اقتصادآخرین عناوین

تاجیک: هر چه تورم بالا می‌رود، کارگران فقیرتر می‌شوند

حدود سه ماه تا به پایان سال باقی مانده و بحث تعیین حداقل دستمزد سال ۱۴۰۵ کارگران دوباره مطرح شده است.

پس از تقریباً نه ماه سکوت شورای عالی کار درباره موضوع دستمزد و با توجه به رشد نرخ تورم، اکنون منتظر آغاز مذاکرات سه‌جانبه اعضای شورا هستیم تا تکلیف رقم جدید روشن شود.

محمدرضا تاجیک، نماینده کارگران و عضو شورای عالی کار، درباره زمان شروع بررسی دستمزد ۱۴۰۵ گفت کمیته تخصصی مزد که معمولاً پیش از تشکیل شورای عالی کار، تحلیل‌های اولیه را انجام می‌دهد، هفته آینده جلسه خواهد داشت. او اشاره کرد که با پایان یافتن آذر، این کمیته به‌زودی کارش را شروع می‌کند و در این نشست با توجه به روند سال گذشته و تغییرات هزینه‌های زندگی، طی دو ماه آینده رقم‌های پیشنهادی بررسی و چانه‌زنی خواهند شد.

تاجیک افزود که در کمیته دستمزد واقعیت‌های اقتصادی و معیشتی جامعه بررسی می‌شود و براساس آن عددی تعیین می‌گردد؛ عددی که تحت تأثیر عواملی چون نرخ تورم، حذف ارز ترجیحی برای برخی کالاهای اساسی و دیگر مولفه‌های کلان اقتصادی خواهد بود و سپس مذاکرات سه‌جانبه بین نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت دنبال می‌شود.

در مورد حق مسکن کارگران که چند سال است ثابت مانده، او یادآور شد پارسال درباره درصد افزایش حقوق بین سه ضلع شورای عالی کار بحث شد و با شروع سال جدید نمایندگان کارگری افزایش حق مسکن را پیگیری کردند، اما متأسفانه تغییری در این مورد اعمال نشد.

پرسش دیگری که مطرح است اینکه آیا با نوسان تورم، دستمزد سال آینده به صورت پلکانی تعیین خواهد شد؟ تاجیک گفت این ایده—افزایش مرحله‌ای و شناور کردن دستمزد—سال گذشته در کمیته مزد و شورای عالی کار مطرح شد. چون دریافتی ثابت یک‌ساله پاسخگوی هزینه‌های زندگی کارگران نیست، افزایش چندمرحله‌ای پیشنهاد شده تا به تعدیل وضعیت کمک کند. به باور او هرچه تورم بالا می‌رود، وضع کارگران آسیب‌پذیرتر می‌شود و تعیین افزایش حقوق در چند نوبت در طول سال نیازمند کار کارشناسی و بررسی دقیق نمایندگان کارگری و کارفرمایی با نظارت دولت است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا