اقتصاد

روش‌های کسب درآمد از رمزارزها

دنیای رمزارزها متنوع‌ترین بازار از نظر روش‌ها متفاوت کسب درآمد است! در دنیای رمزارزها فقط از طریق معامله‌ کردن نیست که می‌توانید …
دنیای رمزارزها متنوع‌ترین بازار از نظر روش‌ها متفاوت کسب درآمد است! در دنیای رمزارزها فقط از طریق معامله‌ کردن نیست که می‌توانید کسب درآمد کنید و راه‌های بسیار متفاوت دیگری هم به سبب ذات متفاوت این بازار با سایر بازارهای مالی وجود دارند. برای استفاده از بسیاری از این راهکارها به داشتن حساب کاربری در یک صرافی معتبر بین‌المللی نیاز دارید؛ بهترین صرافی‌های مشهور جهانی شامل بایننس (Binance)، کوکوین (KuCoin)، و بای‌بیت (ByBit) هستند که البته به‌دلیل تحریم‌ها و نیاز به احراز هویت اجباری چندان برای ما ایرانی‌ها کاربردی نیستند، به همین دلیل دو صرافی دیگر بینگ‌ایکس (BingX) و مکسی (MEXC) که نیاز به احراز هویت ندارند و همچنین از اعتبار مناسبی برخوردارند برای استفاده هموطنان توصیه می‌شود. در این بخش به اختصار به بررسی هشت راهکار متفاوت برای درآمدزایی از بازار رمزارز می‌پردازیم.

معامله‌ کردن

البته که مانند هر بازار مالی دیگری روش اصلی کسب درآمد در بازار رمزارز نیز انجام معاملات است؛ احتمالا بهترین و پرسودترین روش همین راه است. بعد از اینکه سرمایه‌تان را به یک صرافی انتقال دادید، می‌توانید دست به معاملات بزنید. باید توجه کنید که مانند هر بازار مالی دیگری برای معامله ‌کردن در بازار رمزارز نیز به دانش بالایی از تحلیل بنیادین و تحلیل تکنیکال نیاز دارید؛ مفهوم این دو اصطلاح به‌اختصار به این صورت تعریف می‌شود: تحلیل بنیادین شامل بررسی مواردی مانند میزان سودسازی، ویژگی‌ها یک پروژه، پتانسیل‌ها و قابلیت رشد، اخبار دنیای اقتصاد و مواردی از این دست می‌شود؛ تحلیل تکنیکال شامل بررسی سابقه قیمت روی نمودار قیمت و پیش‌بینی حرکت و جهت‌گیری بعدی قیمتی براساس مجموعه‌ای از مفاهیم و الگوهاست. به‌طورکلی تحلیل بنیادین برای معاملاتی استفاده می‌شود که در بازه زمانی طولانی (که ممکن است حتی سال‌ها طول بکشد) انجام می‌شود و تحلیل تکنیکال را می‌توان برای معاملاتی استفاده کرد که از چند ساعت تا چند روز یا چند ماه به‌ درازا کشیده می‌شود. ناگفته پیداست که اکثریت سرمایه‌گذاران خرد از تحلیل تکنیکال استفاده می‌کنند. باید توجه داشت که بازار رمزارز به سبب پاره‌ای از مسائل نسبت به بازار سهام (البته نه بازار سهام ایران) و بازار فارکس به اخبار و احساسات حساس‌تر است و همین امر موجب می‌شود یک معامله‌گر علاوه‌بر دانش قوی در تحلیل تکنیکال به رصد اخبار بازار نیز نیاز داشته باشد.

