امروز پسانداز کردن دارایی کار چندان هوشمندانهای بهنظر نمیرسد، بلکه باید بهدنبال روشی مطمئن برای سرمایهگذاری باشید. با این کار میتوانید سرمایه خود را از تبعات تورم نجات دهید. سوال اینجاست که کدام بازار مالی برای سرمایهگذاری در ایران بهتر است؟ برای این منظور باید فاکتورهایی مانند میزان ریسک و احتمال رشد بازار را بررسی کنید. با مطالعه این متن به اطلاعات کاملی در این زمینه دسترسی پیدا خواهید کرد.
معرفی بهترین بازار مالی برای سرمایه گذاری در ایران
برای اینکه بتوانید بهترین بازار مالی را شناسایی کنید باید از مزایا و معایب هرکدام مطلع و با دانش کافی وارد بازار مورد نظر خود شوید. در غیر این صورت نمیتوانید انتظار کسب سود داشته باشید.
درخصوص بازارهای مالی که برای ایرانیها در دسترس هستند میتوان به فارکس، بورس و ارزهای دیجیتال اشاره کرد. اگر تجربهای در این موارد نداشته باشید ممکن است از خود بپرسید که بورس چیست؟ یا اینکه فارکس چه مزایایی دارد؟ این موارد در ادامه بهطور کامل شرح داده میشوند.
بازار بورس را بشناسید
درخصوص این سوال که بورس چیست باید گفت این بازار مالی، پلتفرمی است که به شما این امکان را میدهد تا سهام شرکتهای مختلف را خریداری کنید. این موضوع باعث شراکت شما خواهد شد و امکان کسب سود ناشی از درآمد را فراهم میکند.
در بازار بورس اگر سهام شرکتی رشد کند، به میزان سهمی که دارید سود دریافت خواهید کرد. همچنین در برخی موارد امکان شرکت در مجمع و جلسات مهم شرکت نیز برای سهامداران فراهم میشود.
بورس ایران در سال 1346 فعالیت خود را آغاز کرد. در گذشته این بازار تنها به خرید و فروش سهام شرکتها اختصاص داشت. اما امروز بخشی بهنام بورس کالا نیز وجود دارد که ازطریق آن کالاهایی مانند محصولات کشاورزی، فلزات و فرآوردههای نفتی قیمتگذاری و فروخته میشوند.
مزایای بازار مالی بورس
بورس مزایای متنوعی دارد و میتوانید با استفاده از خدمات دیجیپی و شارژ کیف پول، در بخشهای مختلف آن ازجمله صندوقهای مختلف، سرمایهگذاری کنید. دیجیپی دسترسی راحت به این بازار را فراهم میکند. از مزایای کلی بورس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مدیریت ریسک سرمایهگذاری
- بازدهی مطلوب
- امکان سرمایهگذاری با کمترین دارایی
- محدود بودن نوسان قیمت
- نقدشوندگی بالا
معایب بازار مالی بورس
بورس امکانات مختلفی در اختیار شما قرار میدهد اما نباید از معایب آن غافل شوید. چراکه عدم توجه به نقاط ضعف یک بازار، احتمال ضرر و شکست را افزایش میدهد. برخی محدودیتهای بورس ممکن است کسب سودهای بالا را غیرممکن سازد. از معایب کلی این بازار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- محدود بودن ساعت معاملات
- نیاز به دانش و مهارت برای تحلیل تکنیکال و بنیادی
- زمانبر بودن فرآیند تحلیل سهامهای متنوع در بازار بورس
- تاثیرپذیری از شرایط تورم و اخبار سیاسی
معرفی بازار مالی فارکس
اگر ساکن ایران هستید اما مایلید درآمد دلاری داشته باشید، یکی از بهترین گزینههای پیش روی شما، بازار فارکس است. در این بازار بینالمللی، ارزهای خارجی معامله میشوند و اگر مهارت کافی داشته باشید میتوانید به سود بالا دست پیدا کنید.
