روی گردانی سهامداران از بورس/ افت دسته جمعی شاخص ها
امروز شنبه بورس تهران در ادامه تحرکات منفی خود در روز آخر معاملاتی هفته گذشته را هم نزولی آغاز کرد به طوری که شاخصهای سهامی روند کاهشی را در پیش گرفتند.
با وجود کاهش ارتفاع نماگرهای بورسی در روز جاری، برخی صنایع همچون سیمانیها در جریان معاملات امروز با ورود پول ۱۲میلیارد تومانی از سوی حقیقیها در صدر جدول تراز پول حقیقی جای گرفتند.
سیمانیها از ابتدای سال جاری باتوجه به قطعی برق و گرانی تاریخی محصولاتشان، از سوی حقیقی ها با اقبال خوبی همراه شدند.
همچنین به تازگی گزارشهای سه ماهه بهار این صنعت نیز در کدال منتشر شد که از سودآوری چشمگیر سیمانیها حکایت داشت.
مجموع این عوامل موجب شده است تا نمادهای سیمانی تا به اینجای کار، وضعیت بهتری را نسبت به دیگر صنایع بازار سهام تجربه کنند. پس از سیمان، محصولات کاغذی و انبوه سازان بیشترین میزان ورود پول حقیقی را تجربه کردند.
در طرف مقابل، گروه فلزات اساسی و چندرشته ای صنعتی در جریان معاملات امروز بیشترین میزان خروج پول حقیقی را به ثبت رساندند.
صندوقهای اهرمی که از اواسط هفته گذشته با ورود پول از سوی حقیقیها همراه شده بودند، در روز جاری نیز مورد توجه قرار گرفتند؛ ضمن اینکه علیرغم شرایط نزولی بازار، اهرمیها ۲۰ میلیارد تومان پول حقیقی را به خود جذب کردند.
هر سه نماگر بورس تهران از ابتدای معاملات روز جاری بر مدار کاهشی قرار گرفتند؛ به نحوی که شاخص کل بورس تهران در 1.5ساعت ابتدای معاملات افت 0.09درصد معادل 2 هزار واحد را تجربه کرد و به سطح 2میلیون و 834هزار واحد کاهش یافت. دیگر نماگر بازار سهام یعنی شاخص هموزن نیز در نیمه ابتدایی معاملات امروز نزول 0.18درصد را تجربه کرد و به سطح 846 هزار واحد کاهش یافت. 63درصد بازار که شامل 408نماد معاملاتی است نیمه اول بازار را در محدوده قرمز تابلو به کار خود پایان دادند. ارزش سفارشهای فروش به میزان 2همت به ثبت رسید که در مقابل ارزش 1همتی سفارشهای خرید، نشان از قدرت دوبرابری فروشندگان در بازار امروز دارد. 77درصد فروشنده های امروز بورس تهران حقیقی ها بودند که در مقابل 59درصد خریداران را حقوقیهای بازار تشکیل دادند. ارزش معاملات خرد در نیمه نخست بازار به میزان 3هزار و 286میلیارد تومان به ثبت رسید. از این میزان ارزش معاملات، 615میلیارد تومان خروج پول از طریق حقیقیها در معاملات امروز صورت گرفت.