اکوبورس: رئیس اتحادیه قنادان میگوید با توجه به افزایش ۳۴ درصدی دستمزد و بالارفتن قیمت مواداولیه قیمت شیرینی در سال ۹۸ افزایش مییابد؛ گرچه میزان این افزایش هنوز مشخص نیست ولی قیمت شیرینی در ۵ سال گذشته رشد ۷۱ تا ۱۱۸ درصدی داشته است.
به گزارش اکوبورس به نقل از تسنیم، علی بهرهمند با اشاره به افزایش قیمت برخی مواد اولیه در تولید شیرینی اظهار کرد: در سال جاری شاهد افزایش برخی مواد اولیه شیرینی از جمله آرد، روغن مایع، شکر و برخی اقلام دیگر بودهایم و با توجه به افزایش دستمزد کارگران، قیمت تمام شده تولید شیرینی برای قنادان افزایش یافته است. رئیس اتحادیه قنادان گفت: با توجه به این افزایش قیمتها و بخصوص افزایش 34 درصدی دستمزد و حقوق کارگران در سال جاری، قیمت اتحادیه برای شیرینیهایی که تا پیش از این بر اساس قیمتگذاری اتحادیه عرضه میشدند، افزایش خواهد یافت. وی تاکید کرد: در حال حاضر هنوز هیچ تصمیمی درباره میزان افزایش قیمت شیرینی گرفته نشده و همکاران ما در حال آنالیز قیمت مواد اولیه و قیمت تمام شده شیرینی هستند. به گزارش تسنیم، قیمت اعلامی از سوی اتحادیه قنادان در سال 97 به نسبت سال 92 رشدی بین 71 تا 118 درصد داشت و این در حالی بود که در سال 97، اتحادیه قنادان برای ممانعت از افزایش قیمت شیرینی، به قنادان و شیرینیفروشیها این مجوز را داد که وزن جعبه شیرینی را در محاسبه قیمت شیرینی احتساب کنند و این یعنی جعبه شیرینی نیز به قیمت شیرینی در هنگام خرید محاسبه میشد. بیشتر بخوانید قنادیهای قم شیرینی را 30 درصد گرانتر به مصرفکنندگان میفروشند+ جدول آغاز توزیع شکر 3000 تومانی بین قنادیهای تهران/ شیرینی شب عید گران نمیشود اتحادیه قنادان: مردم توان خرید شیرینی ندارند/ 40 درصد از فروش قنادان تهران کاسته شده نرخ مصوب شیرینی برای شب یلدا اعلام شد + قیمتها در حال حاضر و بر اساس قیمتهای مصوب سال 97، هرکیلوگرم شیرینی برنجی معمولی 18 هزار تومان، شیرینی تر و خامه ای درجه یک 21 هزار و 500تومان، شیرینی گل محمدی 17 هزار و500، شیرینی زبان و پاپیونی 18 هزار تومان و کیک یزدی 13 هزار تومان است. بر اساس این گزارش در سال 96 قیمت هر کیلوگرم شیرینی تر 21 هزار و 500 تومان، هر کیلوگرم شیرینی زبان، برنجی و پاپیون 18 هزار تومان، هر کیلوگرم شیرینی دانمارکی 17 هزار و 500 تومان و هر کیلوگرم کیک یزدی 12 هزار تومان در سال 95 نیز هرکیلوگرم شیرینی برنجی معمولی 125 هزار ریال، شیرینی تر و خامه ای درجه یک 150 هزار ریال، شیرینی گل محمدی 120 هزار ریال، شیرینی زبان و پاپیونی 125 هزار ریال و کیک یزدی 90 هزار ریال بوده است. سال 94 نرخ مصوب هرکیلوگرم شیرینی تر و خامهای درجه یک 125 هزار ریال، شیرینی دانمارکی 96 هزار ریال، شیرینی زبان و پاپیونی 105 هزار ریال، شیرینی برنجی درجه یک 105 هزار ریال و کیک یزدی 80 هزار ریال بود. در سال 93 هر کیلو شیرینی تر 12500 تومان، شیرینی گل محمدی 9600 تومان و شیرینی زبان پاپیون 10500 تومان شیرینی برنجی 10500 تومان و هر کیلو کیک یزدی در جه یک 8000 تومان قیمت دارد. سال 1392 نیز قیمت هرکیلوگرم شیرینی تر و خامهای درجه یک 105 هزار ریال، شیرینی دانمارکی 80 هزار ریال، شیرینی زبان و پاپیونی 90 هزار ریال، شیرینی برنجی درجه یک 90 هزار ریال و کیک یزدی 70 هزار ریال بوده است. سال 97 (هزار تومان) سال 96 (هزار تومان) سال 95 (هزار تومان) سال 94 (هزار تومان) سال 93 (هزار تومان) سال 92 (هزار تومان) درصد تغییر97 به 92 نان برنجی 18 18 12.5 10.5 10.5 10.5 71 درصد شیرینی تر 21.5 21.5 15 12.5 12.5 10.5 115 درصد گل محمدی (دانمارکی) 17.5 17.5 12 9.6 9.6 8 118 درصد زبان و پاپیونی 18 18 12.5 10.5 10.5 9 100 درصد کیک یزدی 13 12 9 8 8 7 85 درصد البته علیرغم اعلام قیمتهای مصوب، در برخی از شیرینیفروشیهای تهران، قیمتها با درصدی بیش از قیمتهای اعلامی عرضه میشوند و شیرینیهایی که بیش از شیرینیهای دارای قیمت مصوب، مورد اقبال مشتریان هستند، از جمله انواع شیرینیها تر با قیمتهایی بالاتر به فروش میرسند. با این همه، افزایش قیمت شیرینی همزمان با کاهش قدرت خرید مردم که باعث شده بود در سال گذشته، 40 درصد از فروش قنادیهای پایتخت کم شود، این نگرانی را ایجاد خواهد کرد که افزایش قیمت شیرینی، باز هم به کاهش فروش شیرینی منجر شود و بازی دو سر باختی شود هم برای مصرف کنندگان و هم قنادان.