فارکس بازاری غیر متمرکز است. در این بستر مواردی مانند سهام شرکتهای آمریکایی، طلا، نفت و ارز قیمتگذاری میشوند و بهفروش میرسند. از عوامل تاثیرگذار بر این بازار میتوان به تورم، اخبار سیاسی و مناسبتها اشاره کرد.
فارکس بزرگترین بازار معاملاتی جهان است و امکان دسترسی به آن در 24 ساعت از 5 روز هفته وجود دارد. برای این منظور باید در یک شرکت کارگزاری ثبتنام کنید تا انجام معامله ازطریق این واسطهها امکانپذیر باشد.
در انتخاب بین بورس یا فارکس باید با مزایا و معایب این بازار که روزانه حدود 6.6تریلیون دلار حجم معامله دارد، آشنایی پیدا کنید. در ادامه این میموارد بررسی میشوند.
مزایای بازار فارکس
فارکس یک بازار بینالمللی است و اخبار سیاسی ایران خیلی روی آن تاثیر نمیگذارد. این موضوع یک مزیت رقابتی بین بورس و فارکس است. از مزایای کلی این بازار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- فعالیت 24 ساعته
- امنیت بالا
- فضای رقابتی
- کسب سود بدون محدودیت
معایب بازار فارکس
شاید کسب سود در فارکس بدون محدودیت باشد اما به همان میزان نیز ریسک از دست دادن سرمایه وجود دارد. روابط بینالمللی، اخبار سیاسی و حتی اختلاف نرخ بهره روی این بازار تاثیر میگذارند و کار ترید را سخت میکنند. از دیگر معایب فارکس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کارمزد بالا نسبت به بورس
- نیاز به داشتن دانش و مهارت کافی
- نیاز به بررسی همیشگی عوامل تاثیرگذار بر بازار
- بازار رمزارزها را بشناسید
بازار رمزارزها بستری است که امکان خرید و فروش ارزهای دیجیتالی را فراهم میکند. یکی از مهمترین ویژگیهای این بازار، غیرمتمرکز بودن آن است که شما را از مراجعه به کارگذاریها بینیاز میکند.
اگر قصد واردشدن به این بازار را دارید باید حتما دانش خود را درزمینه تحلیل تکنیکال و فاندامنتال افزایش دهید. همچنین برای فعالیت در این بازار باید در صرافی ثبتنام کنید و یک کیف پول ارز دیجیتال داشته باشید.
بازار کریپتو کارنسیها روزانه حدود 200 میلیارد دلار حجم معاملاتی دارد. با توجه به زمان افتتاح این بازار که به سال 2009 برمیگردد، باید گفت در طول این مدت کوتاه، محبوبیت زیادی در بین افراد سراسر جهان بهدست آورده است.
افراد همواره برای حضور در این بازار از خود تمایل نشان میدهند. بهخصوص اینکه رشد بیسابقه بیتکوین در ماههای اخیر نیز شرایطی برای رشد دیگر آلتکوینها فراهم کرده است. با شناسایی مزایا و معایب این بازار میتوانید برای ورود به آن تصمیمگیری کنید.
مزایای بازار ارزهای دیجیتال
ارزهای دیجیتال امکان رشد بالایی دارند و میتوانند سرمایه شما را در کوتاهترین زمان، چندین برابر کنند. البته بهشرط اینکه بتوانید از فرصتهای بازار بهدرستی استفاده کنید. مهمترین مزایای این بازار عبارتاند از:
- امنیت بالا
- غیرمتمرکز بودن
- عدم محدودیت زمانی برای انجام معاملات
- بازدهی بالا
معایب بازار رمزارزها
بازار ارزهای دیجیتال بسیار پرریسک است و احتمال دارد سرمایهگذاری در آن بدون دانش کافی، تنها به ضرر شما تمام شود. از معایب این بازار که در واقع چالشهای مسیر سرمایهگذاری هستند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نیاز به کسب مهارت
- بالا بودن نوسانات بازار
این مقاله یک راهنمای کلی است تا شما را با ماهیت کلی، مزایا و معایب هر بازار آشنا کند. انتخاب هر روش بر عهده خودتان است. فراموش نکنید سرمایهگذاری در هر بازار به کسب مهارت بهخصوص نیاز دارد.