نبض بورسآخرین عناوین

تنش های دلاری تهدید جدی برای امنیت سهامداران

علاوه بر نقش حقوقی ها در جمع شدن صف های فروش سهام، سیاست گذاری و حفظ ثبات بازار ارز توسط دولت می تواند مانع از نابودی بیشتر بازار سرمایه شود.

در حالی که هفته گذشته بورس تهران تنها 2 روز کاری داشت اما در همین دو روز هم بیش از 3500 میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بازار خارج شد. آخر هفته بود که مدیر روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد مقرر شد از این پس در تعطیلی‌ها در صورت فعالیت شعب کشیک بانک‌ها، بورس‌ها فعال باشند.

معاملات هفته گذشته با تعطیلی های پی در پی با فاصله صورت گرفت. تنها روزهای معاملاتی این هفته یکشنبه و سه شنبه بود. در معاملات روز یکشنبه 21بهمن، شاخص کل با رشد 17631 واحدی در ارتفاع 2.821.667 ایستاد. ارزش صفوف خرید پیش گشایش بالغ بر 2380 میلیارد تومان بوده و برتری نسبی بر صفوف فروش داشت. در این دو روز که میانگین ارزش معاملات خرد 11 هزار و 380 میلیارد تومان بود بیش از 3500 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد.

در هفته‌ای که گذشت شاخص کل بورس تهران 0.7درصد و شاخص هم‌وزن هم 1.88 درصد افت ارتفاع داشتند تا روند معاملات بورس همچنان باب دل سهامداران نباشد.

photo_2025-02-14_11-11-17

اعلام مواضع آمریکا در قبال ایران و برعکس، موجبات رشد دلار را فراهم کرد. خبر افزایش نرخ دلار و عبور آن از مرز 90 هزار تومان مهمترین عامل رشد بازارهای دیگر من جمله بازار بورس بود. ارزش  دلاری بازار به 122 میلیارد دلار رسید و نمادهای فملی، فولاد و فارس شاخص سازها بودند.

هیجان دست تحلیل را بسته

شهلا حیدری کارشناس بازار سرمایه در مورد بازار هفته گذشته گفت، یکی از نکات مهم در بازار بورس یکشنبه تشکیل صفوف خرید هیجانی بود. در اواخر بازار توجه ها بیش از پیش به سمت گواهی سپرده های طلا و صندوق های طلا رفت و در پیش گشایش صندوق های طلا در مثبت 10 به صف نشستند. در پایان بازار بورس، تعدادی از نمادها صف های خرید خود را عرضه کردند و از شدت هیجان کاسته شد.

و اما معاملات روز سه شنبه به عنوان دومین و آخرین روز معاملاتی این هفته قرمزپوش سپری شد و شاهد خروج نقدینگی از بازار سهام بودیم. علت مهم این امر شایعات تغییر ریاست بانک مرکزی و به تبع آن فروکش کردن تب و تاب دلار و تمایل آن به ثبات بود. معاملات صندوق های طلا و گواهی سپرده ها نیز در محدوده های پر نوسان و بعضا منفی دنبال می شد.

برتری صفوف فروش به خرید در پیش گشایش روند متفاوتی را نسبت به یکشنبه رقم زد. بیش از 70 درصد نمادها منفی معامله شده و روند خرید و فروش ها مجددا هیجان زده و شتاب زده دنبال می شد. صندوق های درآمد ثابت نیز از هیجانات در امان نماندند و خروج پول را تجربه کردند. بیش از 2 همت پول حقیقی خارج شد.

به گفته این کارشناس، هیجانات هفته گذشته در دو جبهه مثبت و منفی، نشان از عدم امنیت مالی و روانی سهامداران بواسطه تنش های دلاری و همچنین عدم حاکمیت آگاهی و ارزشگذاری منصفانه بر نمادها است. معاملات صرفا با اخبار تنش های دلاری و شایعات هیجانات شدید را تجربه می کند و خروج گزاف پول حقیقی شرایط را برای بازیابی مجدد بازار دشوار می کند.

عدم اعتماد بر روند بازار و دلاری تلقی شدن همه نمادها، صرفا دیدی کلی نگر و آسیب زننده بر بازار است.

نقش پررنگ حقوقی‌ها برای جمع آوری صفوف فروش

حیدری درخصوص روند معاملات در آخرین هفته بهمن گفت: «یکی از عواملی که می‌تواند در بازیابی بازار در هفته آخر بهمن موثر واقع شود، نقش پررنگ حقوقی ها در جمع آوری صفوف فروش و حضور قدرتمند است که در صورت عدم رخ دادن این موضوع، شاهد تشدید فروش خواهیم بود. »

 

با همه این تفاسیر ادامه روند عرضه سهام در معاملات روز شنبه اجتناب ناپذیر است ولی عکس العمل حقوقی ها و قدرتمندی آن ها در نمادهای شاخص ساز تعیین کننده روند بازار است. بازار به میزان کافی به تنش های دلاری عکس العمل داشته است و بعید است و بازار عرضه شدیدتری نسبت به هفته سوم بهمن نشان دهد. در مجموع بازار کم رقم و نیازمند حمایت برای روز شنبه پیش بینی می شود.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا