اقتصادآخرین عناوین

آماده باش در بازار طلا، سکه در مرز سقوط

امروز بازار طلا و سکه به دلیل دور سوم مذاکرات در مسقط و تعطیلی بازار جهانی در شرایطی خاص قرار گیرد و احتمال کاهش نوسانات و حجم معاملات وجود دارد.

بازار طلا و سکه در آستانه دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط، پیش‌بینی‌ها از ادامه روند کاهشی قیمت‌ها حکایت دارد. در این شرایط، تعطیلی بازار جهانی طلا در روز شنبه هم می‌تواند بر نوسانات بازار داخلی اثرگذار باشد.

 

بازار طلا و سکه در حالی معاملات هفته جدید را آغاز می‌کند که در هفته ابتدایی اردیبهشت، قیمت طلا و سکه تحت تأثیر عوامل مختلف به کاهش خود ادامه داد و روند نزولی را به پایان رساند. مهم‌ترین عامل موثر بر این نوسانات، کاهش ارزش دلار و افت انتظارات تورمی بود که در پی آن سکه به عنوان پیشتاز کاهش ارزش در هفته گذشته شناخته شد؛ روندی که با عقبگرد قیمت طلای جهانی با شدت بیشتری تداوم پیدا کرد.

تحلیلگران معتقدند کاهش احتمالی قیمت دلار همزمان با شروع دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا، می‌تواند این روند نزولی را تداوم ببخشد و بازار طلا و سکه را با افت بیشتری همراه کند؛ موضوعی که در پی آن تقاضا برای خرید طلا به عنوان یک دارایی امن کاهش خواهد یافت.

با این حال، قیمت طلای جهانی در روزهای پایانی هفته، بین بازه  3274 دلار و 3366 دلار قرار داشت و از از رکورد قیمتی 3498 دلار فاصله گرفت. ارزش این فلز زرد در لحظه نگارش این گزارش در سطح 3320 دلار قرار دارد.

طلای جهانی هفته گذشته را نزولی به پایان رساند؛ روندی که ناشی از افزایش امیدها برای توافق تجاری میان چین و آمریکا شکل گرفت. چین قصد دارد برخی کالاهای آمریکایی را از تعرفه معاف کند و آمریکا آماده کاهش تعرفه‌ها بر کالاهای چینی است و این موضوع باعث خوش‌بینی به کاهش تنش‌های تجاری شده است.

علاوه بر این، رشد دلار آمریکا یکی از دلایل کاهش قیمت طلا در بازار جهانی است؛ چرا که این موضوع خرید طلا را برای دارندگان ارزهای دیگر گران‌تر می‌کند و تقاضا را کاهش می‌دهد. همچنین، هر توافق تجاری بین چین و آمریکا می‌تواند باعث کاهش قیمت طلا به زیر سه هزار دلار شود.

از سوی دیگر، قیمت طلای آبشده هم روز چهارشنبه معاملات را در سطح 28 میلیون و 150 هزار تومان به پایان برد و در معاملات پشت خطی روز پنج‌شنبه بین پله دوم و چهارم این کانال در نوسان بود و با کاهش تا کف این کانال پایین آمد و در قیمت 28 میلیون و 140 هزار تومان قرار گرفت. قیمت طلای آبشده در معاملات پشت خطی روز جمعه با نوسان منفی در سطح 27 میلیون و 980 هزار تومان آغاز به کار کرد و با روند نزولی تا پله ششم این کانال کاهش یافت و بین قیمت بازگشایی و پله ششم در نوسان بود. قیمت این فلز گرانبها در زمان نگارش این گزارش در سطح 27 میلیون و 699 هزار تومان قرار دارد.

بهای هر گرم طلای ۱۸ عیار هم با کاهش همراه شد و به ۶ میلیون و 394 هزار تومان رسید؛ کاهشی که ناشی از افت ارزش دلار و تقاضا در بازار است.

