کاهش هزینه تولید مرغ و تخممرغ
اکوبورس: آخرین آمارهای مرکز آمار ایران نشان می دهد پس از یک سال افزایش چشمگیر قیمت مرغ و تخم مرغ؛ در نهایت در فصل بهار امسال مجموع هزینه تولید مرغ و تخم مرغ نزدیک به ۱۹ درصد نسبت به فصل زمستان ۹۷ کاهش داشتند.
به گزارش اکوبورس، گروه مرغ با کاهش ۲۰,۶۵ درصد و گروه تخم مرغ با کاهش ۱۵.۶۳ درصدی، کاهش ۱۸.۹۳ درصدی شاخص نسبت به فصل قبل را رقم زدهاند. شاخص کل قیمت تولیدکننده محصولات مرغداریهای صنعتی کشور در بهار سال ۱۳۹۸ به عدد ۴۳۴,۷۲ رسید که ۱۸.۹۳ درصد نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) کاهش داشته است. گروه مرغ با کاهش ۲۰.۶۵ درصد و گروه تخم مرغ با کاهش ۱۵.۶۳ درصدی کاهش ۱۸.۹۳ درصدی شاخص نسبت به فصل قبل را رقم زدهاند. بررسی شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداریهای صنعتی کشور در بهار ۱۳۹۸ نشان میدهد که استان های کشور نسبت به فصل قبل با کاهش رو به رو بوده به جز استان سیستان و بلوچستان با افزایش همراه بوده است. بیشترین میزان کاهش شاخص کل نسبت به فصل قبل به ترتیب مربوط به استان های تهران و همدان با ۲۷,۴۸ و ۲۵.۳۸ درصد است. در بهار ۱۳۹۸ شاخص گروه مرغ به ۵۲۱,۵۹ واحد رسیده که نسبت به فصل قبل ۲۰.۶۵ درصد کاهش یافته است. همه اقلام این گروه شامل پولت، مرغ گوشتی و جوجه یکروزه به ترتیب ۲۱.۷۶، ۱۸.۳۸ و ۲۵.۷۸ درصد نسبت به فصل قبل کاهش داشته اند. در بهار ۱۳۹۸ شاخص گروه تخم مرغ به ۲۵۲,۴۸ واحد رسیده که نسبت به فصل قبل ۱۵.۶۳ درصد کاهش یافته است. در این گروه تخم مرغ نطفهدار و تخم مرغ خوراکی به ترتیب ۱۱.۷۹ و ۱۹.۵۸ درصد نسبت به فصل قبل کاهش نشان می دهد. این گروه شامل کود است، در بهار ۱۳۹۸ شاخص آن به ۱۳۲۵,۶۳ واحد رسیده که نسبت به فصل قبل ۲۱.۶۷ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۴۹.۵۹ درصد افزایش یافته است.