اکوبورس: رئیس سازمان دامپزشکی کشور در حاشیه مراسم عید قربان به مردم توصیه اکید کرد که دام قربانی شده حتما ۲۴ ساعت قبل از مصرف در یخچال نگهداری شود و هرگز به صورت گرم مصرف نشود.
به گزارش اکوبورس، مراسم ذبح دام در روز عید قربان امسال نیز مانند سال گذشته با استقبال مردم برای برگزاری این مراسم آیینی رو به رو شد. قیمت هرکیلوگرم دام زنده سبک گوسفندی در امسال در مقایسه با سال قبل حدود دو برابر افزایش یافته و از ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان به ۴۷ هزار تومان در هرکیلوگرم رسیده است؛ اما به نظر میرسد که این امر در میزان استقبال مردم برای قربانی دام نکاسته به طوری که بر اساس اعلام ریاست سازمان دامپزشکی کشور در امسال نیز پیشبینی ذبح بیش از ۴۰۰ هزار راس همانند سال گذشته شده است. علیرضا رفیعی پور رئیس سازمان دامپزشکی کشور در حاشیه مراسم عرضه بهداشتی دام زنده برای عید سعید قربان اظهار کرد: در روز عید مبارک عید قربان پیشبینی حجم کشتار بیش از ۴۰۰ هزار راس است که این رقم هرساله تکرار میشود و پیشبینی برای کاهش این تعداد وجود ندارد. وی افزود: با وجود بیماریهای مشترکی که میان انسان و دام وجود دارد اما با رعایت کردن افراد، مردم از این بیماریها در امان مانده اند؛ سال قبل بیش از ۳۵ هزار عضو شامل جگر، کبد، قلب، ریه و کلیه دام به دلیل مشکلات بهداشتی در روز عید قربان ضبط و اصلاح شدند و در صورتی که هماکاران ما نظارات نمیکردند ممکن بود مورد مصرف افراد قرار گیرد. هزار کیلوگرم گوشت قرمز در مراسم عید قربان سال قبل غیرقابل مصرف تشخیص داده شد رئیس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: سال قبل در این مراسم ۱۲ هزار کیلوگرم گوشت غیر قابل مصرف تشخیص داده شده است و ۴۰۰ راس دام معدوم شد و اجازه مصرف نیافت. وی تصریح کرد: بسیاری از بیماریهای مشترک میان انسان و دام، در دام علائم مشخصی ندارد و در صورتی که همکاری مردم نبود مشکلات متعددی برای ایجاد میشود. سلامت دامهای عرضه شده تضمین شده است رفیعی پور با بیان اینکه سلامت دام در اماکن عرضه و ذبح بهداشتی دام تضمین میشود گفت: در این مراکز مصرفکنندگان نگران این نخواهند بود که در حق آنها اجحافی صورت گیرد. وی اظهارکرد: وزن، سن، وضعیت سلامت دامهای که در اماکن عرضه بهداشتی ارائه میشود مشخص است؛ در این مراسم به مقررات زیست محیطی نیز احترام گذاشته میشود. زمان فعالیت مراکز عرضه بهداشتی دام رفیعی پور یاد آور شد که سه هزار و ۶۰۰ نفر از همکاران ما در سازمان دامپزشکی کشور در این مراسم حضور دارند و از شش صبح تا زمانی که مردم مراجعه کنند خدمات بهداشتی دامپزشکی و شرعی ارائه میشود. رئیس سازمان دامپزشکی کشور اضافه کرد که ۲ هزار و ۵۰۰ اکیپ در این مراسم مذهبی به مردم خدمت رسانی میکنند که شامل شامل ۶۰۰ اکیپ ثابت و هزار و ۹۰۰ اکیپ سیار هستند. هرساله در روز عید قربان از بروز یک سونامی جلوگیری میکنیم وی با بیان اینکه با شماره تلفن ۱۵۱۲ در خدمت مردم هستیم اظهارکرد: مجموعه اقداماتی که در روز عید قربان انجام میشود از بروز یک سونامی در بیماریهای مشترک میان انسان و دام جلوگیری میکند. رفیعی پور گفت: ۳۶۰۰ نفر همکار ما به صورت منسجم خدمات ارائه میدهند و به غیر از این افراد دامپزشکان دیگری هستند که به صورت خود جوش در شهر و روستا به مردم خدمات ارائه میکنند. ذبح دام در منازل رسم درستی نیست این مقام مسئول تاکید کرد: پیشبینی میشود که ۸۰۰ تا یک میلیون راس دام برای روز عید قربان ذبح شود که همانطور که بیان شد بخشی از ذبحها تحت نظارت مستقیم و برنامهریزی شده سازمان دامپزشکی کشور قرار ندارد. وی اظهارکرد: درسه سال گذشته ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار راس دام تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور ذبح شده است. رفیعی پور گفت: برخی از افراد نیز از مراکز مجاز دام سالم خریداری میکنند اما بر اساس رسمی که دارند، علاقه مند به ذبح دام در محیط منزل خود هستند که ما این رسم را درست نمیدانیم؛ با این وجود در صورتی که افراد بر ذبح دام در منزل خود اصرار دارند با شماره ۱۵۱۲ تماس بگیرند تا نظارت بهداشتی بر روند ذبح صورت گیرد. دام قربانی شده حتما ۲۴ ساعت قبل از مصرف در یخچال بماند رئیس سازمان دامپزشکی کشور خاطر نشان کرد: گوشت تازه ذبح شده حتما به مدت ۲۴ ساعت باید در یخچال باقی بماند و بعد مصرف و مردم از مصرف گوشت تازه ذبح شده به دلیل امکان بروز بیماری تب کریمه کنگو خودداری کنند. مورد جدیدی از ابتلای مردم به تب کریمه کنگو نداریم وی درباره آخرین آمار تب خون ریزی دهنده کریمه- کنگو گفت: آمار موجود در یک ماه گذشته تغییری نداشته است اما متاسفانه از ابتدای فصل گرما ۵ نفر به دلیل این بیماری فوت کردهاند و ۵۶ نفر نیز به این بیماری ابتلا و درمان شدهاند. رفیعی پور اظهارکرد: در ۱۰ سال گذشته این بیماری در یک عددی مهار شده و از این رقم بالا تر نرفته، هر چند که در برخی از سالها کمتر بوده است. منبع: تسنیم