در بازار رمزارز به‌طورکلی دو نوع شیوه انجام معامله داریم: معاملات اسپات (Spot) و معاملات فیوچرز (Futures). معاملات اسپات همان شیوه ساده خرید و فروش است و مانند خرید سکه طلا برای سود کردن است: اگر شما سرمایه‌ای ۲۰ میلیون تومانی در اختیار داشته باشید و قیمت یک سکه هم ۲۰ میلیون تومان باشد، یک سکه می‌خرید و با افزایش قیمت آن به ۲۵ میلیون تومان، شما سود کرده‌اید. اگر قیمت سکه افت کند نیز شما ضرر خواهید کرد. معاملات اسپات فقط شامل همین مفاهیم ساده و اولیه می‌شوند و هیچ ویژگی دیگری در کار نیست؛ شما فقط درصورت افزایش قیمت سود می‌برید و فقط به اندازه سرمایه‌ای که در اختیارتان است می‌توانید سکه یا ارز بخرید. به همین جهت بود که با ابتکار اقتصاددانان بازار معاملات فیوچرز به‌وجود آمد و ابتدا نیز در بازارهای سهام اروپا و آمریکا پایش به میدان باز شد. اما فیوچرز چیست؟

ابتدا باید گفت در بازار فیوچرز مانند بازار اسپات می‌توانید از افزایش قیمت سهام یا ارز سود ببرید، نکته اینجاست که این بازار اصطلاحا دوطرفه است، یعنی شما می‌توانید از افت قیمت هم سود کنید. فرض کنید قیمت یک سکه طلا ۲۰ میلیون تومان است و شما با دانش تحلیلی‌تان می‌دانید که قیمت سکه به ۱۵ میلیون تومان کاهش خواهد یافت. سپس به یک فروشنده سکه طلا که معتمد است مراجعه می‌کنید و در قبال قرار دادن ۲۰ میلیون تومان وثیقه یک سکه طلا از او قرض می‌کنید (دقت کنید که سکه را نخریده و صرفا قرض کرده‌ایم) و همچنین تعهد می‌کنید که در قبال برگرداندن یک سکه طلا به وی، وثیقه‌تان را پس بگیرید. سپس به بازار طلا می‌روید و سکه را به قیمت ۲۰ میلیون تومان می‌فروشید، سپس صبر می‌کنید تا قیمت سکه به ۱۵ میلیون تومان افت کند و یک سکه طلا می‌خرید، پس شما سکه اولیه را ۲۰ میلیون فروخته‌اید و سکه جایگزین را ۱۵ میلیون تومان خریده‌اید. به این شکل شما از افت قیمت سکه سودی پنج میلیون تومانی به جیب زده‌اید. در آخر نیز به فروشنده سکه معتمد مراجعه می‌کنید و در ازای پس دادن سکه، وثیقه‌تان را پس می‌گیرید. در اصطلاح تخصصی به معاملاتی که شما خرید می‌کنید و در ازای افزایش قیمت سود می‌برید، معاملات لانگ (Long) و به معاملاتی که در آن ابتدا فروش را انجام می‌دهید و از افت قیمت سود می‌برید، معاملات شورت (Short) گفته می‌شود.

امکانات و جذابیت‌های بازار فیوچرز به همینجا محدود نمی‌شود و در آینده به بررسی مسائل مهمی همچون اهرم (Leverage)، وثیقه (Margin)، و لیکویید شدن (Liquidation) می‌پردازیم.

سهام‌داری (Staking)

نگهداری رمزارزهایتان در محیطی خاص می‌تواند برای شما سودسازی داشته باشد. این کار مانند استخراج است، با این تفاوت که شما به‌جای در اختیار گذاشتن قدرت و زمان کامپیوترتان، رمزارزی را که دارید در اختیار شبکه می‌گذارید تا تراکنش‌ها و تولید توکن‌های جدید صورت پذیرد. وقتی کامپیوترتان را در اختیار این کار می‌گذارید، درصورتی‌که بخواهید به شبکه نفوذ کنید یا دستکاری انجام دهید، به شما پاداشی داده نمی‌شود و شما زمان و هزینه خود را از دست‌ می‌دهید و هنگامی که ارزهایتان را در اختیار شبکه می‌گذارید، درصورت تلاش برای تقلب و نفوذ، ارزتان را از دست می‌دهید.

ناگفته پیداست که هرچقدر مقدار بیشتری ارز در شبکه قرار دهید، سود بیشتری نیز نصیب‌تان می‌شود؛ باید اعتراف کرد که میزان سود حاصل از این کار در قیاس با معامله کردن اندک است و فقط درصورتی‌که سرمایه‌ای بزرگ و مدتی‌طولانی به انجام این کار بپردازید می‌توانید سود خوبی به‌دست آورید.

