نماد سایت اکو بورس

بازار سکه گوش به فرمان دلار/پیش بینی سکه 50 میلیون تومانی

بازار سکه گوش به فرمان دلار/پیش بینی سکه 50 میلیون تومانی

 بازار طلا و سکه در روز گذشته همسو با نوسانات اونس طلا و دلار در مسیر صعودی حرکت کرد و با عبور از مرزهای مقاومتی، رکوردهای تاریخی به ثبت رساند؛ روندی که از تغییر وضعیت بازار از «حالت بلوکه» به «اجاره» و تغییرات مهم در «عرضه و تقاضا»‌ حکایت داشت. در این حالت که با «کاهش موجودی جنس نقدی (طلا)» و «افزایش نرخ نقدی نسبت به فردایی» همراه است،‌ معامله‌گران تصور می‌کنند دسترسی به نقدینگی محدودتر شده است.

 

اما مهم ترین اتفاق در معاملات روز سه شنبه، پایان رکود در بازار ارز بود که با نوسان صعودی دلار همراه شد و اسکناس آمریکایی سرانجام پس از چند هفته با پایان دادن به سلطه طولانی اونس طلا بر بازار طلا و سکه ایران، به عنوان مولفه اصلی و موثر بر نوسانات این بازار،‌ ایفای نقش کرد. این اسکناس پس از دریافت سیگنال‌های افزایشی از بازار دبی، توانست با شکستن مرز مقاومت، به کانال 60 هزار تومان وارد شود؛ تغییر روندی بازار طلا و سکه را با نوسانات بازار ارز همسو کرد.

با این حال، قیمت اونس طلا به عنوان دومین مولفه موثر بر نوسانات بازار طلا و سکه هم روز گذشته معاملات را با قیمت 2625 دلار آغاز کرد و در نهایت به 2633 دلار صعود کرد. قیمت اونس طلا این روزها رو به بالا و در حال فتح مرزهای مقاومت و ثبت رکوردهای جدید است و در لحظه تدوین این گزارش در محدوده 2656 دلار قرار گرفته است.

قیمت‌ها در بازار طلا و سکه در سایه نوسانات صعودی اونس طلا و دلار از سقف‌های تاریخی خود گذشتند و طلای آبشده معاملات روز سه شنبه را با قیمت 16 میلیون و 675 هزار تومان آغاز کرد و در نهایت به 16 میلیون و 865 هزار تومان رسید. هر گرم طلای 18 عیار روز گذشته سه میلیون و 915 هزار تومان معامله شد. براساس بررسی خبرنگار اقتصادنیوز، حباب طلای آبشده ثابت مانده که «نشان‌دهنده فشار تقاضا در بازار» است.

 

سکه امامی هم با بازگشایی در 44 میلیون و 450 هزار تومان، روند صعودی روزهای گذشته را ادامه داد و با ورود به کانال 46 میلیون تومان، 46 میلیون و 250 هزار تومان قیمت خورد و رکورد جدیدی را ثبت کرد. قیمت‌ نیم سکه و ربع سکه هم به ترتیب به 25 میلیون و 500 هزار تومان و 17 میلیون و 200 هزار تومان رسید و سکه گرمی هم از موج صعودی عقب نماند و به هفت میلیون و 800 هزار تومان رسید. نوسانات صعودی بازار بر صندوق‌های طلای بورسی هم اثر گذاشت و در روز سه‌شنبه میزان ورودی پول به این صندوق‌ها به 473 میلیارد تومان رسید که رکورد جدیدی محسوب می شود.

با این همه، براساس پیگیری از تحلیلگران،‌ «افزایش قیمت دلار و درهم» به «عنوان لیدر بازار» و «تنش‌ها در منطقه» از جمله عواملی هستند که بر انتظارات بازار اثرگذار بوده‌اند. به عقیده این گروه بازار به یک الگوی کنج ریسکی وارد شده است و اگر این الگو از بالای خود شکسته شود، نظارت بر اعداد بازار از حالت عادی خارج خواهد شد.

فارغ از روند بازار طلا و سکه در روز سه شنبه، سخنان مسعود پزشکیان در مجمع عمومی سازمان ملل درباره «آمادگی ایران برای مذاکرات هسته‌ای» در کانون توجه فعالان بازار قرار گرفت. بسیاری معتقدند نشست خبری پزشکیان در نیویورک هم می‌تواند بر روند بازار تأثیرگذار باشد و فعالان بازار به این موضوع توجه ویژه‌ای دارند.

معامله‌گران فنی معتقدند با توجه به شکل‌گیری الگوهای قیمتی، احتمال اصلاح قیمت از سطوح فعلی وجود دارد و در صورت وقوع اصلاح، حمایت نخست طلای آبشده در سطح 16 میلیون و 450 هزار تومان و کف بازار در 16 میلیون و 300 هزار تومان قرار دارد. به عقیده این گروه عبور قیمت طلا از مرز 17 میلیون تومان در جریان معاملات امروز می‌تواند به معنای تغییر روند بازار باشد؛ روندی که نیازمند عبور این فلز گرانبها از مرز مقاومتی 16 میلیون و 840 هزار تومان است.

همچنین تکنیکالیست‌ها معتقدند سکه از سقف تاریخی خود که 45 میلیون و 700 هزار تومان بوده عبور کرده است و این سطح به عنوان محدوده مقاومتی بسیار مهم قابل توجه فعالان بازار است و در صورتی که سکه بتواند به طور پایدار بالای این مرز تثبیت دهد، پیش‌بینی می‌شود که در افق میان‌مدت به مرز 50 میلیون تومان برسد. همچنین هدف کوتاه‌مدت برای قیمت سکه می‌تواند 47 میلیون تومان باشد.

خروج از نسخه موبایل