انتظارات از تیم اقتصادی پزشکیان/ بهبود وضعیت معیشتی، مهمترین خواسته مردم
کلید موفقیت کابینه اقتصادی دولت پزشکیان پرهیز از فرصت طلبی، عدم تبعیض در به کارگیری مدیران کارآمد و در نهایت چشم پوشی نکردن از فساد اقتصادی است.
کابینه پیشنهادی پزشکیان توسط نمایندگان مجلس رای اعتماد کسب کرد. وزرای اقتصادی دولت چهاردهم هر یک با ارائه برنامههایی در راستای کاهش چالشها و مشکلات موجود، نمایندگان مجلس را متقاعد کردند که میتوانند در مسیر تحقق برنامههای مناسب اقتصاد گام برداند.
البته این موضوع اهمیت اصلاحات اقتصاد در دولت چهاردهم را نشان میدهد. به همین دلیل نیاز است پیش از آغاز این اصلاحات، اعتماد عمومی به سیاستگذار بازسازی شود. از نظر کارشناسان، حل چالشهای اجتماعی، تعامل با کشورها و رفع تحریمها مهمترین ابزارهای کسب سرمایه برای دولت است.
از توسعه کسب و کار و اشتغالزایی تا رفع چالشهای صادراتی و دروازه بانی واردات کالا به کشور و از سوی دیگر اجرای سیاستهای توسعهای صنایع مختلف و اجازه نقش آفرینی بخش خصوصی در اقتصاد و صدها موارد دیگر از جمله نکاتی است که وزرای اقتصادی دولت چهاردهم هر کدام به تشریح آنها پرداخته اند و از تحقق همه این برنامهها گفتند، اما به واقع اعمال برنامههای اجرایی از سوی وزرای اقتصادی دولت پزشکیان دوراز واقعیت است یا اینکه با توجه به سوابق اجرایی هر یک از این وزرا میتوان به آیندهای حداقل نزدیک به بهبود وضعیت اقتصاد در کشور امید داشت!
در همین رابطه کامران ندری، کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصاد با توجه به وضعیت فعلی اقتصاد کشور و حضور وزرای تازه نفس اقتصادی در دولت جدید، گفت: قطعا حضور افرادی با سابقه مدیریت اجرایی در وزارتخانههای اقتصادی راهگشای خوبی برای تحقق برنامههای کوتاه و بلند مدت است.
این تحلیلگر ادامه داد: باید توجه داشت که علاوه بر اینکه اقتصاد به افراد متخصص نیاز دارد به هموارسازی راه برای اجرای برنامهها نیز نیازمند است.
به گفته ندری، وزیر به تنهایی نمیتواند راه سخت تحول و رفع موانع را طی کند. انتخاب شایسته مدیران در وزارتخانههای اقتصاد از دیگر مواردی است که وزرای اقتصادی با در نظر گرفتن اهمیت موضوع به آن توجه ویژه کنند و از مداخلات ملاحظه گرایانه بپرهیزند.
این کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی تاکید کرد: وزرای انتخاب شده در کابینه پزشکیان تا حدی با مسائل روز اقتصاد و مشکلات ناشی از چالشهای کهنه در اقتصاد آشنا هستند و خود را متولی خوبی برای وزارتخانههای اقتصادی میدانند، اما باید قبل از هر اقدامی به دنبال راهکارهایی باشند که بدون فوت وقت به سراغ اجرای آن بروند و اگر باز هم قرار باشد برای اجرای برنامههای راهبردی خود منتظر تایید و قوانین جدید اجرایی باشند قطعا با شکست مواجه خواهند شد.
ندری با بیان اینکه بزرگترین نقطه قوت وزرای اقتصادی باید توجه به زیرساختها و تقویت بنیه اقتصاد کشور باشد، گفت: نگاه به کمبودها و برنامه ریزی برای تحقق اهداف از دیگر انتظاراتی است که از کابینه اقتصادی دولت پزشکیان میرود.
این تحلیلگر ادامه داد: عملکرد کابینه اقتصادی دولت چهاردهم میتواند تا حدودی انتظارات را برآورده کند، اما همچنان نگرانیهایی درباره توانایی آنها در مواجهه با چالشهای پیچیده اقتصاد کشور وجود دارد. بسیاری از مردم در همان ابتدای فعالیت این وزرا انتظار دارند که دولت بتواند تغییرات قابل لمسی را در شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور ایجاد کند، اما باید توجه کرد این تیم نمیتواند بهتنهایی تمامی چالشهای موجود را حل کند و موفقیت آنها به چگونگی مدیریت شرایط و بهرهبرداری از فرصتهایی که در اختیارشان قرار میگیرد وابستگی دارد.
این کارشناس گفت: کلید موفقیت کابینه اقتصادی دولت پزشکیان پرهیز از فرصت طلبی، عدم تبعیض در به کارگیری مدیران کارآمد و در نهایت چشم پوشی نکردن از فساد اقتصادی است.
کارشناسان و صاحبنظران هم نظرند که تمام مشکلات و چالش های اقتصاد کشور به عدم مدیریت صحیح این بخش کلیدی بازمی گردد.
از این رو چیدن و انتخاب کابینه اقتصادی کشور از افرادی که بدون در نظر گرفتن سلایق و گرایش های سیاسی درصدد بهبود وضعیت اقتصادی مردم و در نهایت کل کشور هستند را باید یک فرصت تلقی کرد و امید داشت که این افراد با توجه به در دست گرفتن سکان اقتصاد کشور قصد بهبود وضعیت را دارند در غیر این صورت اعتماد مردم به رئیس جمهور منتخبشان رفته رفته کم می شود و این اولین گام برای تغییر مسیرهای حمایتی مردم از دولتشان است.