بازار ارز امروز در حالی شروع به کار میکند که معامله گران در روز گذشته شاهد افت معاملات دلار بودند؛ موضوعی که به عقیده فعالان بازار ناشی از «کاهش نگرانیها» و «دوری از ریسکهای سیاسی» است و این دو مولفه تأثیر قابل توجهی بر انتظارات تورمی فعالان بازار گذاشته است. براساس پیگیری از کف بازار، نشانهای از تقاضای کاذب در معاملات دیده نمیشود و بیشتر فروشندگان در بازار فعالیت دارند. این در حالیست که دلار تهران همچنان در کانال 59 هزار تومان قرار دارد و طی سه هفته گذشته موفق به عبور از مرز مهم 60 هزار تومان نشده است.
تحلیلگران بر این باورند که اگر سیگنالهای منفی جدیدی به بازار نرسد، وضعیت فعلی تا پایان شهریور ماه به قوت خود باقی خواهد ماند. در ماهها و هفتههای گذشته، دو ریسک عمده سیاسی بر بازار ارز سایه انداخته بود؛ نخست، تنشهای نظامی در منطقه و دوم، مسائل مربوط به انتخابات آمریکا. به عقیده این گروه اکنون باید دید که آیا در روزهای آینده سیگنال سیاسی جدیدی منتشر خواهد شد یا خیر. در غیر این صورت، احتمال کمی وجود دارد که نرخ ارز از محدوده 59 تا 61 هزار تومان خارج شود.
با این حال قیمت دلار تهران در معاملات روز شنبه با 59 هزار و 500 تومان بازگشایی کرد و در میانه کانال 59 هزار تومان در معامله بود.این روند نشاندهنده ادامه نوسانات محدود در بازار ارز تهران است. به گزارش اقتصادنیوز، تحلیلگران بازار میگویند که دلار در تهران با مقاومت قوی در مرز 60 هزار تومان روبرو است و تنها در صورت عبور از این سطح میتوان به روند صعودی امید داشت.
دلار در بازار هرات نیز روز گذشته را با گپ مثبت 100 تومانی نسبت به معاملات پشت خطی در 59 هزار و 450 تومان آغاز کرد و در ادامه معاملات بین پله سوم و چهارم کانال 59 هزار تومان نوسان داشت. تحلیلگران معتقدند که برای دلار هرات سیگنال خرید جدیدی صادر شده که نشان میدهد احتمال افزایش قیمتها در آینده نزدیک وجود دارد. حد ضرر این معاملات در سطح 59 هزار و 300 تومان تعیین شده و در صورت عبور از این سطح، کاهش قیمت تا 59 هزار و 250 تومان ممکن است. در همین حال، معاملهگران فنی هدف اول افزایش قیمت دلار هرات را 59 هزار و 600 تومان در نظر گرفتهاند و در صورت عبور از این سطح، انتظار میرود که قیمت دلار تا 59 هزار و 870 تومان افزایش یابد. این سطح مقاومتی ممکن است با فشار فروش روبرو شود، ولی در صورت شکست آن، هدف بعدی سطح 60 هزار و 800 تومان خواهد بود.
قیمت درهم امارات نیز روز گذشته در 16 هزار و 280 تومان بازگشایی شد و به تدریج تا 16 هزار و 270 تومان کاهش یافت. این ارز طی 25 روز گذشته نوسانات محدودی در زیر مرز 16 هزار و 300 تومان داشته و هر زمان که به این سطح نزدیک شده، با کاهش مواجه شده است. درهم امارات با قیمت 13 هزار و 437 تومان عرضه شد و حوالههای آن با قیمت 12 هزار و 414 تومان به فروش رسید. حباب درهم روز گذشته با افزایش قابل توجه به محدوده 350 تومان رسید که به عقیده تحلیلگران، به دلیل تعطیلات و کاهش حجم معاملات اتفاق افتاده است.
ارزش تتر نیز همزمان با کاهش قیمت بیتکوین افزایش یافت. روز گذشته تتر با قیمت 60 هزار و 150 تومان معامله شد که بالاتر از نرخ دلار قرار دارد. افزایش قیمت تتر به دلیل کاهش قیمت بیتکوین و رشد تقاضا برای این ارز دیجیتال بوده است. بیتکوین در معاملات روزهای اخیر به 52 هزار دلار سقوط کرده است و این مسئله به رشد ارزش تتر کمک کرده است.
تحلیلگران بازار ارز بر این باورند که عوامل مختلفی بر نوسانات قیمتها در بازار تأثیر گذاشتهاند. از جمله مهمترین عوامل، «کاهش تقاضا در نتیجه تعطیلات» و «نبود سیگنالهای منفی جدید» است. ریسکهای سیاسی که در ماههای اخیر بازار را تحت تاثیر قرار داده بود، اکنون کاهش یافته است. این ریسکها شامل مناقشات منطقهای و انتخابات پیشروی آمریکا هستند که تاکنون به نوسانات شدیدتری در بازار منجر نشدهاند.
در بازار تهران، سطح حمایتی 59 هزار و 200 تومان بسیار حیاتی است. در صورت شکسته شدن این سطح، احتمال کاهش بیشتر تا مرز 58 هزار و 400 تومان وجود دارد. از سوی دیگر، مقاومت 59 هزار و 800 تومان به عنوان سطح کلیدی برای صعود دلار در نظر گرفته شده است. اگر دلار تهران بتواند این مقاومت را بشکند و در بالای آن تثبیت کند، مسیر برای رسیدن به سطوح قیمتی بالاتر هموار خواهد شد. در بازار رسمی هم دلار نیمایی با افزایش به 45 هزار و 692 تومان رسید. یورو نیز با قیمت 54 هزار و 712 تومان معامله شد و حوالههای یورو با قیمت 50 هزار و 659 تومان به فروش رسیدند.
به طور کلی، شرایط فعلی بازار نشان میدهد که اگر سیگنال منفی جدیدی وارد نشود، احتمال تداوم نوسانات محدود و تثبیت قیمتها در محدوده فعلی تا پایان ماه وجود دارد.