اقتصادآخرین عناوین

شروع موج جدید تقاضای طلا/ سکه رکوردشکنی می کند؟

امروز بازار طلا و سکه در حالی اولین روز هفته را آغاز می‌کند که هفته گذشته بازار با رکود عمیق و ثبات قیمت طلا و سکه همراه بود و معاملات در بازارها تقریبا تعطیل به نظر می‌رسید.

برآیند تغییرات قیمتی در بازار طلا سکه  و ارز به صفر نزدیک بود؛ چرا که تعطیلات رسمی در روزهای دوشنبه و چهارشنبه، به همراه کاهش شدید تقاضا و رکود معاملاتی، سبب شد قیمت‌ها در محدوده ثابتی حرکت کنند. در هفته‌ای که گذشت، بسیاری از اقلام طلا و ارز بدون ثبت هیچ‌گونه نوسان قیمتی نسبت به هفته گذشته باقی ماندند. نبود مشتری و عدم تحرک جدی در بازار، سبب شد که قیمت‌ها در وضعیت رنج قرار گیرند و هیچ تغییری را در برخی از بخش‌های بازار شاهد نباشیم.

 

معاملات اقلام طلا در این هفته با رکود مواجه بود و قیمت نیم‌سکه، ربع‌سکه و سکه گرمی در روز پنجشنبه هیچ تغییری نسبت به روزهای قبل خود نداشت. حتی حباب این اقلام نیز بدون تغییر باقی ماند و در همان محدوده هفته گذشته تثبیت شد. به گزارش اقتصادنیوز، قیمت طلای آبشده که در روز پنج‌شنبه تا 15 میلیون و 815 هزار تومان بالا رفته بود، با روندی نزولی به 15 میلیون و 745 هزار تومان رسید و در معاملات پشت خطی جمعه هم تداوم روند نزولی به 15 میلیون و 660 هزار تومان رسید.

نوسان قیمت طلا در بازار جهانی هم مانند بازار ایران بود و قیمت اونس طلا در معاملات روز جمعه با حرکت رفت و برگشتی، پس از افزایش تا 2525 دلار، با ریزش تا 2487 دلار پایین آمد و دوباره فاز صعود گرفت و به 2515 دلار رسید. براساس پیگیری از معامله‌گران فنی، اونس طلا در نهایت پس از شکست سطح کلیدی  2530 دلار، روند صعودی قدرتمندی را آغاز می‌کند و پرواز به سمت اهداف بالاتر از 2610 دلار شروع خواهد شد. در تحلیل روند روزانه، شکست حمایت 2508 دلار برای تغییر مسیر ضروری است؛ در غیر این صورت، قیمت انس طلا توانایی افزایش به سطوح 2530 و 2545 دلار را خواهد داشت. اما در تحلیل بلندمدت و روند ماهانه، مادامی که قیمت انس طلا بالاتر از سطح 2470 دلار باقی بماند، اهداف صعودی جذابی در سطوح 2610 و حتی 2820 دلار دیده می‌شود که می‌تواند توجه معامله‌گران بیشتری را به خود جلب کند.

نوسان قیمت طلا با آغاز موج تقاضا در بازار/ قیمت سکه در آستانه ثبت رکورد جدید؟/ پیش‌بینی قیمت سکه امروز ۱۷ شهریور 1403

 

همچنین قیمت سکه امامی که طبق اعلام سایت اتحادیه طلا و جواهر که در معاملات روز چهارشنبه در 43 میلیون و 600 هزار تومان بود، بدون تغییر در روز پنج‌شنبه، با همین قیمت معامله شد. قیمت نیم سکه و ربع سکه بدون تغییر بودند و به ترتیب 23 میلیون و 450 هزار و 15 میلیون و 450 هزار تومان خرید و فروش شدند و سکه گرمی هفت میلیون و 200 هزار تومان معامله شد.

امروز همچنین جزئیات برگزاری چهل و هشتمین حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران که قرار است در روز یکشنبه ۱۸ شهریورماه برگزار شود مورد توجه فعالان بازار قرار گرفته است. متقاضیان خرید شمش طلای مرکز مبادله ایران می توانند با واریز مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون ریال(۳۵۰ میلیون تومان) به عنوان وجه الضمان به ازای هر قطعه شمش طلا تا ساعت ۲۴ روز شنبه ۱۷ شهریورماه، در چهل و هشتمین حراج این مرکز شرکت کنند. این حراج از ساعت ۱۲ الی ۱۶ در تالار معاملات طلای مرکز مبادله ایران برگزار خواهد شد.

معامله‌گران ادعا می‌کنند که بانک مرکزی در حال حاضر سکه تمام را با نرخ دلار ۷۳ هزار تومانی، نیم‌سکه را با دلار ۷۹ هزار تومانی و ربع‌سکه را با دلار ۱۰۴ هزار تومانی به مردم می‌فروشد. این سیاست قیمت‌گذاری متفاوت برای انواع سکه‌ها، واکنش‌ها و تحلیل‌های زیادی را در میان فعالان بازار به دنبال داشته است.  فعالان بازار معتقدند از امروز موج جدیدی از تقاضا در بازار طلا آغاز خواهد شد، چرا که با شروع فصل عروسی‌ها، تقاضای خانگی برای خرید طلا به شدت افزایش می‌یابد. این افزایش تقاضا تنها به بازار داخلی محدود نخواهد شد و با نزدیک شدن به پایان سال میلادی و تمایل به سرمایه‌گذاری جهانی در طلا به عنوان دارایی امن، انتظار می‌رود تقاضای خرید جهانی طلا نیز به طور چشمگیری افزایش یابد. این ترکیب از عوامل محلی و بین‌المللی می‌تواند به افزایش قیمت و تقویت بازار طلا در روزهای آینده منجر شود.

براساس پیگیری  از تحلیلگران،‌ سکه امامی با رسیدن به سطح 43 میلیون و 600 هزار تومان وارد روند صعودی شده و سطح مقاومتی کلیدی برای سکه در 43 میلیون و 900 هزار تومان قرار دارد. به عقیده این گروه در صورتی که فلز گرانبهای داخلی از این سطح عبور کرده و تثبیت دهد، افزایش قیمت تا محدوده 45 میلیون تومان محتمل است. در مقابل، سطح حمایتی سکه 42 میلیون و 550 هزار تومان است و در صورت شکست این حمایت، احتمال افت قیمت تا کف 41 میلیون و 300 هزار تومان نیز مطرح می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا