آرشیو

تاثیر دیابت بر بینایی چشم و راه‌های کنترل آن

اکوبورس: دیابت می‌تواند سبب بروز انواع مشکلات مانند آب مروارید، خونریزی رگ‌های خونی، آب سیاه و … می‌شود.
به گزارش اکوبورس به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،دیابت یکی از بیماری‌های زمینه‌ای دردسرساز است که می‌تواند سلامت اندام‌های بدن را به مخاطره بیندازد. یکی از اندام‌هایی که در این بیماری تحت تاثیر قرار می‌گیرد، چشم است. همزمانی ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت و مدیریت بیماری‌های چشم بسیار دشوار است. تحقیقات دانشمندان نشان داده است افراد مبتلا به دیابت ۲ تا ۵ برابر بیشتر در خطر ابتلا به آب مروارید قرار دارند. این امر به دلیل آن رخ می‌دهد که سطح بالای قند خون در این افراد متابولیسم (سوخت وساز) در منطقه لنز چشم را با اختلال مواجه کرده و در نهایت منجر به تشکیل آب مروارید می‌شود. از آنجا که تنها راه درمان این بیماری عمل جراحی است، جلوگیری از ابتلا به آن بسیار ضرورت دارد. به گفته محققان؛ دیابت خطر ابتلا به گلوکوم (آب سیاه) را در چشم ۲ برابر بیشتر می‌کند. گلوکوم به مجموعه‌ای از بیماری‌ها اطلاق می‌شود که به دلیل آسیب به عصب بینایی رخ می‌دهد. متاسفانه اگر فرد به این بیماری بی توجهی کرده و اقدام به درمان آن نکند، بینایی خود را از دست خواهد داد. با این حال، تشخیص به موقع و شروع اقدامات درمانی می‌تواند به توقف پیشرفت بیماری کمک کند. متخصصان هنوز نمی‌دانند که چگونه دیابت بر روی بروز گلوکوم تاثیر می‌گذارد، اما این امر احتمالاً به دلیل آن رخ می‌دهد که سطح بالای قند خون باعث افزایش فشار در داخل چشم شده و در نهایت به عصب بینایی آسیب وارد می‌کند. دانشمندان تاکید دارند از آنجا که تحقیقات متعدد بر ارتباط میان بیماری‌های چشمی و دیابت صحه گذاشته است، افراد مبتلا به دیابت باید نسبت به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشند. سطح قند خون بالای مزمن در این افراد اصلی‌ترین عامل نگرانی است. به افراد مبتلا به دیابت توصیه می‌شود سطح قند خونشان را به طور مرتب کنترل کرده و آن را در سطح طبیعی نگه دارند. این امر جز با مصرف دارو، داشتن سبک زندگی سالم، رژیم غذایی مناسب، و تحرک کافی امکان پذیر نیست. برخی مواد مغذی می‌تواند به سلامت چشم کمک کند. بتاکاروتن که در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود یکی از آنتی اکسیدان‌های قدرتمند است که می‌تواند باعث کاهش فشار اکسیدانی در چشم و جلوگیری از ابتلا به بیماری شود. این ویتامین در مواد غذایی نارنجی مانند هویج، سیب زمینی شیرین، و زرده تخم مرغ به وفور یافت می‌شود. ویتامین C، E، اسید چرب امگا ۳، و روی از دیگر مواد مغذی هستند که بدن برای حفظ سلامت چشم به آن‌ها نیاز دارد. توصیه می‌شود نه تنها افراد مبتلا به دیابت، بلکه افرادی که بیماری زمینه‌ای ندارند نیز برای حفظ سلامت چشمان خود از رژیم غذایی غنی از این مواد استفاده کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا