نماد سایت اکو بورس

عواقب جبران ناپذیر غفلت از فوتبال بانوان در 2 باشگاه استقلال و پرسپولیس

عواقب جبران ناپذیر غفلت از فوتبال بانوان در 2 باشگاه استقلال و پرسپولیس

دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به دلیل سردرگمی و بلاتکلیفی برای تن دادن به قانون جدید کنفدراسیون آسیا باید منتظر اتفاقی تلخ باشند که جبران کردنش سخت خواهد بود.

فوتبال بانوان در سال‌های اخیر به عنوان یکی از رشته‌های ورزشی مهم در سطح جهانی شناخته شده تا جایی که امسال به طور رسمی شاهد برگزاری نخستین دوره مسابقات لیگ قهرمانان بانوان آسیا هستیم. سوت آغاز این رقابت‌ها نیز به زودی از مهر سال جاری زده خواهد شد؛ ولی با این حال، در ایران، هنوز هم برخی از باشگاه‌های فوتبال مردان از تیم‌داری در بخش بانوان طفره می‌روند که این موضوع بدون شک نه تنها بر روند توسعه فوتبال بانوان تأثیر منفی می‌گذارد، بلکه ممکن است تبعات اجتماعی و فرهنگی هم در آینده به همراه داشته باشد.

در گذشته بسیاری از باشگاه‌ها به دلیل کمبود منابع مالی و عدم حمایت‌های دولتی و خصوصی، از سرمایه‌گذاری در فوتبال بانوان خودداری می‌کردند اما امسال و با قانون جدید کنفدراسیون آسیا که باشگاه‌های حاضر در لیگ نخبگان و جام باشگاه‌های آسیا را ملزم به تیم‌داری در بخش فوتبال بانوان کرده؛ فدراسیون فوتبال ایران هم در جهت حمایت از حوزه بانوان یک امتیاز ویژه‌ای را برای این باشگاه‌ها در نظر گرفت تا راه را برای آنها آسان‌تر از گذشته کند.

بر اساس «ماده ۱۶ دستورالعمل حاکم بر قراردادها و سقف بودجه» باشگاه‌های حاضر در لیگ برتر مردان باید ۳ درصد از کل مبلغ قرارداد را از دستمزد بازیکنان، کادر فنی و سایر عوامل طرف قرارداد، کسر و به عنوان حق عضویت به حساب فدراسیون فوتبال واریز کنند؛ اما مسئولان فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ امسال در جهت حمایت از فوتبال بانوان اعلام کردند که در صورت تیم‌داری این باشگاه‌ها در این بخش از پرداخت حق عضویت معاف خواهند بود. قطعاً این معافیت برای تیم‌هایی که از نظر سقف بودجه جزو تیم‌های متمول لیگ به شمار می‌روند یک اتفاق ویژه است چرا که راه برای آنها در مقایسه با سایر باشگاه‌ها هموارتر از گذشته خواهد شد.

 

باشگاه‌های حاضر در لیگ برتر مردان طبق قانون موظف هستند ابتدا با حضور در دسته دو فوتبال بانوان فعالیت رسمی خود را آغاز کنند اما در این میان برخی تیم‌ها نیز که تمایل دارند حضور حرفه‌ای تری در این بخش داشته باشند می‌توانند با خرید امتیاز سایر باشگاه‌ها به صورت مستقیم یا در لیگ دسته یک و یا لیگ برتر کار خود را آغاز کنند.

با توجه به این قانون مسابقات لیگ دسته دو فوتبال بانوان که از مرداد آغاز شده و عملاً در این میان باشگاهی نمی‌تواند وارد چرخه بازی‌ها شود مگر اینکه مجدداً در این میان فدراسیون فوتبال و یا سازمان لیگ بخواهند امتیاز دیگری را به باشگاه‌هایی که هنوز تکلیفشان برای تیم‌داری در بخش بانوان مشخص نشده پیشکش کنند.

مسابقات لیگ دسته یک و لیگ برتر هم به زودی و با انجام قرعه کشی از مهر و آبان آغاز خواهد شد و با این اوصاف زمان برای تیم‌داری باشگاه‌ها هر روز کمتر از روزهای گذشته می‌شود. در حال حاضر و بر اساس اعلام گلاره ناظمی مسئول مسابقات فوتبال بانوان به خبرنگار مهر همه تیم‌های حاضر در لیگ برتر مردان مدارک خود را جهت تیم‌داری در حوزه بانوان به سازمان لیگ ارائه کردند. در این میان نیز تیم‌هایی چون سپاهان، گل‌گهر و ملوان هم تمرینات خود را آغاز کردند اما نکته جالب اینجاست که هنوز خبری از حضور دو تیم محبوب پرسپولیس و استقلال که اتفاقاً به زودی بازی‌هایشان در لیگ نخبگان آسیا هم آغاز خواهد شد؛ نیست. هر چند این دو باشگاه هم مانند سایر تیم‌ها مدارک خود را برای تیم‌داری در حوزه بانوان تحویل سازمان لیگ دادند و حتی باشگاه پرسپولیس هدی خوش بیان را نیز به عنوان مدیر تیم فوتبال بانوانش معرفی کرده اما تا کنون خبر رسمی دیگری از حضور این دو باشگاه در بخش بانوان شنیده نشده است گویا که فعالیت در این حوزه برای این دو باشگاه تبدیل به یک حیاط خلوت شده است.

بر اساس اعلام کنفدراسیون آسیا تیم‌هایی که سال آینده قرار است در لیگ نخبگان و لیگ قهرمانان آسیا ۲ حضور داشته باشند باید دارای مجوز حرفه‌ای باشند و این تیم‌ها نیز فقط تا بهمن ۱۴۰۳ می‌توانند این مجوز را برای سال آینده دریافت کنند. به نظر می‌رسد بر اساس این قانون و سهل انگاری که دو باشگاه سرخابی برای تیم‌داری در بخش بانوان در پیش گرفتند به زودی مشکلات جدیدی برای هر دو باشگاه پر طرفدار ایجاد خواهد شد چرا که با آغاز مسابقات لیگ برتر و دسته یک بانوان دیگر عملاً این دو تیم آن فرصت طلایی برای ورود به این عرصه را از دست خواهند داد.

متأسفانه آنچه که شاهدش هستیم مانند همیشه دو تیم محبوب پایتخت این روزها باز هم زمان و منابع مالی خود را صرف توسعه تیم مردانشان کردند و از بانوان غافل شدند و این در حالی است که در سایر رشته‌های ورزشی که اتفاقاً از نظر منابع مالی هم محدودیت دارند در این حوزه فعالیت چشمگیری دارند و روز به روز افتخارات زیادی را هم برای ورزش ایران به ارمغان می‌آورند؛ نمونه بارز آن رشته تکواندو است که اخیراً دو ورزشکار زن تیم ملی ایران موفق شدند در آوردگاهی مهمی چون المپیک کاروان ایران را صاحب دو مدال خوش رنگ کنند.

خروج از نسخه موبایل