ماجرای ریزش قیمت مسکن و تهاتر املاک با طلا یا خانه در شمال
طبق ادعای بعضی از رسانه ها، در دوره پساجنگ قیمت مسکن در شمال تهران تا ۳۰ درصد کاهش یافته و مالکان ملک خود با طلا، ارز یا ملکی در شمال کشور تهاتر کرده اند.
درحالی که این روزها پس از جنگ ۱۲ روزه تحمیلی رژیم نامشروع صهیونیستی علیه کشورمان، بازارها خود را بازیافته و دستکم به شرایط پیش از جنگ بازگشتهاند، بازار مسکن نیز در مسیر طبیعی خود در حرکت است. بازاری که پیش از جنگ نیز در شرایط رکود به سر میبرد و آنطور که فعالان این صنف خبر میدهند، اکنون نیز در بر همان پاشنه میچرخد.
با این حال، از گوشه و کنار گاهی اخباری به گوش میرسد که رنگ و بوی تبلیغات، بازارسازی یا حتی شیطنت رسانهای دارد. در حالی که جامعه و مردم زخمدیده از جنگ، امروز پیش از هر چیز به آرامش و سکون نیاز دارند و تلاش دولت و دستاندرکاران صنوف مختلف در شرایط جنگی، جلوگیری از التهاب بازارها بوده و هست، اما شاهدیم برخی رسانهها مدعیاند که بسیاری از مالکان در شمال پایتخت از جمله مناطق یک، دو و سه برای فروش سریعتر، واحدهای خود را زیر قیمت واقعی منطقه آگهی میکنند. همزمان، آگهیهای معاوضه با طلا، ارز، خودرو یا حتی ملک در مناطق دیگر، افزایش داشته است.
برخی دیگر از این سایتها نیز مدعی شدند که بسیاری افراد اکنون استانهای شمالی بهویژه استان مازندران را به عنوان مقاصد خرید ملک برگزیدهاند.
در این زمینه داود بیگینژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: این موضوع به هیچ عنوان صحت ندارد و اینطور نیست که اقتصاد کشور پس از ۱۲ روز جنگ تحمیلی چنین شرایطی را تجربه کند.
وی با بیان اینکه فضای حاکم بر سکوهای اینترنتی و فضای مجازی به هیچ عنوان با بازار واقعی قابل قیاس نیست، گفت: حقیقت این است که در شرایط کنونی شاهد رکود در بخش مسکن هستیم و خرید و فروشها در کمترین مقدار خود قرار دارد. اما اینکه آنطور که این رسانهها عنوان میکنند به یکباره بازار اینگونه ریزشی شده باشد قویاً تکذیب میشود.
پیگیری خبرنگار ایرنا از برخی مشاوران املاک مناطقی همچون میرداماد، دروس، احتشامیه و سایر نقاط شمال شهر تهران نیز صحت و سقم چنین ادعایی را زیر سوال میبرد.
معامله ملک با ارز، طلا یا رمز ارزها قابلیت رسیدگی در دادگاه را ندارد
بیگینژاد در ادامه به موضوع تهاتر ملک با سایر اقسام داراییها اشاره کرد و گفت: این مساله نیز چیز جدیدی نیست که بگوییم به خاطر شرایط جنگی اتفاق افتاده باشد. این موارد از گذشته در بازار وجود داشته و این اتحادیه نیز همواره از مردم خواسته تا معاملات خود را در بستری امن به انجام برسانند.
این مقام صنفی اضافهکرد: بهویژه همواره نسبت به عقد قراردادهای خرید و فروش، رهن و اجاره واحدهای مسکونی به دلار و سایر ارزها و رمزارزها در فضای مجازی، هشدار داده بودیم و اعلام کردیم که چنین قراردادهایی به هیچ عنوان قابلیت رسیدگی در مراجع قضایی را ندارد. لذا این موضوع نیز ربطی به شرایط جنگی نداشته و ندارد.
رکود ملک در استانهای شمالی عمیقتر از تهران
خبرنگار ایرنا برای پیگیری صحت و سقم هجوم افراد به مناطق شمالی کشور برای خرید ملک؛ آنطور که برخی رسانهها مدعی شده بودند، با چند تن از روسای اتحادیههای املاک شهرهای شمالی به گفتوگو نشست. هر چند در همین زمینه بیگینژاد عنوانکرد: بررسیها نشان میدهد رکود ملک در شمال کشور در مقایسه با شهر تهران عمیقتر است.
وی تاکید کرد: فضای واقعی حاکم بر معاملات املاک با آنچه در فضای مجازی میگذرد کاملاً در تضاد است. نکاتی که در برخی رسانهها عنوان میشود شایعات، تبلیغات و حتی شیطنت است که عمدتاً به دنبال به هم ریختن جو روانی جامعه هستند.
حتی ییلاقات رامسر نیز خلوت است
قربانزاده، رئیس اتحادیه مشاوران املاک رامسر گفت: بازار ملک این روزها در رکود به سر میبرد و فعلاً شرایط همچون شرایط پیش از جنگ عادی است و عملا خریداری وجود ندارد.
وی بیان داشت: امسال رکود بازار ملک حتی از سال گذشته بیشتر است؛ این در حالیست که اکنون در تیر ماه و اوج مسافرتها و ترددها به مناطق شمالی به سر میبریم و در سالهای گذشته برای اجاره در این فصل با متقاضیان بیشتری مواجه بودیم، اما وضعیت این روزها چنگی به دل نمیزند.
قربانزاده تاکید کرد: بیان این صحبتها آن هم در فضای مجازی صرفاً بازارسازی است و در فضای واقعی چنین چیزی وجود ندارد.
وی اظهار داشت: در روزهای جنگ انتظار میرفت که بهویژه افراد مناطق ۱، ۲ و ۳ تهران که عمدتاً افرادی متمکن و سرمایهدار هستند به شهرهای شمالی از جمله رامسر هجوم بیاورند، اما واقعیت امر این است که تنها گروهی که در این منطقه خانه داشتند از بستگان جنگزده خود پذیرایی کردند و پس از آتشبس همگی به سر خانه و زندگی خود بازگشتند؛ لذا بازار به همان روال سالهای قبل است.
این مقام صنفی با اشاره به مناطقی همچون جواهرده، ارتفاعات ۲هزار، جنترودبار و غیره که همگی ییلاقات رامسر محسوب میشوند، گفت: این روزها این مناطق کاملاً خلوت است و نه مسافر به آن صورت در مناطق وجود دارد و نه معامله ملکی انجام میشود.
قیمت تمام شده املاک متاثر از تورم مصالح ساختمانی
حامد بالابندی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک تنکابن نیز به خبرنگار ایرنا گفت: تا این لحظه افزایش قیمتی در بازار مسکن نداشتیم، هرچند تعداد خریداران ملک کمی افزایش داشته اما قیمتها همچنان به روال گذشته است.
وی به شرایط فعلی تورمی کشور و افزایش هزینههای ساخت اشاره کرد و اظهار داشت: شاهدیم ویلایی که متری ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان تمام میشد، با توجه به تورم مصالح ساختمانی این روزها هزینه تمامشده ساخت آن به ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان افزایش داشته است که طی ماههای آینده خود را در بازار نشان خواهد داد. اما تا این لحظه افزایش قیمتی در بازار مسکن نداشتهایم.
رکودی مشابه ایام پیش از جنگ ۱۲ روزه
شعبانپور، رئیس اتحادیه مشاوران املاک شهرستان چالوس نیز در این خصوص بیانداشت: موضوع هجوم خریداران به شهرهای شمالی از جمله چالوس را تکذیب میکنم، هرچند در روزهای ابتدایی جنگ ۱۲ روزه به صورت موقت شاهد افزایش تعداد مراجعهکنندگان برای اجاره اماکن بودیم اما پس از آتشبس آرامش به بازار برگشته و شاهد خروج هموطنان از منطقه هستیم.
وی گفت: رکود در بازار املاک غرب مازندران (که همواره شاهد بیشترین تعداد مسافر و مهاجرتها به این خط بوده و هستیم)، وجود دارد و اکنون همچون شرایط پیش از جنگ شاهد همان رکود هستیم.