وام‌دهی (Lending)

گفتیم که رمزارزها به‌خودی‌خود به‌دلیل از بین بردن نیاز به بانک‌ها برای انجام تراکنش‌ها می‌توانند نقش بانک‌ها را بسیار کمرنگ کنند؛ اما بانک‌ها به‌جز انجام تراکنش، ویژگی‌های دیگری نیز دارند، مانند وام‌دهی. یکی از تحولات نسبتا جدید دنیای رمزارزها، پلتفرم‌های وام‌دهی هستند. درواقع با استفاده از این ویژگی می‌توانید اموال‌تان را به دیگران قرض‌ دهید و بهره کسب کنید. درباره سازوکار انجام این عمل نگران نباشید، زیرا صرافی‌ها خودشان امور فنی را برعهده دارند و فقط کافی است سرمایه‌تان را در بخش وام‌دهی صرافی وارد کنید.

مانند روش قبلی، میزان سود عایدی در این روش نیز به گرد پای معامله کردن نمی‌رسد، پس بهتر است برای اینکه بتوانید پول خوبی به جیب بزنید میزان دانش‌تان را از بازار و انواع تحلیل افزایش دهید.

استخراج (Mining)

همان‌طور که قبلا اشاره شد استخراج در اختیار گذاشتن کامپیوترتان برای انجام محاسبات مربوط به تراکنش‌هاست که در ازای آن به شما پاداش داده می‌شود. نکته اینجاست که امروز با کامپیوترهای معمولی نمی‌توانید دست به این کار بزنید و نیاز به کامپیوترهای خاصی دارید که به آنها ماینر گفته می‌شود. ماینرها میزان مصرف برق بالایی دارند و حرارت بسیاری تولید می‌کنند، بنابراین نیاز به محلی با تهویه مناسب برای قرار دادن آنها و همچنین تهیه برق فشار قوی دارید؛ البته نباید تهیه مجوزهای لازم را از یاد ببرید. استخراج در مقایسه با سایر روش‌های این فهرست به‌جز معامله کردن از سود نسبتا بهتری برخوردار است، اما دردسرهای خاص خودش را هم دارد. همچنین هزینه اولیه نسبتا زیاد از معایب این روش است.

بازی کردن (Gaming)

شاید در ابتدا بازی کردن برای کسب درآمد بسیار ساده به‌نظر برسد، اما هیچ درآمدزایی‌ای بدون ‌دردسر و سختی خودش نیست. بازی‌هایی در دنیای رمزارز وجود دارند که در ازای انجام دادن‌شان پول دریافت می‌کنید که مشهورترین‌شان احتمالا Axie Infinity است. البته به همین سادگی نیست که یک اپ را روی تلفن همراه‌تان نصب کنید و شروع به درآمدزایی کنید. اولا نیاز دارید تا سرمایه اولیه‌ای را خرج کنید؛ هر چقدر میزان این سرمایه اولیه بیشتر باشد، میزان درآمدتان در ادامه راه نیز بیشتر خواهد بود و البته می‌توانید در ادامه سرمایه‌تان را افزایش دهید. مساله دیگر این است که برای رسیدن به درآمدی مناسب باید زمان بسیار زیادی را صرف بازی کردن کنید و این‌گونه نیست که با اختصاص دادن اوقات فراغت روزانه‌تان بتوانید درآمدزایی کنید.

ایردراپ‌ها (Airdrop)

ایردراپ‌ها مواقعی هستند که یک رمزارز جدید درحال ورود به بازار است و تیمی که این رمزارز را ساخته به‌دلیل گسترش اکوسیستم آن و البته انجام تبلیغات، میزان اندکی از آن را به کاربرانی که ثبت‌نام کرده‌اند، هدیه می‌دهد. در این روش تنها کاری که باید انجام دهید این است که از وجود پروژه آگاه باشید و در آن ثبت‌نام کنید. البته نیازی به گفتن ندارد که میزان این هدیه بسیار اندک است و از آنجا که پروژه در ابتدای راه است شاید تا مدتی حتی قادر به فروش ارز و تبدیل آن به پول واقعی نباشید./ فرهیختگان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا