نماد سایت اکو بورس

اقدامات و برنامه های مهم “تجلی”: پیگیری تجدید ارزیابی معادن و افزایش سرمایه

اکبری

شرکت پروژه محور تجلی توسعه معادن و فلزات که با پذیره نویسی ۱۵ درصد سهام به ارزش هر سهم ۱۰۰ تومان و به ارزش کل ۹۳۳ میلیارد تومان در فرابورس و بازگشایی نماد از بهمن ۱۴۰۰ به جمع شرکت های بازار سهام پیوست، صبح شنبه اقدام به برگزاری دومین مجمع سالانه بعد از حضور در بازار کرد.

براساس این گزارش در این مجمع که با حضور ۹۳.۹ درصدی سهامداران در مجموعه تلاش برگزار شد پس از قرائت گزارش عملکرد هیات مدیره مربوط به سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۱ و نظر حسابرس و بازرس قانونی شرکت، صورت های مالی تصویب و به پیشنهاد هیات مدیره مقرر شد از ۱۱۱ ریال سود محقق شده هر سهم، ۸۰ ریال سود نقدی معادل ۷۲ درصد توزیع شود.

اهم اقدامات و برنامه ها از زبان مدیرعامل

مرتضی علی اکبری مدیرعامل تجلی توسعه معادن فلزات با ارائه گزارش عملکرد سال گذشته اعلام کرد: پذیره نویسی شرکت تجلی آذر سال ۱۴۰۰ انجام شد. چشم انداز شرکت حفظ جایگاه نخست بین شرکت های سرمایه گذاری پروژه محور در بازار سرمایه است.
اقدامات انجام شده در حوزه سرمایه گذاری بلندمدت برای شرکت های سرمد ابرکوه بالغ بر ۷۹۰ میلیارد تومان، معدن کار باختر ۴۹۰ میلیارد تومان، فولاد کردستان ۲۰۰ میلیارد تومان، سپهر تجلی ۱۶۰ میلیارد تومان، ستاره سیمین هرمز ۱۵۸ میلیارد تومان، بازرگانی ۷۵ میلیارد تومان، اکتشاف تجلی ۶۹ میلیارد تومان و صبا امید غرب خاورمیانه بالغ بر ۳۱ میلیارد تومان بود که سرمایه گذاری ها در سال جاری افزایش پیدا خواهد کرد.

پروژه فولاد سازی ۶۰۰ هزار تنی شرکت فولاد سرمد طی سال گذشته ۴۵ درصد پیشرفت تجمعی داشت و سال ۱۴۰۳ به ۱۰۰ درصد می رسد. پروژه آهن اسفنجی ۱.۲ میلیون تنی پیشرفت تجمعی ۱۲ درصد داشته و در سال ۱۴۰۴ به ۱۰۰ درصد می رسد. همچنین پروژه کلاف ۴۵۰ هزار تنی بالغ بر ۳۲ درصد پیشرفت تجمعی داشته که اوایل سال ۱۴۰۳ به بهره برداری می رسد. پروژه تولید میلگرد فولاد سرمد هم از ۴۱۹ هزار تن در سال جاری به ۴۵۰ هزار تن خواهد رسید.

پروزه سنگ آهن شرکت صبا امید غرب خاورمیانه با پیشرفت ۵۳ درصدی در اوایل سال ۱۴۰۳ به بهره برداری می رسد. مالکیت تجلی در این شرکت ۳۰ درصدی است. پروژه آهن اسفنجی ۱.۶ میلیون تنی شرکت فولاد کردستان هم پیشرفت ۹ درصدی داشته و تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۱۰۰ درصد می رسد. پروژه تولید کنسانتره ۲.۵ میلیون تنی شرکت فولاد شرق خراسان نیز ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که تا پایان سال ۱۴۰۳ به بهره برداری می رسد. تولید آهن اسفنجی ۱.۷ میلیون تنی شرکت ستاره سیمین هرمز با ۵ درصد پیشرفت فیزیکی تا سال ۱۴۰۴ به بهره برداری می رسد.

فعالیت معدن و طلای ۱۳۰ هزار تنی جانجا نیز با سهم ۵ درصدی تجلی و مدیریت اصلی شرکت توسعه معادن و فلزات آغاز شده و در حال پیشروی است. پروژه زغالسنگ گلندرود هم پیشرفت ۴۳۷ متر بوده و برنامه ریزی شده به ۱۳۰۰ متر برسد. افزایش میزان استخراج نیز از ۲۰ به ۴۰ هزار تن در دستور کار است. شرکت معدن کار باختر با سهم ۴۰ درصدی تجلی غیر از فعالیت معدن کاری و دانه بندی شرکت صبا نور در معدن جانجا با تجهیز ماشین آلات در حال باطله برداری است.

اهم فعالیت ها در حوزه عناصر نادر خاکی شامل ۷ محدوده به مساحت ۱۱۱۸ متر مربع و اخذ دو فقره گواهی کشف محدوده های مونازیت خاوری و باختری با ذخیره کل ۳۲.۸ میلیون تن، انجام عملیات اکتشافی تکمیلی، اقدام جهت اخذ پروانه بهره برداری در محدوده های مروست خاوری و باختری، درخواست صدور پروانه اکتشاف ۵ محدوده با مساحت ۱۰۹۸ کیلومتر مربع، انجام آزمایش به منظور تغلیظ عناصر نادر خاکی می شود.

اهم فعالیت ها در حوزه لیتیوم و عناصر همراه با مساحت ۳۴۲ کیلومتر بوده که شامل طی مراحل برای اخذ سه فقره پروانه اکتشاف، گردآوری مطالعات و تدوین و طرح اکتشاف مقدماتی تفصیلی عملیات اکتشاف مقدماتی ، طی مراحل فرآیند استحصال و شروع اقدامات آزمایشگاهی، برنامه ریزی برای جهت آزمایش صنعتی و تجهیز آزمایشگاه تخصصی است. تجلی دارای ۱۲ معدن پلی متال و فلزات سنگین با مساحت ۱۷۴.۲ کیلومتر مربع شامل مس و طلا، پلی متال، کانسنگ طلا، سیلیس و دولومیت است.

پیش بینی تقاضای فولاد تا سال ۲۰۳۰

تجلی بیشترین سرمایه گذاری را در زنجیره فولاد از معدن تا نورد دارد اما با توجه به استراتژی سرمایه گذاری ها به تدریج به سمت مواد نادر خاکی و لیتیوم خواهد رفت. بررسی ها نشان می دهد تقاضای فولاد تا سال ۲۰۳۰ با میانگین نرخ رشد ۱.۰۶ درصدی به ۲ میلیارد تن برسد.

درآمدها و هزینه های عملیاتی و سود خالص

درآمدها و هزینه های عملیاتی شرکت از ۲۰۷ و ۱۵.۷ به ۷۴۳ و ۴۴.۲ میلیارد تومان و سود خالص از ۱۹۲ به ۶۹۰ میلیارد تومان در سال گذشته رسید. سود هر سهم در سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۳۱ ریال بود که به ۱۱۱ ریال رسید.

اهم اقدامات انجام شده در سال گذشته

اهم اقدامات انجام شده در سال گذشته شامل بررسی ۶ هزار محدوده معدنی، بررسی ۱۸ مورد گزارش های اقتصادی و مالی، تحقیق و تهیه گزارش سرمایه گذاری در معادن، کارخانه ها و شرکت های تولیدی معدنی، بررسی ۱۰ پیشنهاد جهت سرمایه گذاری از طرف سازمان ها و ارگان های دیگر و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی، انجام رتبه بندی شرکت به منظور انتشار اوراق اجاره سهام در بازار سرمایه، مشارکت افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر، بررسی کلیه صورت وضعیت های مشاور معدنی، کنترل کمی فعالیت های ۱۰ پروژه طبق فرایند اجرا و برنامه، ۱۴ مورد بازدیدهای مستمر کارگاهی به صورت ماهانه، ارزیابی عملکرد ۱۲ شرکت و تدوین شاخص های ارزیابی، انعقاد قراردادهای بازارگردانی، انجام تکالیف مجمع سال قبل و …. است.

برنامه ها برای سال جاری

برنامه هیات مدیره برای سال جاری افزایش میزان مشارکت در حوزه اکتشاف و بهره‌برداری از معادن و محدوده های معدنی پرظرفیت، افزایش سرمایه گذاری در حوزه عناصر غیر فلزی، افزایش سرمایه گذاری در حوزه عناصر نادر خاکی، افزایش سرمایه گذاری و تحقیق و توسعه در حوزه عناصر استراتژیک، افزایش سرمایه گذاری در مناطق آزاد تجاری و مناطق ویژه اقتصادی، مشارکت با شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه منابع معدنی و فلزی، پیگیری تجدید ارزیابی دارایی ها بخصوص معادن در اختیار و انتشار اوراق، پیگیری افزایش سرمایه است.

منبع: بورس پرس

خروج از نسخه موبایل