مهمان ایرانی در مراسم تحلیف ترامپ کیست؟
مراسم تحلیف دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا امروز دوشنبه اول بهمن به دلیل سرما در داخل ساختمان کنگره آمریکا در شهر واشنگتن با حضور رهبران جهان برگزار میشود.
بخش مهمی از مراسم شامل قرائت سوگند ریاست جمهوری توسط رئیس جمهوری منتخب است که در آن آمده است: «من رسما سوگند یاد میکنم که وظایف ریاست جمهور ایالات متحده را صادقانه اجرا و تا حد توان، از قانون اساسی ایالات متحده حفاظت، مراقبت و دفاع خواهم کرد.»
مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رییسجمهوری منتخب ایالات متحده، امروز دوشنبه اول بهمن (۲۰ ژانویه) برگزار میشود.این مراسم بهدلیل سرمای شدید در داخل ساختمان کنگره آمریکا برگزار خواهد شد. این اولین بار در ۴۰ سال گذشته است که مراسم تحلیف رییسجمهوری به داخل ساختمان منتقل میشود.
این مراسم از این جهت جالب توجه است که بعد از ۱۳۲ سال، دونالد ترامپ نخستین رئیسجمهور ایالات متحده خواهد بود که پس از چهار سال وقفه در دوران ریاستجمهوری اش، به دفتر مشهور بیضیشکل در کاخ سفید باز خواهد گشت.
ترامپ روز جمعه در شبکه اجتماعی خود، تروث سوشیال (Truth Social)، نوشت: «یک موج سرمای قطبی در حال عبور از کشور است. نمیخواهم مردم به هیچوجه آسیب یا صدمه ببینند.»
او افزود: «بنابراین دستور دادهام که سخنرانی تحلیف، دعاها و سایر سخنرانیها در ساختمان کنگره ایالات متحده برگزار شود.»
دومین مراسم سوگند ریاست جمهوری رونالد ریگان، آخرین باری بود این مراسم بهدلیل سرمای شدید به داخل ساختمان منتقل شد. در سال ۱۹۸۵ بود، سرمای همراه با باد به حدود منفی ۲۳ تا منفی ۲۹ درجه سانتیگراد رسید.
رژه مراسم تحلیف نیز در فضای سرپوشیده در ورزشگاه «کپیتال وان آرنا» در مرکز شهر واشنگتن، که حدود ۲ کیلومتر از ساختمان کنگره فاصله دارد، همراه با سه مراسم رسمی تحلیف، برگزار خواهد شد.
روز آغاز رسمی دوره ریاست جمهوری او شامل حضور در مراسم رسمی سوگند است که با اجرای موسیقی و رژه جشن و برگزاری میهمانی رسمی در شب همراه خواهد بود.
تحلیف مراسم رسمی و نشانه پایان دوره ریاست جمهوری یک رئیس جمهور و آغاز به کار رئیس جمهور جدید است.
بخش مهمی از مراسم شامل قرائت سوگند ریاست جمهوری توسط رئیس جمهوری منتخب است که در آن آمده است: «من رسما سوگند یاد میکنم که وظایف ریاست جمهور ایالات متحده را صادقانه اجرا و تا حد توان، از قانون اساسی ایالات متحده حفاظت، مراقبت و دفاع خواهم کرد.»
اگرچه ترامپ در انتخابات ماه نوامبر پیروز شد، اما پس از قرائت این متن است که به طور رسمی چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا خواهد بود.
ونس نیز برای تصدی سمت معاونت رئیس جمهوری ادای سوگند خواهد کرد.
مهمانان مراسم
بسیاری از سناتورها، نمایندگان کنگره و مهمانان اعضای دولت آینده نیز از جمله حاضران خواهند بود.
پس از ترامپ، ونس و خانوادههایشان، مهمترین شرکتکنندگان در این مراسم، رئیسجمهور فعلی و معاون او هستند.
در مراسم روز دوشنبه، ما شاهد حضور جو بایدن و معاونش، کامالا هریس – که از ترامپ شکست خورد – همراه همسرانشان جیل بایدن و داگ دامهوف خواهیم بود.
رئیسان جمهور سابق و همسرانشان نیز معمولا در مراسم تحلیف رئیس جمهوری جدید حضور دارند.
امسال انتظار میرود جورج و لورا بوش و باراک اوباما در این مراسم حاضر باشند هرچند میشل اوباما در آن شرکت نخواهد کرد.
