داستان ارز این روزها بیش از پیش به مساله اول اقتصادایران تبدیل شده است. هرجایی که اقتصاد حتی سست تر از پیش میشود میتوان رد پای مسایل اری رادر آنجا دید. روزی صادرکنندگان گلایه دارند، روزی تولید کنندگان شکایت دارند و روزی هم همه شهروندان. اما صدا به جایی نمی رسد.
یک مساله مهم این است که آیا دولت از گران شدن قیمت هردلاردربازار سود میبرد. کارشناسان میگویند بانک مرکزی به عنوان انحصارگراز افزایش قیمت دلار سود میبرد که عینا به دولت منتقل میشود. این در حالی است که دولت اصراردارد چنین چیزی صحت ندارد و دولت دنبال کسب سود بیشتر از مسیر فروش دلاربه قیمتهای بالانیست. این در حالی است که یک عضو کمیسیون کشاورزی: دولت میخواهد قیمت دلار را بین ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان نگه دارد ذبیح الله اعظمی ساردویی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: «واقعیت این است که دولت باید در شرایط فعلی و و وضع موجود دخالت کرده و آن را کنترل کند. یک مسئله عامیانه در میان مردم وجود دارد که میگویند، دولت هر وقت که بودجه کم میآورد از بالا رفتن دلار خوشحال میشود زیرا آنها را فروخته و بدهیهای خودش را پرداخت میکند. »
این عضو کمیسیون کشاورزی، با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور گفت: «من گفتم دلار در بدبینانهترین حالت به ۱۰۰ هزار تومان میرسد، اما گفتم به ۸۰ هزار تومان نیز میرسد که شرایط به آن نزدیک شد. هر چند دولت تلاش میکند که دلار را بین ۶۵ هزار تومان تا ۷۵ هزار تومان نگه دارد. اما ممکن است در شرایط بینالمللی گاهی اتفاقاتی رخ بدهد یا دونالد ترامپ دوباره روی کار آمده و کاری بکند که روی قیمت ارز تاثیر بگذارد. در شرایط بدبینانه، دلار به ۱۰۰ هزار تومان میرسد اما اگر دولت مدیریت کند بین همین ۶۰ تا ۸۰ هزار تومان ممکن است باشد. »