آرشیو

برنامه‌ریزی برای تولید ۱۵۰۰ تن ماهی در قفس تا پایان امسال

اکوبورس: رئیس هیأت مدیره شرکت پروتئین گستره سینا گفت: تولید ماهی در قفس تا سال ۹۹ به ۱۰ هزار تن افزایش خواهد یافت و در حال حاضر ۱۵۰ هزار تن ماهی سی‌باس برداشت و روانه بازار کرده‌ایم.
به گزارش اکوبورس به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی بنیاد مستضعفان، سید پیمان توسلی رئیس هیأت مدیره شرکت پروتئین گستره سینا در حاشیه همایش ماهی سی‌باس آسیایی گفت: قرارداد‌هایی با روسیه بستیم که ماهانه ۱۰۰۰ تن فیله ماهی سی‌باس از ما می‌خواهد همچنین مذاکراتی با استرالیا برای صادرات فیله ماهی به آن‌ها انجام‌شده است. قرار است در فاز‌های دوم و سوم تولید صادرات به استرالیا انجام شود و در حال حاضر دو محموله به روسیه هم صادر کرده‌ایم. وی از برنامه‌ریزی برای تولید ۱۵۰۰ تن ماهی در قفس تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: این رقم تا سال ۹۹ به ۱۰ هزار تن افزایش خواهد یافت و در حال حاضر ۱۵۰ هزار تن ماهی سی‌باس برداشت و روانه بازار کرده‌ایم. رئیس هیأت مدیره شرکت پروتئین گستره سینا در خصوص ذخیره‌سازی بچه ماهی‌ها تصریح کرد: در حال حاضر ۴ میلیون قطعه بچه ماهی برای تولید ۱۵۰۰ تن ماهی ذخیره کرده‌ایم. به گفته توسلی تکنولوژی جدیدی که شرکت پروتئین گستر سینا به آن روی آورده و آن را در سواحل جنوبی و شمالی کشور اجرا می‌کند با استفاده از بستر دریا است و گونه ماهی پرورش می‌دهد که هم مستمر خواهد بود و هم در بلندمدت تهدیدی برای آن وجود ندارد، زیرا از منابع دریایی و با عملیات خود پالایشی که در دریا صورت می‌گیرد اکوسیستم به شکل طبیعی خود باقی می‌ماند. توسلی درباره انتقال دانش فنی به داخل کشور گفت: در مرحله اول باید از دانش فنی خارجی استفاده کنیم، اما به‌طور هم‌زمان در حال انتقال دانش فنی و بومی‌سازی آن در دو بخش تولید، تجهیزات قفس در داخل و بحث تکثیر و پرورش بچه ماهی‌ها در داخل کشور هستیم و قرارداد‌هایی با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی معتبر منعقد کرده‌ایم. وی ابراز امیدواری کرد: با توجه به پتانسیلی که در کشور درزمینهٔ پرورش آبزیان وجود دارد و بر اساس برنامه ششم توسعه مبنی بر تولید ۲۰۰ هزار تن ماهی به‌ویژه ماهی در قفس این امر محقق شود. توسلی افزود: کارشناسان از امکان صادرات ماهی زنده به کشور‌های هم‌جوار مانند کویت را به‌عنوان یکی از مزایای صادراتی ماهی در قفس نام می‌برند. همچنین مصرف بالای این نوع ماهی در کشور‌های اروپایی و با توجه به حسن روابطی که ایران با اروپا در حال حاضر دارد یکی از بازار‌های هدف دیگر است. در کشور‌های آسیایی و در کل دنیا ترکیه بیشترین میزان تولید را دارد بعدازآن کشور‌های یونان، مصر، اسپانیا، ایتالیا، کرواسی، فرانسه، سوریه و پرتقال بیشترین تولید رادارند. وی توضیح داد: نکته قابل‌توجه در صادرات این ماهی به روسیه عدم پایداری روابط خارجی ترکیه با شرکای روسی خود است. طی دو سال گذشته بازار خوبی به دلیل تنش میان ترکیه و روسیه برای ایران ایجاد شد که تولیدکنندگان بخش خصوصی توانستند نیمی از تولید پارسال خود را به روسیه صادر کنند. ماهی سی‌باس یکی از ماهی‌های پر تقاضا و پرطرفدار در کشور‌های دیگر دنیا است که ارزش غذایی بالایی دارد و در داخل کشور هم نسبت به قزل‌آلا که میزان آمونیاک بیشتری تولید و جذب می‌کند مزیت بیشتری دارد. وی تصریح کرد: همچنین در استرالیا از ضایعات این ماهی چرم تولید می‌شود که می‌توان در کشور در کنار سایت‌های فراوری و با استفاده از فلس و پولک ماهی ژلاتین‌های صنعتی و خوراک آبزیان تولید و بهره‌برداری کرد. بسته حمایتی ،

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا