نماد سایت اکو بورس

حسابرسی شهرداری تهران در شورا/ فاکتور پوسترهای انتخاباتی زاکانی کجاست؟

حسابرسی شهرداری تهران در شورا/ فاکتور پوسترهای انتخاباتی زاکانی کجاست؟
معمول است سال‌های پایانی هر دوره شورای شهر، پرحاشیه و پرنقد است. هفته گذشته حضور مدیرعامل مؤسسه همشهری با حاشیه‌هایی همراه بود. دو عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر از محسن مهدیان، مدیرعامل این مؤسسه، درخواست کردند درباره ملک لواسان که براساس اسناد حسابرسی سه میلیارد تومان فروخته شده بود توضیح دهد؛ اما او داشتن ملک لواسان را انکار می‌کرد. پرویز سروری که ریاست جلسه را بر‌عهده داشت نیز اجازه طرح انتقاد‌ها به عملکرد این مؤسسه را نداد. در جلسه روز گذشته، نرجس سیلمانی، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران، نسبت به عدم تسلط و اطلاع کافی برخی از مدیران شهری به‌ویژه در شهرداری تذکر داده و خواستار عدم پذیرش مسئولیت از سوی این افراد و همچنین رعایت دقت شهردار برای انتخاب و انتصاب مدیران آگاه شد.

سلیمانی درباره ابهامات ایجاد‌شده در‌باره بررسی عملکرد مالی مؤسسه همشهری در صحن شورا توضیح داد: موضوع ابهامات در کمیسیون نظارت و حقوقی در‌حال بررسی است، اما لازم به ذکر است که همه مدیران در کلیه سطوح در مدیریت شهری باید این نکته را مورد توجه قرار دهند که جهل به موضوع، رافع مسئولیت آنها در آن مسئله نیست. در‌این‌باره، حدود و مسئولیت کیفری جاهل به مسئله از جهت اقتضای حفظ نظم در امور اجتماعی و به‌ویژه مدیریتی به‌شدت محسوس بود؛ لذا همه مدیران مکلف به آگاهی از مسئولیت خود هستند تا در صورت بروز ابهام، پاسخ‌گو بوده و غافلگیر نشوند.

او در ادامه به مدیران شهری، به‌ویژه در شهرداری تذکر داد: مدیران شهری به‌ویژه، در شهرداری در صورت عدم تسلط به موضوع، از پذیرش مسئولیت و امضای اسناد بدون علم و آگاهی و اطلاع کافی، خودداری کنند. اعضای هیئت‌مدیره که از نظر قانونی، حقوقی و کیفری، اسنادی را مرتبط با مسئولیتشان امضا می‌کنند، نسبت به این اقدام خود مسئول بوده و باید اطلاع کافی داشته باشند. امیدواریم شهردار تهران در انتصابات خود نسبت به مدیران آگاه دقت لازم را داشته باشند.

چه‌کسی ملک لواسان را فروخت؟

در ادامه، محمد آخوندی، دیگر عضو شورای شهر تهران، نیز با بیان اینکه حسابرسی یکی از وظایف ذاتی شوراست، یادآور شد: این حسابرسی‌ها مبنای نظارت ما بر سازمان‌ها و شرکت‌هاست. طرح سؤالات از سوی اعضا بسیار خوب است و هیچ‌کسی نباید ناراحت شود، بلکه باید پاسخ‌گو باشند.

او با اشاره به حسابرسی از شرکت همشهری، گفت: امسال برای اولین بار گزارش حسابرسی همشهری منصفانه اعلام شد. یک ملک در لواسان متعلق به مؤسسه همشهری فروخته شده بود. این ملک در تاریخ سوم اسفند ۹۸ در مزایده فروخته شده، اما شهردار وقت در دوره پنجم ایرادی به آن گرفته بود. در ۲۵ اسفند‌ماه ۱۳۹۸ نیز بخش اعظم هزینه به حساب شهرداری واریز شد، اما شهردار وقت و سازمان املاک اظهار کردند که رقم جدیدی باید اعلام شود و سند را به نام خریدار نزدند. خریدار شکایت کرد و با رأی دادگاه، خریدار اقدام به انتقال سند کرد. پس از آن رقم اضافی آن را به حساب همشهری واریز کرده‌اند. عددی که در صورت مالی می‌بینیم بابت ثبت مابقی هزینه است. فروش ملک به سال ۱۳۹۸ بر‌می‌گردد و، چون معامله کامل نشده بود، امکان ثبت آن وجود نداشت و ثبت در معاملات در سال ۱۴۰۲ صورت گرفته است.

