال استریـت ژورنال تیم ترامپ برآورد کرده است که تحریم‌های جدید علیه ایران می‌تواند صادرات این کشور را ۵۰۰ هزار تا ۷۵۰ هزار بشکه در روز کاهش دهد.
هر چند ترامپ خواهان افزایش حفاری‌های نفتی است، اما متحدان او در صنعت نفت شیل آمریکا و عربستان سعودی در برابر این درخواست مقاومت می‌کنند. عربستان سعودی به مقامات سابق آمریکایی اعلام کرده که مایل به افزایش عرضه جهانی نفت نیست. برخی از این مقامات سابق، این پیام را به تیم ترامپ منتقل کرده‌اند.
به ادعای وال استریـت ژورنال، تیم ترامپ برآورد کرده است که تحریم‌های جدید علیه ایران می‌تواند صادرات این کشور را ۵۰۰ هزار تا ۷۵۰ هزار بشکه در روز کاهش دهد. تحریم‌های مورد بحث در صورت عدم محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران شامل هدف قرار دادن بنادر چینی که نفت ایران را وارد می‌کنند، معاملات نفتی عراق با ایران و سایر مسیرهای انتقال نفت ایران است.
البته این رسانه چنین ارزیابی می کند که دولت سعودی همچنین اکنون به بهبود روابط با ایران اولویت می‌دهد و این، برخلاف موضع خصمانه‌ای که در سال ۲۰۱۸ داشت. در آن زمان، عربستان مخالف توافق هسته‌ای بود و از تحریم‌ها حمایت می‌کرد. اکنون، ریاض می‌خواهد بخشی از مذاکرات هسته‌ای باشد، نه اینکه علیه آن لابی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا