مسعود پزشکیان، رئیس جمهور در سیویکمین همایش ملی و دوازدهمین همایش بینالمللی بیمه و توسعه گفت: همه از ناترازی صحبت میکنیم، اما میگوییم به هیچ چیزی دست نزنیم. یعنی روز به روز ناترازی بدتر شود، یک روزی باید مشکل را حل کنیم. کی؟ زمانی که افتادیم و مردیم؟
مسعود پزشکیان اظهار کرد: ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) باید بگویم آنچه که شما هدف قرار دادید رضایتمندی و اعتماد مردم است. جلسهای نباشد که ما در دولت به مدیران و وزرا نگوییم کاری کنید که مردم راضی باشند. بنده تصورم این است که اگر دستورها و رهنمودهای حضرت علی را اجرا کنیم نباید در جامعه نارضایتی داشته باشیم.
وی بیان کرد: حضرت علی (ع) به مالک میگویند دلیل اینکه درست یا غلط هستی این است که مردم درباره تو چه میگویند. بخشی که در مدیریت و اجرا داریم همان انصاف است. ما انصاف را در تمام سطوح و مقررات و قوانین میخواهیم. اگر میخواهیم حکومت اسلامی باشد باید انصاف را رعایت کنیم. برای رسیدن مردم به آرامش باید انصاف را رعایت کنیم. حضرت علی (ع) خدا و مردم را یک طرف میگذارد و مالک و دار دسته آن را طرف دیگر میگذارد. میگوید هرچه برای خود و قوم و خویش خود میخواهی برای مردم همان آن را بخواه.
رئیس جمهور ادامه داد: اگر ما نیز اینگونه عمل کنیم آیا مردم از ما ناراضی میشوند؟ آنچه که برای جناح و دسته خود مزیتی میدهم باید به جناح مخالف هم آن مزیت را بدهم. باید با همه بر اساس انصاف عمل کنیم. اگر اینگونه باشیم یک جامعه سالم و انسانی خواهیم داشت. در خصوص بیمه آنچه که به ذهنم میرسد این است که ما در حوزه بهداشت و درمان خیلی چالش داریم، اما این به انصاف باز میگردد.
وی در ادامه بیان کرد: اکنون همه بیمه هستند و خدماتی از تامین اجتماعی میگیرند. یک فرد در منطقه محروم پول خود را دیر دریافت میکند، اما فردی در تهران از بیمارستان میلاد بهترین خدمات را میگیرد. یا بیمه تکمیلی را درست کردیم که زیرمیزی است که روی میز داده میشود. همان عملی که در بیمارستان دولتی با تعرفه ۱۰ تومن انجام میدهیم در خصوصی با تعرفه ۱۰۰ تومن انجام میدهیم و ساختار کشور را در ارائه خدمت به هم میریزیم.
پزشکیان افزود: یعنی بی عدالتی و بی انصافی در جامعه هست. در دولتی هم زیرمیزی و سکه میگیرند تا عمل کنند. این به نگاه مدیریتی ما باز میگردد. بر اساس قانون بیمه بهداشت و درمان، همه باید در یک چارچوب، یک بسته و با یک کیفیت خدمات دریافت کنند؛ نه اینکه فردی در منطقه دورافتاده خدمتی پایینتر دریافت کند. یعنی کسی که صدایش بلندتر است بیشتر خدمت میگیرد و کسی که صدایش پایینتر هست خدمت نمیگیرد. وظیفه بیمه این است که مدیریت کند تا کسی که دارد میافتد و زیر خط فقر میرود به او کمک شود. در سیستم بهداشت و درمان، خطر اقشار ضعیف را تهدید میکند. ما از سهم بیمه پایه برداشته و به تکمیلی میدهیم.
باید نسخه درست نوشت. همه از ناترازی صحبت میکنیم، اما میگوییم به هیچ چیزی دست نزنیم. یعنی روز به روز ناترازی بدتر شود، یک روزی باید مشکل را حل کنیم. کی؟ زمانی که افتادیم و مردیم؟ علم میتواند برای این مشکلات راه حل دهد.
وی در ادامه تاکید کرد: اینکه فکر کنیم به قله رسیدیم همان جا است که اشتباه کردیم. اینکه فکر کنیم بهترین هستیم برای رفتن به جلو راهی نیست. من باور دارم که عبادت خدا یعنی عبادت بی نهایت. یعنی همواره راه برای رفتن است و جایی برای رسیدن نیست. تا زمانی که انسان زنده هست میتواند تغییر کرده و به جلو برود. رفتن را نباید فراموش کنیم. لحظهای که تصور کردیم بهترین شدیم، دیگر مرگ خود را امضا کردیم.
پزشکیان در ادامه خاطرنشان کرد: این باور هست که ما را حرکت میدهد. اگر نپذیریم در سطح پایین خواهیم ماند. شما به عنوان کارشناسان و مدیران میتوانید کمک کنید تا بتوانیم ناترازیها را حل کنیم. همه میگوییم ناترازی هست، اما میگوییم به هیچ چیز دست نزنید. پس چه کار کنیم؟ نمیشود مملکت را اداره کنیم و ۱۵۰ میلیارد دلار یارانه پنهان را غیر منصفانه دهیم. یک عده نان شب نداشته باشند، اما یک عده با رانت برخوردارتر شوند. مدام مسکن زدیم. هر بیماری درمان خاص خود را دارد. در اقتصاد برای حل مشکلی درمان وجود دارد. باید بپذیریم که درمان شروع شود. باید با مردم گفتوگو کنیم. مطمئن شویم که به اقشار آسیب پذیر فشار وارد نشود. این تورم است که اقشار ضعیف جامعه را تحت فشار قرار میدهد.
وی در ادامه بیان کرد: ما در دولت قول میدهیم بر اساس انصاف رفتار کنیم. تلاش داریم میکنیم که با انصاف با دوستان و رقبای خود برخورد کنیم. ما مثل گذشته نگفتیم همه مدیران را بیرون بریزید. نگفتیم این چپ و این راست هست. ما با شما با انصاف برخورد میکنیم و شما هم راهی پیدا کنید و با مردم با انصاف برخورد کنید.