اقتصادآخرین عناوین

کدام استان ها بیشترین و کمترین تورم خوراکی ها را دارند؟

بررسی‌ شاخص قیمت ها نشان می‌دهد بیشترین و کمترین تورم خوراکی در سال به ترتیب در استان‌های اصفهان و سیستان و بلوچستان بوده است.

جدیدترین داده‌های مرکز آمار از شاخص قیمت‌ها نشان می‌دهد تورم سالانه کشور در آذر ماه برابر با ۳۲.۵ درصد بوده است. تورم سالانه اقلام خوراکی در این ماه حدود ۲۷ درصد بوده که استان اصفهان بیشترین تورم سالانه این اقلام را تجربه کرده است. در مقابل، استان سیستان و بلوچستان کمترین تورم سالانه خوراکی را داشته‌اند.

شاخص قیمت مصرف‌کننده یا CPI یکی از شاخص‌های مهم اقتصادی است که سطح عمومی قیمت‌ها را در طول زمان نشان می‌دهد. این شاخص بر اساس سبد کالا و خدمات مصرفی که یک خانوار مشخص می‌شود. از دلایل اهمیت شاخص قیمت مصرف‌کننده این است که قدرت خرید مردم در طول زمان نشان می‌دهد. همچنین، از تغییرات آن تورم به دست می‌آید. به عبارتی دیگر، اگر عدد این شاخص افزایش یابد، نشان‌دهنده تورم و اگر کاهش یابد نشان‌دهنده کاهش قیمت‌ها است.

031024

تورم سالانه کشور در آذر ماه ۳۲.۵ درصد بوده است. به عبارت دیگر، مردم برای یک سبد کالا و خدمات یکسان در ۱۲ ماه منتهی به آذر امسال نسبت به دوره مشابه در سال گذشته ۳۲.۵ درصد بیشتر هزینه پرداخته‌اند. تغییرات شاخص قیمت در دو دسته «خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها و دخانیات» و «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» محاسبه می‌شود. تورم  خوراکی کشور در آذر ماه برابر با ۲۶.۸ درصد بوده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد ۱۸ استان تورم سالانه مواد غذایی بیشتر از میانگین کشور تجربه کرده‌اند.

استان اصفهان بیشترین تورم خوراکی را با ۲۹.۳ درصد تجربه کرده است. پس از آن، استان خراسان رضوی قرار دارد که تورم خوراکی  در این استان برابر با ۲۸.۷ درصد بوده است. در رتبه سوم استان سمنان با تورم خوراکی ۲۸.۳ درصد قرار دارد.

کدام استان ها بیشترین و کمترین تورم خوراکی ها را دارند؟

کمترین تورم خوراکی در آذر ماه در استان سیستان و بلوچستان با ۱۸.۷ درصد ثبت شده است. به دنبال آن، استان‌های خراسان شمالی و زنجان قرار دارند که به ترتیب تورم سالانه مواد غذایی معادل ۲۲.۳ درصد و ۲۲.۶ درصد را تجربه کرده‌اند.

 

تورم سالانه اقلام خوراکی استان تهران مقداری از میانگین کشور بالاتر و برابر با ۲۶.۹ درصد بوده است. در واقع، خانوارهای استان تهران برای یک سبد اقلام خوراکی یکسان در ۱۲ ماه منتهی به آذر ماه نسبت به دوره مشابه در سال گذشته حدود ۲۷ درصد بیشتر هزینه کرده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا