8 چهره برگزیده نیم فصل اول لیگ برتر فوتبال
نیمفصل اول مسابقات بیستوچهارمین دوره از لیگ برتر فوتبال ایران با همه فراز و فرودهایش به پایان رسید. اما چهره ای برگزیده این نیم فصل کدامند؟
دراگان اسکوچیچ
بدون تردید او را باید مهمترین چهره دور رفت بدانیم. چرا؟ چون توانسته تراکتور را به مقام قهرمانی نیمفصل برساند و در نیمه راه رویای تاریخی فتح لیگ برتر قرار بدهد. تراکتور در این فصل هم هزینه زیادی در بازار نقلوانتقالات انجام داد و از جمله چند تن از بازیکنان اصلی پرسپولیس، قهرمان فصل گذشته را استخدام کرد. در عین حال آنها سرمربی پیشین تیم ملی را هم که با وجود کارنامه خوب مورد بیمهری قرار گرفته بود، بالای سر تیمشان گذاشتند. اسکوچیچ با فوتبال ایران کاملا آشنا بود و از ابتدا هم میشد حدس زد که عملکردش در این تیم خوب باشد. شاگردان او در نیمفصل اول فوتبال تهاجمی و خیلی خوبی بازی کردند و نهایتا با ۳۲ امتیاز صدرنشین دور رفت لقب گرفتند. امیرحسین حسینزاده هم از همین تیم با ۶ گل و ۵ پاس گل موثرترین بازیکن نیمفصل اول بود.
جواد نکونام
عرش تا فرش، فاصلهای است جواد نکونام میتواند به راحتی آن را توصیف کند. اوایل سال جاری شمسی اگر علیه نکو چیزی به زبان جاری میشد، عرش استقلالیها به لرزه در میآمد، اما حالا کار به جایی رسیده که حتی سینهچاکان شخصی وی هم جرات به نیکی یاد کردن از جواد لالیگایی را ندارند! نکونام که تصور میکرد سالها روی نیمکت استقلال خواهد نشست، طوری از این تیم جدا شد که بعید است به همین زودی هم دوباره او را در لیگ برتر ببینیم و میراث دوران درخشان بازیاش را به شکل عجیبی به باد داد. استقلالیها فقط نگران این هستند که مثل فولاد، یکی، دو فصلی طول بکشد که تیم آنها هم دوباره کمر راست کند.
خوان کارلوس گاریدو
نشد که بشود. در پایان فصل گذشته وقتی اوسمار ویرا بر خلاف انتظارات به پیشنهاد تمدید قرارداد با پرسپولیس پاسخ منفی داد، مدیران باشگاه سراغ این مرد اسپانیایی رفتند و او را به عنوان سرمربی جدید تیمشان برگزیدند. این در حالی است که هواداران در آن زمان منتظر رونمایی از یک مربی خیلی بزرگتر بودند و این انتخاب به مذاقشان خوش نیامد. گاریدو فصل را خوب شروع کرد و با برتری در دربی تهران به اوج محبوبیت رسید، اما پس از آن تیمش به شکل اسرارآمیزی افول کرد. بعضی میگویند خودش به بنبست تاکتیکی خورد و برخی دیگر عقیده دارند از عمد فضایی علیه این مربی ساخته شد تا او ناچار به جدایی شود. هر چه هست، او حالا رفته و هدایت تیمی را در لیگ لیبی بر عهده گرفته است.
ژوزه مورایس
خود ما هم زمانی اعتقاد داشتیم حضور مربیان صاحب سبکی مثل مورایس در ایران میتواند به پیشرفت و اعتلای فوتبال کشورمان کمک کند، اما بعد بیش از دو سال از حضور مرد پرتغالی در اصفهان، هیچکس نمیتواند دستاوردهای وی را بشمارد، چرا که چیزی وجود نداشت! او در چند برهه سپاهان را در زمره مدعیان قرار داد، اما با وجود اینکه مهرههای اسمی و گرانقیمتی را هم در اختیار داشت، اصلا نتوانست یک روند مثبت را در پیش بگیرد و دست آخر هم که گویی به تمام آرزوهایش رسیده باشد، ایران را بدون هیچ مشکلی ترک کرد!
یحیی گلمحمدی
سرمربی پیشین پرسپولیس بعد از یک دوره طولانی نسبتا موفقیتآمیز در این تیم از میانه فصل گذشته خانهنشین شد. او در آن زمان بهشدت به حضور در تراکتور نزدیک بود، اما در نهایت به تبریز نرفت و در موردش گفتند دلیلش صادر نشدن برخی مجوزها بوده است. گلمحمدی از ابتدای فصل جدید هدایت فولاد خوزستان را بر عهده گرفت و البته حاصل کارش حیرتانگیز بوده است. تیمی که در آخرین بازی فصل گذشته با دشواری جواز بقا در لیگ برتر را به دست آورد، حالا در پایان دور رفت لیگ بیستوچهارم با ۲۸ امتیاز در رده چهارم جدول قرار گرفته است. این اواخر البته تنشهایی بین یحیی و مدیران باشگاه فولاد به وجود آمد که شایعه بازگشت او به پرسپولیس را هم به وجود آورده است.
رامین رضاییان
تقریبا ۶ ماه از یاغی شدن رامین در فوتبال ایران میگذرد و او در این مدت همهچیز را تجربه کرده؛ از اعلام بیزاری هواداران پرسپولیس و حمایت بیشائبه استقلالیها گرفته تا انتقاد آبیها و ابراز رضایت قرمزها! رضاییان با وجود کیفیت فنی فوقالعادهای که دارد، انگار به همان اندازه هم جذبکننده حواشی است و خیلی کم پیش میآید فقط از جنبه درخشش در زمین فوتبال او و حرکاتش را زیرنظر گرفت. تا اینجا که نیمی از فصل گذشته، نمیتوان رضاییان را خرید ناموفقی برای استقلال قلمداد کرد اما با این دست فرمان باید تا انتهای فصل منتظر بمانیم که آیا خود آبیها راضی به حضور او در ترکیب فصل بعد هم خواهند بود یا خیر.
علیرضا بیرانوند
شاید بتوان او را خبرسازترین چهره نیمفصل اول لیگ برتر دانست. بیرانوند(در کنار دانیال اسماعیلیفرد و مهدی ترابی) یکی از سه بازیکن پرسپولیس بود که ابتدای فصل راهی تراکتور شد. کم و کیف فسخ یکطرفه او با سرخپوشان تهرانی آنقدر خبرساز بود که رسیدگی قانونی به آن در تمام طول نیمفصل اول جریان داشته است. بیرو همزمان از نظر فنی هم دچار افت شده بود و این مساله خودش را در تیم ملی نیز نشان میداد. با همه اینها، او در پایان دور رفت با ۹ کلینشیت در کنار محمدرضا اخباری از گلگهر در صدر جدول دستکش طلایی قرار گرفت؛ هرچند برخی عقیده دارند عمده دلیل کلینشیتهای بیرو، فوتبال مالکانه تراکتور است که کمتر موقعیت گلزنی در اختیار رقبا قرار میدهد.
مهدی رحمتی
یکی از با سابقهترین بازیکنان تاریخ استقلال و رکورددار کلینشیت در لیگ برتر، کاپیتانی بود که سالها از قفس توری آبیها و تیم ملی دفاع میکرد و قابل حدس بود که پس از بازنشستگی وارد چرخه مربیگری شود. با این حال در همین سالهای ابتدای فعالیت در ژانر متفاوت، رحمتی مدام تیم عوض کرده و برآیند کارنامه مربیگریاش هم چیزی جز ناکامی نبوده است. به غیر از شهرخودرو و آلومینیوم، او در دو تیم بعدیاش یعنی نساجی و هوادار به دلیل کسب نتایج ضعیف مجبور به استعفا شده و با این روند خیلی بعید است که به آرزوی دیرینهاش یعنی حضور روی نیمکت استقلال برسد.