نمودار نرخ ارز غیر‌رسمی تغییر فاز داد. پس از اعلام نتایج رسمی انتخابات ریاست‌جمهوری و روی‌ کار آمدن دولتی با دیدگاه مثبت نسبت به روابط خارجی، ریسک‌های موجود در میان معامله‌گران کاهش یافت و نرخ ارز به‌صورت انتظاراتی دچار افت قیمت شد. اما این افت قیمت در چند روز گذشته به شکل محسوسی تشدید شد؛ به‌صورتی‌که نرخ دلار در هسته سخت کانال ۵۷هزار تومانی قرار گرفت. تحلیلگران و فعالان ارزی معتقد بودند این افت قیمت بدون تقویت عرضه از طرف بازارساز به سختی صورت می‌پذیرد در نتیجه از حمایت‌های بازارساز سخن به میان می‌آوردند. اما اکنون به‌نظر می‌رسد که از فشار کاهشی موجود در بازار کاسته شده است. روز گذشته نرخ دلار کانال ۵۷هزار تومانی را بدرود گفت و به کانال بالاتر بازگشت. بررسی اخبار داخلی و خارجی در روز‌های اخیر نشان می‌دهد که ریسک منفی مهمی به بازار اضافه نشده است.

به بیان دیگر رشد قیمت بازار در روز گذشته را نمی‌توان به گردن سیگنال‌های منفی انداخت. برخی فعالان بازار از اتمام روزهای حمایتی بانک مرکزی سخن گفته و برخی دیگر نیز معتقدند که نرخ دلار به کانال‌های ۵۸ و ۵۹هزار تومانی کشش بیشتری دارد. از سوی دیگر در بازار سال جاری بیشتر شاخص‌های اقتصادی روندی مثبت را تجربه کرده‌اند. روند افزایشی بازار فلز طلا در کنار رشد شاخص‌های کلان اقتصادی مانند تورم و نرخ رشد نقدینگی سیگنالی افزایشی برای نرخ ارز صادر می‌کند. اما محاسبات حاکی از آن است که شاخص بازدهی دلار آزاد در ۴ماه گذشته منفی ثبت شده است. برخی از تحلیلگران معتقدند که بهتر است نرخ ارز نسبت به نرخ تورم تعدیل شود.

دیروز سه‌شنبه ۲مرداد ماه روند نرخ بازارهای ارز و طلا افزایشی بود. دلار آزاد که در روز دوشنبه به پله پنجم کانال ۵۷هزار تومانی رسیده بود با رشد نرخ ۷۵۰تومانی نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۵۸هزار و ۱۵۰تومان به فروش رسید. یورو نیز رشد ۶۵۰تومانی را تجربه کرد و در رقم ۶۳هزار و ۳۰۰تومان معامله شد. نرخ قطعات مختلف سکه طلا نیز در روز گذشته افزایشی بود. هر قطعه سکه طلا ضرب امامی در عصر روز گذشته با حدود ۵۵۰هزار تومان رشد نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۴۰میلیون و ۸۵۰هزار تومان معامله شد. نرخ نیم و ربع سکه نیز به ترتیب ۳۰۰ و ۱۰۰هزار تومان رشد کرد و در ارقام ۲۲میلیون و ۶۰۰هزار تومان و ۱۴میلیون و ۶۰۰هزار تومان معامله شدند.