با ادویههای تقویت کننده سیستم ایمنی بدن بیشتر آشنا شوید
ز
به گ ارش اکوبورس، سید امیرمرتضویان، متخصص علوم و صنایع غذایی درباره وجود ویروس کرونا در مواد غذایی، بیان کرد: با توجه به اطلاعات موجود، دمای سالم سا ی مواد غذایی برای حذف ویروس کرونای احتمالی موجود در آنها، حداقل ۶۰ و ترجیحا ۷۰ درجه سلسیوس در نظر گرفته میشود و ممکن است آلودگی احتمالی در این مواد در کمتر ا این دما، ا بین نرود. مرتضویان تاکید کرد: مردم اکثر مواد غذایی صنعتی را با اطمینان خاطر میتوانند مصرف کنند، یرا با ضریب بهداشتی بالا تهیه میشوند و ماده اولیه آنها اغلب سالم سا ی بهداشتی میشود، اما در خصوص محصولات غذایی غیر صنعتی، هم در ماده اولیه تولید و هم پس ا تولید، احتمال آلودگی به ویروس کرونا وجود دارد. وی درباره لبنیات پاستوری ه، ادامه داد: شیر پاستوری ه در طول فرآیند تولید برای ۱۵ ثانیه در معرض دمای حداقل ۷۵ درجه سلسیوس قرار میگیرد که آلودگی احتمالی را ا بین میبرد. می ان دما برای شیر استریلی ه نی به مراتب بیشتر است؛ بنابراین در مجموع تمامی لبنیات بسته بندی و صنعتی که ا شیر پاستوری ه تهیه میشوند همچون ماست، پنیر، خامه و بستنی را با اطمینان کامل مصرف کنید. البته بعد ا خرید بسته بندی آنها نیا به شست و شو با آب و مایع شوینده دارد. این متخصص صنایع غذایی فرآیندهای پخت و آماده سا ی فرآوردههای گوشتی همچون سوسیس را نی قابل اطمینان خواند و اف ود: دمای پخت این محصولات نی بالای ۷۰ درجه سلسیوس است، اما نکته قابل توجه در خصوص کالباس، احتمال برو آلودگی ثانویه هنگام با کردن بسته بندی اولیه، برش دن و گذاشتن آن در بسته در مغا ه یا مرک خرید است. مرتضویان اف ود: در خصوص سوسیس این نگرانی وجود ندارد؛ چراکه هم به صورت بسته بندی اولیه ا کارخانه به فروش میرسد و در کارخانه شرایط پخت اولیه را گذرانده است و هم مصرف کننده طی پخت و پ خانگی، مجددا آن را در معرض گرمای کافی قرار میدهد؛ به طور کلی باید توجه داشت که متخصصان علوم تغذیهای، مصرف مستمر سوسیس و کالباس را توصیه نمیکنند. عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی ویروس کرونا را قابل انتقال ا حیوان به انسان اعلام کرد و گفت: به همین منظور توصیه میشود برای مصرف محصولاتی همچون تخم مرغ نکات بهداشتی را رعایت کنید؛ بدین صورت که در صورت تمایل به آب پ کردن، حتما به مدت کافی در معرض گرما قرار دهید تا کاملا پخته شود. تخم مرغ نیمرو جای نگرانی ندارد، چون گرمای کافی میبیند. *نان صنعتی مصرف کنید این متخصص صنایع غذایی احتمال آلودگی نانهای کاملا صنعتی را نی ن دیک به صفر اعلام و تصریح کرد: نانهای کاملا صنعتی که همگی بسته بندی شده هستند، آلوده نیستند. *نان سنتی را گرم کنید مرتضویان استفاده ا نان سنتی را در صورت گرما دادن کافی و پیش ا استفاده، بدون مشکل خواند و اف ود: در این قبیل نانها بعد ا فرآیند پخت، احتمال آلودگی ا طریق محیط پخت و عرضه وجود دارد. وی انتقال آلودگی را ا فرآوردههای غیرصنعتی محتمل دانست و گفت: در این دوران مردم بر خرید و مصرف آبمیوههای با ، لبنیات غیر پاستوری ه سنتی همچون شیر، پنیر، خامه و بستنی اصرار نداشته باشند. همچنین اگر تصور میکنید با جوشاندن شیر سنتی (به عنوان روشی مرسوم در من ل) مشکل برطرف میشود، بهتر است بدانید جوشاندن شیر ا نظر تغذیهای و بهداشتی اصلا کاری درست و اصولی نیست. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پ شکی شهید بهشتی در خصوص مصرف آجیل، بیان کرد: مغ ها مانند پسته، بادام و تخمه، حتی در انواع ا پیش بسته بندی شده، برای حصول اطمینان، قبل ا مصرف با استفاده ا مایکروویو یا تفت دادن، گرما داده شوند. مرتضویان یادآور شد: مصرف فرآوردههای صنعتی پروبیوتیک (همچون ماست و پنیر) و مکملهای پروبیوتیک میتواند برای بدن و تقویت سیستم ایمنی مفید باشد. وی تصریح کرد: در کنار محصولات پروبیوتیک یا فراسودمند، مصرف ترکیبات بیواکتیو یا یست فعال موجود در مواد غذایی طبیعی به ویژه میوهها و سب یهای تا ه و همچنین ادویههایی مانند عفران، نجبیل، دارچین و ردچوبه را نی به منظور تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه میشود. منبع: فارس