قیمت اونس طلا در جریان معاملات امروز بازار جهانی سیر صعودی را در پیش گرفته است و 2585 دلار قرار قیمت خورد. تحلیلگران معتقدند پس از «سقفزنی قیمت انس طلا» و «عدم قطعیت بازار درباره آینده مسیر قیمت انس طلا»، موج این عدم قطعیت به بازار داخل رسیده است و بازارهای جهانی چشم انتظار فرا رسیدن روز چهارشنبه و اعلام نتیجه تصمیمگیری فدرال رزرو درباره کاهش نرخ بهره هستند تا بتوانند مسیر حرکت طلا در هفته پیش رو را پیشبینی کنند.
با این همه طلای آبشده و سکه امامی روز یکشنبه را با از دست دادن کانالهای افزایشی به پایان رساندند. طلای آبشده که معاملات را با گپ منفی 45 هزار تومانی در سطح 16 میلیون و 45 هزار تومان آغاز کرد، در نیمه دوم معاملات کانال 16 میلیون تومان را از دست داد و به 15 میلیون و 960 هزار تومان رسید.
قیمت سکه امامی هم روز یکشنبه در 44 میلیون و 150 هزار تومان بازگشایی کرد، اما با در پیش گرفتن مسیر نزولی، کانال 44 میلیون تومان را از دست داد و 43 میلیون و 600 هزار تومان قیمت خورد. همچنین قیمت نیم سکه و ربع سکه هم کاهشی بودند و هرکدام با 200 هزار تومان ریزش به ترتیب به 23 میلیون و 700 هزار تومان و 15 میلیون و 700 هزار تومان نرخ گذاری شدند.
قیمت سکه گرمی هم که تا هفت میلیون و 300 هزار تومان بالا رفته بود، کاهشی شد و به هفت میلیون و 150 هزار تومان رسید. حباب سکه هم در روز یکشنبه به 17 درصد رسید؛ موضوعی که از بالاتر بودن قیمت بازاری سکه از ارزش ذاتی آن حکایت دارد و در حال حاضر این فلز گرانبها هفت میلیون و 650 هزار تومان بیشتر از ارزش ذاتی خود معامله میشود.
معاملهگران معتقدند «انتظار بازارهای مالی برای کاهش نرخ بهره» توسط فدرال رزرو و «کاهش نوسانات نرخ ارز» دو عامل موثر بر روند نزولی قیمتها در جریان معاملات روز یکشنبه بودند. به عقیده این گروه سفر محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به وین و دیدارش با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم از جمله اخبار سیاسی بود که مورد توجه معاملهگران در بازارهای مالی قرار گرفت و به روند نزولی بازار طلا و سکه دامن زد.
با این همه، به عقیده بسیاری از تحلیلگران بازار طلا و سکه تا زمانی که شرایط اقتصادی و سیاسی تغییری جدی نداشته باشد، به روند نزولی خود ادامه خواهد داد.
معاملهگران فنی معتقدند مرز 15 میلیون و 840 هزار تومان برای طلای آبشده بسیار مهم است و تا زمانی که قیمت بالای مرز یاد شده باقی بماند، مرز مقاومت 16 میلیون و 500 هزار تومان در دسترس خواهد بود. در این مسیر، سطح 16 میلیون و 320 هزار تومان به عنوان اولین مقاومت مهم در نظر گرفته شده است.
همچنین گروهی دیگر از معامله گران با اشاره به نمودار سکه نقدی معتقدند، محدوده 43 میلیون و 400 هزار تومان تا ۴۳ میلیون و 6۰۰ هزار تومان به عنوان سطح حمایت مهم برای سکه محسوب میشود و اگر سکه بتواند بالای مرز یاد شده تثبیت دهد، رشد قیمت محتمل است و در این صورت دوباره گذر این فلز گرانبها به کانال ۴۴ میلیون تومان خواهد افتاد و ۴۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان مرز مقاومت بعدی پیش روی سکه خواهد بود.