از نکات جالب توجه این مراسم حضور مدیران غولهای فناوری است. ایلان ماسک، رئیس تسلا، اسپیس ایکس و شبکه اجتماعی ایکس پس از حمایت صریح از ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی و کمک بیش از ۲۵۰ میلیارد دلاری به او، در مراسم تحلیفش نیز شرکت کند.
درعینحال قرار است تا ماسک شورای دولتی جدیدی به نام وزارت کارآیی دولت (DOGE) را رهبری کند و انتظار میرود ثروتمندترین فرد جهان در کنار خانواده ترامپ و روسای جمهور سابق آمریکا، جایگاه برجستهای در این مراسم داشته باشد و در کنار مدیرعامل متا و بنیانگذار آمازون بنشیند.
«مارک زاکربرگ» مدیرعامل متا؛ «جف بزوس» بنیانگذار آمازون و صاحب روزنامه واشنگتنپست؛ شو زی جویدن، مدیرعامل TikTok؛ تیم کوک، مدیرعامل اپل و «ساندار پیچای» مدیرعامل آلفابت از جمله مدیران غولهای فناوری هستند که انتظار میرود در این مراسم حاضر باشند.
اما در میان مهمانان مراسک حضور یک ایرانی را نیز شاهد خواهیم بود. دارا خسروشاهی، مدیرعامل ایرانیالاصل اوبر و شرکتش که هرکدام یکمیلیون دلار، به صندوق تحلیف ترامپ کمک کردهاند در این مراسم حضور خواهد داشت.
این کمک، بزرگترین کمک مالی فردی خسروشاهی در دنیای سیاست است. لازم به ذکر است که در سال ۲۰۲۱ نیز اوبر، مبلغ یکمیلیون دلار به مراسم تحلیف جو بایدن کمک کرده بود ولی در آن زمان، خسروشاهی شخصاً مبلغی اهدا نکرد.
حضور روسای جمهور پیشین آمریکا
جو بایدن، رئیسجمهور فعلی ایالات متحده، به همراه کامالا هریس، معاون رئیسجمهور، و خانوادههایشان در این مراسم حضور خواهند یافت. این اقدام بهویژه حائز اهمیت است چرا که در مراسم تحلیف بایدن در سال ۲۰۲۱، ترامپ از حضور در مراسم خودداری کرده بود.
همچنین، سه رئیسجمهور سابق آمریکا شامل باراک اوباما، جورج بوش و بیل کلینتون به همراه همسرانشان در مراسم حضور خواهند داشت، اگرچه گفته میشود که این افراد از شرکت در ضیافت ناهار پس از مراسم خودداری خواهند کرد. علاوه بر این، برخی نمایندگان برجسته جمهوریخواه کنگره از جمله مایکل مککارتی نیز به تحلیف ترامپ دعوت شدهاند.
مقامات خارجی
تحلیف ترامپ برای نخستین بار از زمان ورود او به عرصه سیاست جهانی با حضور رهبران بسیاری از کشورهای مختلف همراه خواهد بود. مقامات کشورهای مختلف، به ویژه ائتلافهای سیاسی راستگرایانه و پوپولیستی، از این مراسم استقبال کردهاند. در میان رهبران خارجی دعوت شده به این مراسم، خاویر مایلی، رئیسجمهور آرژانتین، جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا و تام ون گریکن، رئیس حزب فلامان بلژیک به چشم میآیند.
در کنار اینها، ترامپ از شی جین پینگ، رئیسجمهور چین نیز برای حضور در مراسم دعوت کرده است. اگرچه شی جین پینگ از حضور در مراسم تحلیف خودداری کرده، نمایندهای از سوی چین، هان ژنگ معاون رئیسجمهور، در این مراسم حضور خواهد یافت.
از سوی دیگر گفته میشود بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به این مراسم دعوت نشده است. این در حالی است که روزنامه یدیعوت آحارونوت گزارش داده است که «سارا نتانیاهو همسر نخستوزیر بنیامین نتانیاهو و پسرشان یائیر در مراسم روز دوشنبه تحلیف دونالد ترامپ حاضر خواهند شد.»
روحانی شیعه سخنران در مراسم تحلیف ترامپ کیست؟
هشام الحسینی، روحانی شیعه عراقیتبار از مرکز اسلامی کربلا، از جمله سخنرانان مراسم تحلیف دونالد ترامپ خواهد بود.