پارازیت مذاکرات در بازار ارز
با وجود افزایش قیمت دلار در ابتدای هفته، اما تا موقعی که مذاکرات ادامه داشته باشد، لنگر کاهشی در بازار ارز وجود دارد که مانع از جهش شدید نرخ دلار خواهد شد.
در روز گذشته قیمت دلار آزاد در ابتدای معاملات در انتهای کانال ۸۶ هزار تومان معامله میشد. با این حال در ادامه روز با ۳۵۰۰ تومان افزایش نسبت به روز پنجشنبه هفته گذشته در رقم ۸۵ هزار و ۳۰۰ تومان به کار خود پایان داد. در معاملات ابتدایی روز گذشته نگرانیهایی میان معاملهگران بهدلیل ادعایی مبنی بر افزایش تنشهای منطقهای میان ایران و آمریکا شکل گرفت. بهطوری که براساس این ادعا علت به تعویق افتادن گام چهارم مذاکرات که قرار بود در روز شنبه ۱۳ اردیبهشتماه برگزار شود، این موضوع بوده است.
با این حال این ادعا تاکنون به صورت رسمی تایید نشده و تحلیلگران معتقدند که حتی در صورت صحت آن، این موضوع روند مذاکرات را متوقف نخواهد کرد. براساس اخبار رسمی از سوی طرفین، مذاکرات بین ایران و آمریکا همچنان ادامه خواهد داشت و فعلا زمان آن مشخص نیست. اگرچه قیمت دلار در روز گذشته روندی افزایشی داشت، اما همچنان با سقف قیمتی ۱۰۵هزار تومانی که پیش از انتشار خبر آغاز مذاکرات تجربه کرده بود فاصله زیادی دارد. کارشناسان معتقدند تا زمانی که مذاکرات میان این دو کشور ادامه داشته باشد لنگر کاهشی در بازار وجود دارد که مانع از افزایش شدید قیمت دلار خواهد شد.
بهنظر میرسد روند نرخ دلار در روزهای آتی تحت تاثیر تقابل میان سیگنالهای مثبت و منفی موجود در فضای کشور مشخص خواهد شد. روز گذشته باوجود افزایش قیمت دلار در معاملات غیررسمی، این ارز در بازار رسمی کاهش قیمت جزئی را تجربه کرد. بهطوری که هر دلار مرکز مبادله در این روز در رقم ۷۰ هزار و ۹۷۵ تومان معامله شد. بررسیها نشان میدهد که شکاف قیمتی دلار آزاد و رسمی در روز شنبه افزایش یافته و به ۲۰.۱ درصد رسیده است. کارشناسان معتقدند که اگر شکاف ارزی در محدودههای فعلی باقی بماند میتوان گفت که هدف اصلی سامانه ارز تجاری که تک نرخی شدن دلار بود محقق شده است.