قیمت سکه امامی هم معاملات روز چهارشنبه را با قیمت 71 میلیون و 800 هزار تومان به پایان رساند و در زمان نگارش این گزارش در مرز 71 میلیون و 900 هزار تومان قرار گرفت. نیم‌سکه و ربع‌سکه هم با کاهش قیمت همراه و به‌ترتیب در سطوح 42 میلیون و 800 هزار تومان و 24 میلیون و 700 هزار تومان معامله شدند و سکه گرمی هم با قیمت 13 میلیون و 300 هزار تومان در معامله بود.

بررسی  بازدهی بازارهای مالی در هفته گذشته نشان می‌دهد، وضعیت برای معامله‌گران سکه و طلا چندان خوب پیش نرفت و به جز سکه گرمی که حدود ۴.۳ درصد افت ارزش داشت، سایر اقلام طلا و سکه ضرر بیشتری نسبت به بازار ارز متحمل شدند. طلای آب‌شده ۶ درصد کاهش قیمت داشت، در حالی که دارندگان سکه امامی ۹.۱۹ درصد ضرر کردند. کاهش بیش از ۴ درصدی حباب سکه امامی علت اصلی این زیان بود. حباب سکه در پایان هفته به ۱۴ درصد رسید؛ این در حالیست که کف حباب سکه در این هفته ۱۱ درصد بود که براساس بررسی اقتصادنیوز، کمترین میزان از ۱۵ بهمن محسوب می‌شود.

اما رکورددار ضرر در این هفته، دارندگان نیم سکه بودند که بیش از ۱۶ درصد زیان کردند و حباب نیم سکه با افت ۱۷ درصدی به ۳۵ درصد رسید.

با این همه، براساس پیگیری تحلیلگران، قیمت طلای آبشده در کوتاه‌مدت احتمالاً در محدوده‌ بین 27 میلیون و 500 هزار تومان و 28 میلیون و 500 هزار تومان نوسان خواهد داشت. تحلیلگران معتقدند در صورتی که قیمت به زیر مرز حمایتی 27 میلیون و 500 هزار تومان برسد، احتمال کاهش بیشتر تا 27 میلیون تومان وجود دارد. از سوی دیگر، اگر قیمت بتواند مرز مقاومتی 28 میلیون و 500 هزار تومان را بشکند، حرکت به سمت سطوح بالاتر محتمل است.

معامله‌گران فنی هم پیش‌بینی می‌کنند قیمت سکه امامی در کوتاه‌مدت در محدوده‌ای بین 71 میلیون و 500 هزار تومان و 72 میلیون و 500 هزار تومان نوسان دهد. به عقیده این گروه، در صورتی که سکه امامی بتواند مرز مقاومتی 72 میلیون و 500 هزار تومان را بشکند، تا ناحیه 73 میلیون تومان پیشروی خواهد کرد. از سوی دیگر، اگر قیمت زیر مرز حمایتی 71 میلیون و 500 هزار تومان قرار گیرد، احتمال عقب نشینی تا ناحیه 71 میلیون تومان قوت خواهد گرفت.

همچنین، دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط، می‌تواند اثر زیادی بر احساسات بازار و تقاضای طلا و سکه در ایران داشته باشد و اگر اخبار مثبتی از مذاکرات منتشر شود، تقاضا برای طلا کاهش می‌یابد و قیمت‌ها در بازار داخلی با روند نزولی روبرو خواهد شد. در این صورت، سکه امامی در محدوده 71 میلیون و 500 هزار تومان تا 72 میلیون و 500 هزار تومان نوسان خواهد داشت و طلای آبشده در محدوده 27 میلیون و 500 هزار تومان تا 28 میلیون تومان باقی می‌ماند.

در مقابل، اگر مذاکرات اخبار منفی همراه شود، تقاضا برای طلا به عنوان دارایی امن افزایش یافته و احتمال افزایش قیمت‌ها قوت خواهد گرفت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا