وزیر ارشاد پزشکیان می تواند پلی بین دولت، هنرمندان و مردم باشد؟
با اعلام رسمی اسامی وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم، اسماعیلی وزیر ارشاد ابراهیم رئیسی نیز به پایان سلام کرد. و الان سید عباس صالحی منتظر رای اعتماد مجلس است.
در دوران وزیر ارشاد دولت رئیسی همچنین حدود ۲۰ زن سینماگر ممنوع التصویر شدند، حدود ۱۰۰ هنرمند، سینما، تئاتر و موسیقی بازداشت یا ممنوعالخروج شدند و برای برخی احکام تحقیرآمیز ارائه شد. در حوزه موسیقی اما، طبق گزارش روزنامه اعتماد دست کم ۹ کنسرت در دوران وزارت ارشاد دولت سیزدهم لغو شد. اخراج ۴۰ نفر از نوازندگان ارکستر سمفونیک تهران، توسط بنیاد رودکی که تحت نظر وزارت ارشاد فعالیت میکند از جمله اقدامات منفی وزارت ارشاد در سال ۱۴۰۲ بود که البته سریعا اصلاح شد. اعطای مجوز و رونق کنسرتهای خوانندگان پاپ، حمایت از موسیقی نواحی و تدوین سند ملی موسیقی نیز بخشی از دستاوردهای دولت سیزدهم در این حوزه است. در حوزه کتاب اما، برنامه وزارت ارشاد برای جداسازی کتابخانههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و الحاق آن به نهاد کتابخانههای عمومی نوعی مصادره و افزودن سهم خود در این حوزه کلیدی بود.
طبق گزارش فرهیختگان، در دوران وزیر ارشاد دولت سیزدهم قیمت کتاب ۱۵۹ درصد افزایش یافت همچنین از ۲۲۸ هزار عنوان کتابی که در این دولت تا پایان سال گذشته، منتشر شدند، ۱۶.۲ درصد یعنب حدود ۳۷ هزار عنوان کتاب ممیزی خوردند. در حوزه مطبوعات اسماعیلی مدعی صدور مجوز ۴۰۰۰ نشریه با کمترین میزان توقیف، در مقایسه با دورههای مشابه بود. حال آنکه دست کم ۶ رسانه تا پایان سال ۱۴۰۲ توقیف و حدود ۲۰ خبرنگار نیز بازداشت شدند. آماری که با اظهارات اخیر اسماعیلی مبنی بر کمترین میزان توقیف و دوران طلایی آزادی بیان منافات دارد.
میراث اسماعیلی برای وزیر ارشاد بعدی، یک بستر فرهنگی و هنری است که از تکصدایی، کنترلگری، مهندسی آمار، هنرسوزی و فرصت دادن به تولیدکنندگان آثار سخیف به ستوه آمده. درحالی که امید میرفت وزیر ارشاد تازه، پلی میان هنرمندان، دولت و مردم باشد اما انتخاب صالحی، که کارنامهاش در این حوزه بر همگان روشن است، چندان همسو با این امید نیست. با این حال، تا واکنش مجلس به وزرای پیشنهادی راهی پر استرس پیش روی جامعه فرهنگی کشور است.
منبع: امتداد