در ادامه، مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، هم گفت: هیچ انتظاری نباید داشته باشیم که مدیرعامل همه پرونده‌های سال‌های قبل را حفظ باشد. مدیرعامل همشهری می‌گفت که ملکی در لواسان نداریم و راست هم می‌گفت؛ چون واقعا وجود ندارد. این ملک سال ۹۸ فروخته شده و بخشی از پولش در سال ۱۴۰۲ واریز شده که آن را نباید به عنوان قیمت در نظر داشته باشیم.

زاکانی پول پوستر‌های تبلیغاتی‌اش را داده است؟

مهدی اقراریان هم در این جلسه با اشاره به اینکه ریاست شورا اجازه طرح انتقادهایش را در زمان بررسی حسابرسی مؤسسه همشهری نداده است گفت: تاکنون حدود ۱۰۰ تذکر داده‌ام، اما در بسیاری از این موارد توضیحات و پاسخ‌ها قانع‌کننده نبود. ما شاهد پدیده‌ای هستیم که همکاران در تذکر خود از شهرداری تعریف و تمجید می‌کنند در‌حالی‌که ماهیت تذکر‌دادن این نیست.


او با اشاره پوستر‌های چاپ‌شده آقای زاکانی در انتخابات ریاست‌جمهوری در روزنامه همشهری گفت: بنده دو بار به یکی از معاونین آقای زاکانی گفتم که گزارشی به دست ما رسیده که در روزنامه همشهری و در ایام انتخابات پوستر‌های آقای زاکانی چاپ شده، اما این مقام مسئول به من گفت وجه اینها دریافت شده است.

او ادامه داد: ما درخواستمان این بود که مستندات وجه دریافت‌شده را قبل از اینکه ما بخواهیم تذکر بدهیم به ما بدهند. بخشی از این تذکراتی که ما می‌آییم و مطرح می‌کنیم به دلیل این است که قبل از آن به مجموعه شهرداری موضوعی را متذکر می‌شویم، اما دوستان پاسخی ارائه نمی‌کنند و این موضوعی بود که من ضرورت می‌دانستم توضیح بدهم و نگرانی ما براساس مستند حسابرسی بود.

حسابرسی شهرداری تهران در شورا/ فاکتور پوسترهای انتخاباتی زاکانی کجاست؟

پرونده ملک لواسان بسته نشد

یکی از موضوعات دیگری که اقراریان به آن پرداخت، مسئله روزنامه همشهری و وضعیت مالی آن بود. او با اشاره به گزارش‌های حسابرسی درباره مشکلات مالی این روزنامه و احتمال عدم توانایی آن در ادامه فعالیت‌هایش، نگرانی‌های خود را درباره زیان انباشته این مؤسسه ابراز کرد.

اقراریان همچنین به مشکلات مالی مربوط به فروش یک ملک در لواسان اشاره و تأکید کرد مسئولین شهرداری باید مستندات مربوط به این موضوع را به شورا ارسال کنند.

او با اشاره به اظهارات محسن مهدیان، مدیرعامل مؤسسه همشهری، که در جلسه گذشته گفته بود این مؤسسه ملکی به نام لواسان ندارد، افزود: این موضوع نیاز به بررسی بیشتر دارد و باید پاسخ‌های مستندتری در این زمینه ارائه شود.

پرویز سروری، نایب‌رئیس شورای شهر تهران، نیز در واکنش به سخنان اقراریان دوباره تأکید کرد که در جلسات حسابرسی باید فقط موضوعات مرتبط با حسابرسی بررسی شود و طرح مسائل دیگر در این جلسات جایز نیست. اگر اعضای شورا نکات و مسائل دیگری در ذهن دارند، می‌توانند آنها را در قالب تذکر یا نطق پیش از دستور در جلسه‌ای جداگانه مطرح کنند

مرکز زنان در شهرداری تشکیل شد

در جریان جلسه روز گذشته شورای شهر، لایحه شهردار درباره «تشکیل مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران» مورد بررسی قرار گرفت.

ابتدا نرگس معدنی‌پور، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا، به استناد به احکام ۹۴، ۹۵، ۱۰۰، و ۱۰۳ برنامه چهارم تحول و پیشرفت شهرداری تهران مبنی‌بر توسعه رویکرد خانواده‌محوری، ساماندهی زنان سرپرست خانوار، توسعه زیرساخت‌های ویژه بانوان و غیره، درخواست ارتقای اداره کل زنان و خانواده شهرداری تهران به مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران ذیل حوزه شهردار تهران را مطرح کرد.

محمد‌امین توکلی‌زاده، معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، در این جلسه گفت: ما با عملکرد خود نشان داده‌ایم که پای خانواده ایستاده‌ایم. تقاضای ما این است که با ارتقای اداره کل امور بانوان به مرکز موافقت شود و شورا این اجازه را بدهد که زیر نظر معاونت فعالیت خود را انجام دهد. بنابر پیشنهاد کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا و با اکثریت آرای اعضا، مقرر شد مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران زیر نظر شهردار تشکیل شود.

تشکیل سازمان گردشگری باز برگشت خورد

در جلسه روز گذشته، لایحه مجوز تشکیل سازمان گردشگری و مراکز تفریحی شهر تهران در دستور کار جلسه صحن شورا قرار گرفت و اعضا پس از بررسی‌ها، برای پایش بیشتر این موضوع، رأی به بازگشت این لایحه به کمیسیون تخصصی دادند.

در جریان بررسی این لایحه، ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران، با تأکید بر اینکه در جریان تصویب تشکیل این مجموعه، سازمان و شرکت جدیدی احداث نمی‌شود و فقط اصلاح ساختار انجام می‌شود، گفت: موضوع گردشگری، امروز یکی از ضرورت‌های اصلی در شهر تهران است و نقصان آن کاملا ملموس است. هرچند شهرداری تهران اقدامات زیاد و مهمی در راستای توسعه گردشگری انجام داده، اما از آنجایی که این اقدامات پراکنده، غیرمنسجم و غیرمتمرکز بوده است، اصلا دیده نمی‌شود.

 


مهدی اقراریان، رئیس کمیته حقوقی شورای شهر نیز در تذکری عنوان کرد: ما در مجموعه شهرداری تهران یک معاونت فرهنگی اجتماعی داریم که در حال اجرای مأموریت‌های تعریف‌شده خود است. از سوی دیگر، یک مجموعه هیئت‌امنایی داریم به نام سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران. در همین سازمان شاهد این هستیم که مأموریتی درخصوص گردشگری برای آن تعریف شده است و موضوعات به صورت مستقل مدیریت می‌شود؛ اما یک بام و دو هوایی در این موضوع وجود دارد.

او گفت: در این لایحه صراحتا باید تکلیف سازمان فرهنگی و هنری مشخص شود و مأموریت‌های آن با تمام نکات مورد بررسی قرار گرفته و به مجموعه گردشگری عباس‌آباد محول شود تا شاهد یک مدیریت مجمع‌الجزایر غیر‌پیوسته در حوزه گردشگری پایتخت نباشیم.

این عضو شورای شهر با تأکید بر اینکه نمی‌توانیم چشم خود را درباره برخی مسائل فرو ببندیم و آنها را نادیده بگیریم، افزود: در‌حال‌حاضر یک جزیره مستقلی به نام سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران وجود دارد. این مسئله باید تعیین‌تکلیف شود و این سازمان مکلف شود تا کلیه حوزه گردشگری را در اختیار مجموعه گردشگری عباس‌آباد قرار دهد.

شهردار چند تذکر از صحن گرفت؟

در این جلسه، جعفر تشکری‌هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران، نیز درباره مشکلات مدیریت شهر تهران از جمله بلاتکلیف‌ماندن ۱۵‌ماهه تعاونی آتش‌نشانان و همچنین اصلاح سقف شارژ کارت بلیت‌های اقشار خاص، تذکر داد.

او یادآور شد: مسئولان شهرداری در پاسخ به اینکه چرا هنوز کارت بلیت‌ها افزایش اعتبار نداشته‌اند، اعلام داشته که کماکان در‌حال کدگذاری و اجرای زیرساخت‌ها‌ست و به‌محض آماده‌شدن، آن را به شهروندان اطلاع می‌دهد. اما مستحضر باشید که این دسته از اقدامات در کسری از ثانیه قابل انجام هستند. برای مثال، افزایش بهای گواهی معاینه فنی به‌محض تصویب در وزارت کشور در سامانه تهران من و شهرزاد عملیاتی شد و سؤال است که چرا کارت بلیت اقشار خاص چهار ماه است که به سرانجام نرسیده؟ بیش از این نباید مماشات کنیم و کار این افراد را روی زمین بگذاریم و موانع کارت بلیت اقشار خاص سریعا برطرف شود.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر در تذکری دیگر به وعده شهردار تهران درباره خانه‌دار‌شدن آتش‌نشان‌ها گفت‌: ۱۵ ماه پیش تعاونی مسکن کارکنان آتش‌نشانی کلید خورد و قرار شد برای چهار هزار نفر از آتش‌نشانان در ۳۹ هکتار زمین مسکن ساخته شود و در همین راستا دو هزار‌و ۷۰۰ میلیارد تومان نیز از آتش‌نشانان دریافت شد، اما در طول ۱۵‌ماهه گذشته هنوز افرادی که پول پرداخت کرده‌اند عضو تعاونی نشده‌اند.

همچنین احمد علوی با بیان اینکه ساعت کاری اماکن گردشگری باید با ساعت فراغت شهروندان هماهنگ باشد، گفت: ساعت کاری این اماکن هشت صبح تا ۱۶ است و سیستم اداری اجازه نمی‌دهد که ساعت کاری دیگری داشته باشند. ما وقتی فضایی برای فراغت شهروندان فراهم می‌کنیم، باید شرایط گردانندگان را هم در نظر بگیریم.

مهدی عباسی، دیگر عضو شورای شهر تهران، نیز گفت: پروژه دژباغ‌کن جزء اولین افتتاح‌های این دوره مدیریت شهری بود، اما هنوز بعد از دو سال به بهره‌برداری نرسیده و انتظار داریم که تدبیری اندیشیده شود تا با سرعت بیشتری تکمیل شود. در حاشیه این جلسه، مهدی چمران درباره خاموشی بزرگراه‌ها و چراغ‌های راهنمایی و رانندگی طی روز‌های اخیر گفت: چراغ‌های راهنمایی و رانندگی نباید بی‌منطق خاموش شوند. پلیس آمادگی ندارد و وقتی چراغ نیست شرایط نامناسب می‌شود و حجم رفت‌و‌آمد‌ها بیشتر و نامرتب می‌شود. البته حوادث رانندگی بیشتر خارج از شهر است. آن‌قدر در شهر ما شلوغ است که حوادث کمی رخ می‌دهد. در این زمینه کار‌های فرهنگی مهم‌تر است. البته خاموشی بزرگراه در کاهش برق مؤثر است. در دوره‌های قبل پیشنهاد دادیم که در هر تیر چراغ برق دو چراغ از چهار چراغ روشن باشد که صرفه‌جویی شود. می‌توان در اوج ساعات استفاده از برق هم تابلو‌های تبلیغاتی را خاموش کرد.

منبع: شرق
خروج از نسخه موبایل