دلیل ورود شعام به قانون حجاب
قانون عفاف و حجاب با نامه شورای عالی امنیت ملی به مجلس، ابلاغ نمیشود. برای دومین بار با درخواست شورای عالی امنیت ملی از ابلاغ این قانون جلوگیری میشود.
تدبیر استفاده از مسیر شورای عالی امنیت ملی
نایبرئیس فراکسیون مستقلین مجلس با اشاره به چرایی ورود شورای عالی امنیت ملی به موضوع قانون حجاب، تصریح کرد: با توجه به اینکه مهلت زمانی رئیس مجلس برای ابلاغ قانون حجاب و عفاف رو به انتها بود؛ تدبیر شد که از مسیر شورای عالی امنیت ملی اقدام شود. این شورا با توجه به اختیاراتی که دارد میتوانست مانع ابلاغ قانون شود و مصوبات این شورا به تایید رهبر انقلاب میرسد. بر این اساس به عنوان یک دستگاه حاکمیتی از شورای عالی امنیت ملی تقاضا شده که ورود کنند و باید منتظر ماند و دید که نظر این شورا چیست. به هر حال تصمیم شورای عالی امنیت ملی لازمالاجرا است. در این زمان نیز انشاءالله لایحه دولت برای اصلاح قانون حجاب و عفاف به مجلس میرسد و امیدواریم در همکاری بین دولت و مجلس این قانون اصلاح شود.
بیاطلاعی از نامه شورای عالی امنیت ملی
از سوی دیگر محمد سراج، نماینده تهران و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از تصمیم شورای عالی امنیت ملی برای عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب ابراز بیاطلاعی کرد و گفت: شورای عالی امنیت ملی در شهریور ماه، زمان ابلاغ قانون حجاب و عفاف را مناسب ندیدند چون ایام انتخابات بود و قرار شد که در آذرماه ابلاغ شود. شورای عالی امنیت ملی حتما دلایلی برای عدم ابلاغ قانون حجاب و عفاف داشتند. اجرای قانون حجاب و عفاف بار اجتماعی دارد و باید ملاحظات آن را دید و با توجه به این ملاحظات پیش از این ابلاغ این قانون به تعویق افتاده بود.
او با اشاره به اظهارات یک عضو هیات رئیسه مجلس مبنی بر نامه شورای عالی امنیت ملی برای عدم ابلاغ قانون حجاب و عفاف، تصریح کرد: از این نامه و تصمیم جدید شورای عالی امنیت ملی بیاطلاع هستم. دولت اعلام کرده بود که باید اصلاحاتی در قانون حجاب و عفاف انجام شود. بر این اساس نامه شورای عالی امنیت ملی به دلیل این است که اصلاحات دولت در این قانون لحاظ شود.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص اینکه چرا ملاحظه مدنظر شورای عالی امنیت ملی که منجر به ممانعت از ابلاغ قانون حجاب شد را مجلس و نمایندگان نداشتند، اظهار کرد: اگر در مجلس زمانی که اکثریت به یک لایحهای یا طرحی رای میدهند آن طرح یا لایحه جنبه قانونی پیدا میکند، این موضوع به مفهوم آن نیست که همه نمایندگان ۱۰۰ درصد آن را پذیرفتهاند. در جامعه نیز وقتی موضوعی قانون شده همه باید تمکین کنند و البته این به معنای آن نیست که همه مردم جامعه نسبت به این موضوع نظر مثبت داشته باشند.
شاید رئیسی قانون حجاب را ابلاغ میکرد
سراج تاکید کرد: ممکن است اگر رئیسجمهور فرد دیگری باشد با همین قانون همراهی کند. ما باید کشور را با نظر همگان اداره کنیم. قانون با رای اکثریت مجلس نوشته میشود و این طبیعی است و نباید چوب بردارید و بگویید چرا؟ چرا ندارد و معلوم است. ممکن بود اگر رئیسجمهور آقای رئیسی بود قانون حجاب و عفاف را ابلاغ میکرد.
او گفت: نگاههای مختلف وجود دارد. اما باید تلاش کرد که کشور را با نظر جمعی اداره کرد و هرکسی هر اختیاری دارد تلاش میکند که نظر شخصی خودش را اعلام کند و ما هم مخالفتی نمیکنیم. تا زمانیکه قانون اصلاح نشد، باید به آن عمل کرد و وقتی قانون اصلاح شد به قانون اصلاح شده عمل خواهد شد.