نبض بورسآخرین عناوین

پای شمش نقره هم به بورس باز شد

پیرو انتشار اطلاعیه گشایش خزانه شمش نقره بورس‌کالای ایران، خزانه فلزات گرانبهای این بورس علاوه بر شمش و سکه‌‌ طلا، پذیرش شمش‌‌‌های نقره را آغاز کرده است.

با پذیرش اولین محموله‌‌‌های شمش نقره در انبارهای بورس‌کالا، به‌زودی این فلز گرانبها در بازار سرمایه آماده معامله خواهد شد. آن‌طور که مسوولان بورس‌کالا اعلام کرده‌‌‌اند، بعد از پذیرش حجم مناسبی از شمش‌‌‌های نقره، نمادهای معاملاتی گواهی سپرده کالایی این فلز گرانبها مانند نمادهای گواهی سپرده صندوق‌های کالایی طلا و سکه که هم‌‌‌اکنون از طریق بورس‌کالای ایران برای سرمایه‌گذاران قابل معامله هستند، بازگشایی خواهد شد.

پیرو انتشار اطلاعیه گشایش خزانه شمش نقره بورس‌کالای ایران، اکنون خزانه فلزات گرانبهای این بورس علاوه بر شمش و سکه‌‌ طلا، پذیرش شمش‌‌‌های نقره را براساس ضوابط اعلامی در اطلاعیه آغاز کرده است.

به این ترتیب در ابتدای هفته پایانی آبان‌ماه، نخستین محموله شمش‌‌‌های نقره در خزانه بورس‌کالای ایران پذیرش شد. شمش‌‌‌های مزبور که وزن تمامی آنها یک‌کیلوگرم است، با رعایت استانداردهای مربوط در عیار ۹۹۹.۹ بوده و نام و نشان تجاری تولیدکننده و شناسه شمش بر روی آن حک شده است. کلیه شمش‌‌‌های ورودی به خزانه با استفاده از دستگاه XRF مورد ارزیابی قرار می‌‌‌گیرند. برنامه‌‌‌ریزی و مذاکره برای پذیرش شمش نقره از سایر متقاضیان سپرده‌‌‌گذاری و تولیدکنندگان شمش نقره نیز در حال انجام است و با سپرده‌‌‌گذاری میزان مطلوبی شمش نقره در خزانه، نماد معاملاتی مربوط گشایش یافته و آماده معامله خواهد بود.

پای نقره به بازار سرمایه باز شد

 

هر گواهی سپرده کالایی معادل یک‌گرم از شمش نقره یک‌کیلوگرمی با عیار ۹۹۹.۹ است، بنابراین هر شمش نقره معادل ‌هزار گواهی سپرده کالایی است. تمامی آحاد جامعه می‌‌‌توانند با اخذ کد بازار مالی بورس‌کالای ایران، بدون هیچ‌گونه محدودیتی در این بازار مشارکت کنند. براساس این گزارش، با تصویب قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌‌‌ها در اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۳ و رفع ابهام موضوع مالیات ارزش‌افزوده برای کالاهای مشمول مالیات مزبور طی بند «ب» ماده «۲۱» این قانون، شمش نقره نخستین دارایی پایه مشمول مالیات ارزش‌افزوده است که اوراق بهادارسازی آن در حال انجام بوده و معاملات گواهی سپرده کالایی مبتنی بر آن به‌زودی در بورس‌کالای ایران راه‌‌‌اندازی می‌شود. اما با ورود نقره به بورس‌کالا، معاملات گواهی سپرده کالایی شمش نقره از شمول مالیات ارزش‌افزوده معاف است و صرفا خریدارانی که قصد تحویل شمش نقره از انبارهای پذیرش‌شده بورس را داشته باشند، مکلف به پرداخت مالیات ارزش‌افزوده براساس قیمت اعلامیه خرید خود به سازمان امور مالیاتی هستند. بورس‌کالا اعلام کرده است که جزئیات کلیه فرآیندهای مربوط در پایگاه اطلاع‌‌‌رسانی شرکت بورس‌کالای ایران از طریق اطلاعیه‌‌‌های بازار به عموم اطلاع‌‌‌رسانی خواهد شد.

وضعیت نقره در بازار جهانی

بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد نقره در ماه گذشته میلادی، یعنی اکتبر ۲۰۲۴، از سقف قیمتی ۱۲سال گذشته عبور کرد و رکورد تازه‌‌‌ای از رشد قیمت‌ها را در بازار جهانی به ثبت رساند. اگرچه در نتیجه تقویت دلار و کاهش قیمت طلا در بازار جهانی، بهای این فلز گرانبها نیز برای چهارمین هفته متوالی مسیر کاهشی خود را در بازار جهانی ادامه داد، اما روز جمعه ۱۵ اکتبر (آخرین روز معاملاتی هفته گذشته)، حدود ۳۰.۳۰دلار در هر اونس تثبیت شد. کاهش نااطمینانی‌‌‌ها ناشی از مشخص‌شدن نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و همچنین تقویت فرضیه‌‌‌ها مبنی بر کاهش کمتر نرخ بهره از سوی فدرال‌رزرو، بازار دارایی‌‌‌های ارزشمند مانند طلا و نقره را به سمت کاهش قیمت سوق داده است. اظهارات جروم پاول، رئیس فدرال‌رزرو در روز پنج‌شنبه، ۱۴ اکتبر با تقویت احتمال کاهش کمتر نرخ بهره فدرال‌رزرو، همچنین باعث افزایش مجدد ارزش دلار شد. پاول اعلام کرد که بانک‌مرکزی عجله‌ای برای کاهش نرخ بهره ندارد و به اقتصاد قوی، بازار کار قوی و تورم پایدار اشاره کرد. علاوه‌بر این، پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ۵نوامبر ریاست‌جمهوری آمریکا، بر بازار نقره و سطح قیمت آن اثر گذاشت. تقویت احتمال اعمال سیاست‌‌‌های تورمی از سوی دولت جدید آمریکا، موضع تهاجمی‌‌‌تر آمریکا در قبال چین و همچنین چشم‌‌‌انداز اقتصادی چین، دورنمای رشد تقاضای نقره را در بزرگ‌ترین مصرف‌کننده فلزات در جهان (چین)، با اما و اگرهایی روبه‌رو کرده است.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button